Hoe ga je op zoek naar je eerste geocache?

Een nieuw spel leren kennen, vraagt soms wat moeite. Hier vind je alvast de top 10 dingen die je moet weten over Geocaching vooraleer je van start gaat. Ben je klaar voor jouw eerste cache te gaan zoeken? Volg dan dit stappenplan.

STAP 1: Inloggen

Je Geocaching account is aangemaakt, tijd om te geocachen! De volgende stap is om te kijken waar je geocaches kan vinden. Hiervoor ga je naar Geocaching.com en log je in waarna je op een overzichtspagina terecht zal komen.

Geocaching.com overzichtspagina

STAP 2: Kies een geocache

Nu kunnen we een geocache kiezen waarnaar je op zoek wil gaan. Hiervoor heb je nu 2 opties:

  • Optie 1: Ofwel kan je de database met geocaches gaan doorzoeken door middel van te filteren. Je kan bijvoorbeeld de geocaches opzoeken in jouw omgeving, rondom je thuislocatie of zelf een plaats opgeven zoals bijvoorbeeld de gemeente Putte.Geocaches filterenWanneer je op het vergrootglas klikt, zal je een lijst te zien krijgen met geocaches op basis van de filteroptie die jij gekozen hebt. Hieronder zie je een voorbeeld van geocaches die je te zien krijgt als je op zoek gaat naar de gemeente ‘Putte’.Lijst geocaches op basis van filteringVoor de geocachenaam van iedere geocache uit deze lijst, zal je ook een gekleurde bol zien. Er zijn verschillende geocache types. Wij raden aan om te starten met een ’traditionele’ geocache: deze worden gekenmerkt met een groene bol.
  • Optie 2: Ofwel, en misschien ook net ietsje eenvoudiger, is om de Geocaching kaart te openen. Zo kan je zelf bekijken op een kaart waar er geocaches verborgen liggen.Bekijk Geocaching kaartNadat je deze optie uit het menu gekozen hebt, kom je op een kaart terecht waar je allerlei gekleurde bolletjes te zien zal krijgen. Deze gekleurde bollen kenmerken de verschillende geocache types. Wij raden aan om te starten met een ’traditionele’ geocache: deze worden gekenmerkt met een groene bol.Geocaching kaart - Putte

STAP 3: Bekijk de geocache informatie

Is er een geocache die jou in het oog springt in de database lijst of op de geocaching kaart? Dan kan je van die geocaches meer informatie te weten komen. Vanuit de lijst met geocaches of vanaf de kaart met geocaches, kan je een geocache aanklikken. Hierna kom je terecht op de geocachepagina (waar je allerhande info kan terugvinden).

Geocachepagina

STAP 4: Uploaden naar je GPS of opzoeken in de Geocaching app

Op deze pagina kan je de coördinaten terugvinden die je kan ingeven op je Geocaching GPS, waarna je meteen het veld in kan.

Als je geen Geocaching GPS hebt, kan je ook aan de slag met de Geocaching app. Via deze Geocaching app kan je ook op zoek gaan naar geocaches door de Geocaching kaart op de app te bekijken. Je kan hier op zoek gaan naar specifieke geocaches die je op de website gevonden hebt.

Op de geocachepagina kan je rechts bovenaan de code van iedere geocache terugvinden. Deze wordt gekenmerkt doordat de eerste 2 letters GC zijn, daarom wordt dit ook wel eens de GC-code genoemd. Met deze GC-code kan je de geocache eenvoudig opzoeken in de Geocaching app.

GC-code

STAP 5: Ga naar de juiste locatie en zoek!

Ziezo, je kan nu op stap naar de locatie van je eerste geocache. Eenmaal je aangekomen bent op die plek, kan je beginnen zoeken. Naar wat je op zoek gaat is elke keer anders: geocaches kunnen heel klein of heel groot zijn. Deze 11 tips om een geocache te vinden kunnen je helpen om jouw eerste geocache te vinden.