Wat doe ik als ik een geocache gevonden heb?

Hoera! Je bent op zoek gegaan naar je eerste geocache en nu heb je deze geocache gevonden, maar wat nu?

STAP 1: Openmaken

Het eerste dat je mag doen is de geocache openen. Iedere geocache bestaat uit een cachebehuizing waarin minstens een logboek te vinden zal zijn.

Munitiekist Geocaching

STAP 2: Logboek tekenen

Het logboek dat je in de geocache zal terugvinden, mag je tekenen. Hier kan je jouw gebruikersnaam in plaatsen, dit dient als bewijs dat je deze geocache daadwerkelijk gevonden hebt. In sommige logboeken kan je ook aangeven op welke datum en welk uur je de geocache precies gevonden hebt.

Logboek

STAP 3: SWAG ruilen

Eventueel kan je in de geocache ook andere spullen terugvinden. Dit zijn zogenaamde SWAG = Stuff We All Get. Voor deze ruilspulletjes of goodies geldt het principe: neem 1 iets uit de geocache en plaats iets terug dat minstens van gelijke waarde is.

Geocaching SWAG

STAP 4: Terugleggen

Eenmaal je klaar bent, moet je de geocache op exact dezelfde plaats terugleggen zoals je die gevonden hebt. Op die manier kunnen andere toekomstige zoekers deze geocache ook vinden.

STAP 5: Online loggen

Nu moet je ook online nog aangeven dat je de geocache gevonden hebt. Op die manier laat je de eigenaar van de geocache weten dat jij zijn/haar geocache gevonden hebt. Via de Geocaching app kan je meteen loggen of je kan ook wachten totdat je thuis bent om je online log door te geven.

Geocache met de app loggen
Geocache online loggen