Hoe moet je geocaches op je GPS zetten

Je hebt net een nieuwe GPS voor Geocaching aangeschaft en je vraagt je af hoe je een geocache op je gps moet zetten. Dat hangt er dus van af of je een premium lid bent of niet. Hieronder leggen we jou uit hoe je eenvoudig een geocache op je gps kan plaatsen.

Geen Premium lid: LOC file downloaden

Wanneer je geen Geocaching Premium lid bent, dan is de enige optie om geocaches naar jouw gps te sturen via een LOC file.

LOC en GPX bestanden

Deze LOC waypoint file kan je vinden in de listing van iedere geocache op de Geocaching.com website en bevat de naam, GC-code en coördinaten van de geocache.

Wel Premium lid

Wanneer je een premium lid bent, dan heb je uiteraard meer mogelijkheden dan enkel de LOC file. Hieronder lijsten we dit even op.

  • Via een GPS plugin

Wanneer je op Geocaching.com een geocache gezien hebt waar je naar op zoek wilt gaan, dan kan je in de listing van de geocache de coördinaten terugvinden met daaronder print en download mogelijkheden en 3 knoppen. Wanneer je op jouw desktop computer de plugin van jouw GPS hebt geïnstalleerd, dan kan je via de ‘Stuur naar mijn GPS’ knop de informatie doorsturen naar jouw GPS.

Stuur naar mijn GPS

Geocaching ondersteund momenteel de plugins voor DeLorme, Magellan, Garmin, Falk en Rand McNally om je geocaches door te sturen.

  • GPX

Als Premium lid kan je ook gebruik maken van GPX bestanden. Wanneer je een GPX file download, dan krijg je een bestand dat volgende informatie van een geocache bevat: naam, beschrijving, (publieke) additionele waypoints, hints en de 20 meest recente logs. Een GPX file moet je op jouw gps plaatsen in de GPX map, zoals bijvoorbeeld \Garmin\GPX\.

  • Pocket Query

Een heel groot voordeel van Premium Geocaching leden is dat ze meerdere geocaches in 1 keer kunnen sturen naar hun GPS via een Pocket Query. Met een Pocket Query kan je op basis van verschillende filters (zoals soorten geocaches, plaats van geocache, grootte van geocache, …) een zoekopdracht maken die jou als resultaat een lijst bezorgt van geocaches. Deze lijst kan je in 2 formaten bekomen: LOC-file of een GPX file dat naar jouw mailadres gestuurd zal worden.