Hij komt, hij komt – Geocaching met Sinterklaas

Hoera, het is weer van dat! De goedheilige man komt langs met lekkers en speelgoed voor iedereen die het afgelopen jaar braaf was. We vroegen ons af of de sint ook gaat geocachen? En ja hoor, wij vonden enkele leuke Sinterklaas geocaches!

🍭 Zak van Sinterklaas – GCQPF6

In Leenderstrijp ligt de cache ‘Zak van SInterklaas’. Om deze ‘makkelijke’ cache te vinden, zal je eerst een wandeling van 2,5 kilometer in het Leendersbos moeten maken om deze te pakken te krijgen.

Sinterklaas Geocaching

🍭 Het boek van Sinterklaas – GC64QMB

Wanneer je in de buurt van Meppel bent, dan moet je deze cache eventjes gaan zoeken. In 2015 was hier de nationale Sinterklaasintocht waarna de sint hier een geocache wou plaatsen. De cache zelf kan je vinden aan molen De Weert waar je logs en tekeningen kan achterlaten in het (log)boek van SInterklaas. Heel wat geocachers zijn grote van van deze cache, getuige het hoge aantal favorietenpunten dat deze cache reeds verdiend heeft.

 

🍭 Sinterklaassurprise ! – GC5GTN5

Deze mysteriecache begint met een vrolijk SInterklaasgedicht waarbij je te lezen krijgt dat je verschillende opdrachten en raadsels moet oplossen vooraleer je op zoek kan naar GZ in Den Haag naar deze cache.

 

🍭 Sinterklaas – Heuze Bôve – GC6XH6W

Het kan niet altijd Sinterklaas zijn volgens Heuze Bôve: deze cache heeft ondanks zijn naam niets met SInterklaas te maken, alhoewel: bij deze cache zal je gebruik moeten maken van het simpelste speelgoed dat er bestaat, namelijk knikkers.

 

🍭 Sinterklaas kapoentje – GCM7G3

Deze cache is een vreemde eend in de bijt: ondanks de Nederlandse benaming voor deze cache, ligt deze  cache liefst meer dan 5500 kilometer verder in Amerika. Een uitgeweken Nederlander plaatste reeds in 2004 deze cache ter ere van Sinterklaas en deze cache is nog steeds te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.