Geocaching onderzoek 2023 – deel 5

De voorbije weken kregen we alvast veel goede en leuke inzichten over hoe geocachers denken over Geocaching, via de linkjes hieronder kan je alles nog eens rustig bekijken en nalezen.

Deel 1Geocaching statistieken
Deel 2Geocaching voorkeuren
Deel 3Geocaching stellingen 1
Deel 4Geocaching stellingen 2

Er waren nog 8 stellingen die we eerst aan Jeanet en Chris van Team Snip en Snap bezorgd hebben om hun mening te geven over de resultaten. Benieuwd naar hun reacties op de resultaten? Bekijk dan zeker en vast onderstaande leuke video.

Lees rustig de resultaten na

Wil je de resultaten van het onderzoek graag wat grondiger bekijken, dan kan je dit hieronder rustig nalezen.

📊 Het is belangrijk voor mij om veel geocaches te vinden

Akkoord34,4%
Niet akkoord65,6%

We waren alvast benieuwd hoe belangrijk jullie het vinden om veel geocaches te vinden, liefst 1 op 3 geocachers vindt dat belangrijk. Dat is voor ons alvast een verrassend hoog aantal, gelukkig zijn er in de Lage Landen meer dan 84.000 geocaches te vinden en daarnaast ook nog tal van Adventure Labs.

📊 Het is belangrijk voor mij om als eerste een cache te vinden (FTF)

Akkoord9,0%
Niet akkoord91,0%

Er moet altijd iemand de eerste zijn om een geocache te vinden: sommige geocachers vinden dan een leuke bijkomstigheid, 9% van de geocachers vindt het belangrijk om op First To Find jacht te gaan.

First to find - leeg logboek

📊 Er zijn te veel caches met foute moeilijkheid en terrein ratings

Akkoord32,9%
Niet akkoord67,1%

Eén derde van de geocachers vindt dat veel geocaches foute ratings hebben. De D/T waardes van een geocache zijn vrij subjectief: deze worden de verstopper zelf bepaald. De moeilijkheid hierin ligt natuurlijk dat D/T waardes verschillen van regio tot regio en dat er verschillende redenen zijn waarom de ratings op bepaalde momenten ‘fout’ kunnen zijn (zie een voorbeeldje hieronder). De D/T waardes hebben natuurlijk ook invloed op de Fizzy Grid challenge.

📊 Ik vind Geocaching Adventure Labs leuk

Akkoord80,1%
Niet akkoord19,9%

Enkele jaren terug zijn labcaches verandert naar Adventure Labs met een positief gevolg want 4 op 5 geocachers is wel fan van Adventure Labs.

📊 Ik vind Lab-arts leuk

Akkoord60,7%
Niet akkoord39,3%

Sinds kort bestaan er naast geo-arts ook lab-arts (zie een voorbeeld hieronder van de Atomium Lab-art): dat zijn figuren die op de Adventures Lab kaart getekend worden door het slim plaatsen van Geocaching Adventure Labs. Hierdoor liggen er op eenzelfde locatie heel wat van deze Adventure Labs kort bij elkaar. Goed 60% van de geocachers vindt deze Lab-arts wel leuk.

📊 Adventure Labs zouden beter in de Geocaching app geïntegreerd worden

Akkoord78,9%
Niet akkoord21,1%

De vraag die voor aanvang van het onderzoek het meest ingestuurd was, was deze stelling. Wij weten alvat niet of het technisch mogelijk is, maar bijna 4 op 5 geocachers zou toch liever hebben dat Adventures Lab geïntegreerd worden in de Geocaching app.

📊 Ik vind het belangrijk om DNF te loggen

Akkoord72,4%
Niet akkoord27,6%

Helaas komt het wel eens voor dat we een geocache niet kunnen vinden: een DNF dus. Er zijn heel wat redenen waarom het belangrijk is om een DNF te loggen en 72% van de geocachers vindt het ook belangrijk om deze te loggen.

📊 Als ik een cache niet kan vinden, dan log ik deze altijd als DNF

Akkoord63,3%
Niet akkoord36,7%

Maar het is natuurlijk niet omdat je het belangrijk vindt dat je daarom altijd jouw DNF logt. Bijna 37% geeft aan dat ze niet altijd een DNF loggen: wij vinden dat toch best een groot aantal.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 5 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.