Wat te doen als je een geocache niet kan vinden?

Ondanks al je verwoede pogingen en het nalezen van onze tips om een geocache te vinden, kan je de geocache niet vinden. Wat moet je dan doen?

STAP 1: Hint bekijken

Niet te snel opgeven! Kijk of de geocache een hint heeft die je misschien wel het juiste duwtje in de rug zal geven.

STAP 2: Vorige logs bekijken

Kijk eens naar de voorgaande logs: waren er onlangs voor jou al mensen die de cache niet konden vinden? Dan kan je ervan uitgaan dat deze wel eens verdwenen zou kunnen zijn.

STAP 3: DNF loggen

Het klinkt niet echt leuk en het voelt aan als een mislukking, maar soms zal je een geocache niet kunnen vinden. Wanneer je een geocache niet kon vinden, dan spreken we van een DNF = Did Not Find. Het is belangrijk om jouw DNF ook te loggen. Er zijn verschillende redenen waarom een DNF loggen belangrijk zijn, maar de voornaamste is om de eigenaar van de cache in te lichten: misschien is de geocache wel verdwenen?

Geocache online loggen
DNF loggen

STAP 4: Een nieuwe poging?

Neem contact op met de cache-eigenaar. Misschien kan hij jou wel een extra hint bezorgen? Indien je echt geen antwoord krijgt van deze cache-eigenaar kan je eventueel ook je oor even te luister leggen bij een van de geocachers die onlangs deze geocache nog heeft kunnen vinden.