Rondje Austerlitz: boswandeling rond het dorp

Een viertal jaar geleden ben ik met deze (verslavende) hobby begonnen. Ik ging samen met een vriendin (Hairbo) naar de sauna en we moesten nog even iets zoeken. Ik wist al wel dat ze geocachen als hobby had, alleen was ik nog niet met haar op pad geweest. Ik vond de cache en ik was meteen enthousiast. Snel een teamnaam bedenken en daarna op pad in Leusden, waar ik woon. Al snel was ik helemaal verkocht aan Geocaching: in de natuur wandelen en caches bezoeken vind ik heerlijk en een leuke bonus als afsluiter is helemaal leuk.

Austerlitz: van Frans legerkamp tot natuurgebied

Austerlitz is op dit moment een deelgemeente van Zeist, maar in 1804 was hier het zogenaamde kamp van Utrecht van Napoleon Bonaparte. Intussen kennen de meeste mensen  de Pyramide van Austerlitz wel waar je veel informatie over de historie van Austerlitz kan vinden, maar deze zijn nooit in het dorp zelf geweest. Zelf ben ik in Austerlitz ben opgegroeid en ik werk daar tegenwoordig . Het is zo’n heerlijk bos en er waren in Austerlitz praktisch nog geen caches. Er was één multi Smalspoor (GC3QNCB): een wandeling van 10 kilometer welke zeker ook de moeite waard is.

Rondje Austerlitz 2

Na bijna een jaar caches te hebben bezocht, had ik het idee om een rondje caches om Austerlitz heen te leggen met een bonus. Ik heb dit samen met Hairbo gedaan. Na toestemming te krijgen van Staatsbosheer zijn we op pad gegaan om de route te maken. Uiteindelijk konden we een reeks van 10 caches en een bonus plaatsen in het mooie bos rondom Austerlitz.

Het ging ons niet om mooie caches, maar om een mooie wandeling in de natuur en dat is naar onze mening goed gelukt. We hadden trouwens niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn en we zijn best trots dat de bonuscache van Rondje Austerlitz (GC5D6MZ) nu op nummer 6 staat bij de ‘Best of Geocaching’ mysteries van Nederland.

Rondje Austerlitz zelf lopen

Als je rondje Austerlitz gaat lopen, kan je de auto best parkeren op het dorpsplein. Aangezien de wandeling door het bos gaat en soms op onverharde paden, raden we aan om goed schoeisel aan te trekken. De info van de eerste cache van Rondje Austerlitz kan je vinden op (GC5D6DC), tijdens de wandeling zal je informatie vinden voor de bonuscache. Reken op en tweetal uurtjes om de wandeling te maken. Als je de wandeling van ongeveer 5 kilometer hebt gelopen, kan je lekker nog wat drinken en/of eten bij het Plein.

Rondje Austerlitz 1

Andere caches die je in de buurt kan meepikken zijn (Drinkwater) op het Plein (GC6KWZP), I love Geocaching in Austerlitz (GC5M879) en de multi Smalspoor (GC3QNCB).

Blog geschreven door Frankenland4.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.