Kindvriendelijk Geocachen

Een tijdje geleden kregen we het idee om onze Nederlandse vrienden uit Zwolle, de Bellinga’s, bekend te maken met Geocaching. Omdat ze 2 kinderen hebben en ze houden van buiten komen leek Geocachen ons een ideale hobby voor hun. We kwamen er al snel achter dat er niet zo heel veel kindvriendelijke reeksen zijn, en al helemaal niet goed staat aangegeven op de site van Geocaching.com.

Geocachen met kinderen

Dus het zoeken voor een kindvriendelijke reeks was een helse zoektocht maar wel met een positief resultaat! We gingen samen met de Bellinga’s op pad en leerden hun de knepen van het Geocaching vak. Natuurlijk hebben we opnieuw een filmpje gemaakt van onze schattenzoektocht en willen dit graag met je delen.

Geocachingkids.nl: een website vol ideetjes voor geocaching met kinderen

Daarnaast is het ook interessant om weten dat je via geocachingkids.nl een mooi overzicht hebt van (de weinige) kindercaches in Nederland en in Vlaanderen. Indien je nog kindvriendelijke geocaches kent of zelf plaatst, kan je dat uiteraard op geocachingkids.nl aanmelden. Leuk ook is om Geocaching te spelen als je een verjaardagsfeestje organiseert voor je kind. De caches die vermeld staan op deze website hebben allemaal een mooi verhaal waar kinderen volledig in zullen opgaan tijdens het wandelen. Fun verzekerd!

Blog en video gemaakt door Jolien&Jenno

3 gedachten over “Kindvriendelijk Geocachen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.