Go(x)° – een app die geocaching formules oplost

Wat is Go(x)°?

Go(x)° is een Android app die automatisch formules oplost voor geocachers. Het is een app die voor jou de eindcoördinaten berekent die in een formule staan op de cachepagina en waarbij jij de gegevens moet verzamelen. Eenmaal je de eindcoördinaten hebt, kan je deze via de app op een kaart weergeven.

Hoe werkt Go(x)°?

Je voegt de formule toe in de app. Belangrijk hierbij is dat de formule steeds gevormd wordt door letters. Voorbeeld van een (makkelijke) formule: N 51 ° 17. (C-F) (B-24) (D*3) E 004 ° 00. (E+2) (F) (A/15) waarbij jij op zoek moet naar de waarden voor A, B, C, D, E en F. Eenmaal je deze verzamelt, kan je deze ingeven in de Go(x)° app en die voert de bewerking automatisch voor je uit.

Is de app Go(x)° gratis?

Deze app is volledig gratis en te downloaden in de Google Play store.

Ben je het beu om ingewikkelde formules in de cachelistings zelf uit te rekenen? Of ben je niet zo vertrouwd met de mathematische volgorde van wiskunde berekeningen waar je regelmatig wel eens een wiskundig schoonheidsfoutje maakt? Dan biedt de app Go(x)° voor jou dé ideale oplossing. Deze Android app is gemaakt door Martin Šumák en werkt snel en eenvoudig.

Ga snel aan de slag met de Go(x)° app

Download en installeer de app op je gsm: deze is onmiddellijk klaar om te gebruiken. De app is helemaal gratis en je hebt hiervoor geen registratie nodig, bovendien kom je verder geen ongemakken tegen. Je eigen (geocaching) formule toevoegen en laten oplossen met de Go(x)° app kan je doen als je volgend stappenplan volgt (zie ook de afbeeldingen onder het stappenplan):

  1. Je voegt een (eerste) formule bij door op de groene + te drukken.
  2. Hierna krijg je een scherm waarbij je bij Caption of formula de formula eerst een titel meegeeft.
  3. Kopieer de formule op de cachepagina en plak deze in het veld Your formula. Druk vervolgens op het vinkje rechts bovenaan om verder te gaan.
  4. De Go(x)° app gaat automatisch op zoek naar de te zoeken variabelen in de formule (in het voorbeeld hieronder zijn dat de letters A tot en met G). Voorlopig staan deze leeg.
  5. Naarmate je vordert bij het zoeken van de caches tijdens de route, krijg je de waarden voor elke letter. Die vul je in door op de respectievelijke letter te drukken en de waarde in te geven. Geleidelijk aan wordt de formule automatisch aangepast i.e. elke berekening wordt uitgevoerd adhv. de door jou ingegeven letterwaarden.
  6. Nadat je alle letterwaardes ingevul hebt, krijg je op het einde de uitgerekende eindcoördinaat.

De coördinaat op een kaart bekijken

En dat is niet het enige wat deze app kan! Handig is dat als je jouw oplossing op een kaart kan bekijken. Hieronder leggen we je uit hoe je dat kan doen.

  1. Als jouw formule automatisch berekent is door de app (en deze bevat geen fouten) verschijnt er bovenaan een symbooltje van een kaart. Hierop kan je klikken.
  2. De kaart opent zich en duidt aan waar je naartoe mag gaan.

Succes en nu maar hopen dat de CO geen fout heeft gemaakt in zijn cacheformule! Laat gerust weten wat jij van deze app vindt in een reactie hieronder. Ken je een alternatieve app, laat dit zeker en vast ook weten. Veel geocachingplezier.

2 gedachten over “Go(x)° – een app die geocaching formules oplost”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.