Facebookgroep Geocaching voor iedereen

In 2014 zijn wij, Barend en Erika Koesveld, begonnen met de hobby Geocaching. Hebben ons eerst uitvoerig ingelezen op de site, op fora, door boeken te kopen en al dat soort dingen meer.

Daarna kwamen we erachter dat er ook Facebookgroepen waren over Geocaching. We misten daarin toch met name de beginnersinfo en het respect naar met name beginners toe (zoals wij toen waren). We besloten daarom om zelf een nieuwe groep te starten, die ook voor de beginners ruim toegankelijk moest zijn. “Geocaching voor iedereen” dus. Ach, als er tweehonderd leden komen – zo bedachten we – zijn we tevreden: het ging ons immers om de info.

De groei van de Facebookgroep Geocaching voor iedereen

Wat doe je dan om die nieuwe Facebookgroep te promoten? Tal van dingen passeerden de revue. We hebben onze groep gepromoot via andere Geocache-gerelateerde Facebookgroepen, via Scoutinggroepen, etc. De groep was in no time gegroeid tot zo’n 1000 leden. Veel later besloten we woodies te laten maken met een eigen logo, die we verspreidden in Geocaches. Nog even later kwamen daar goodies bij met reclame voor de groep. Er werden vele events bezocht waar we ook onze woodies uitdeelden.

Geocaching voor iedereen

Vanzelf is het dus nooit gegaan. De groep was, en is nog steeds overigens, een hobby naast de hobby Geocaching waar al onze vrije tijd in gaat zitten. Voor de groep moet soms veel wijken, maar dat hebben we er graag voor over. Het is een beetje ons kindje geworden. Intussen, na drie jaar, nu ruim 8300 leden…. Iets wat we ons vooraf nooit hadden gerealiseerd en wat we in het begin ook nooit voor ogen hadden.

Welke inhoud vind je in deze groep

We proberen als groep een zogenaamde all-in formule te bieden. Dat je in deze groep alle facetten van het Geocachen kunt delen met elkaar.

  • Alle vragen betreffende onze hobby mogen worden gesteld, dus ook puzzelvragen, beginnersvragen. En al is het al honderd keer voorbijgekomen, ook daarna mag de vraag nog steeds gesteld worden.
  • Pittige discussies zijn zeker ook welkom, mits er respectvol met en naar elkaar wordt gecommuniceerd.
  • Verder mogen er Geocache-gerelateerde artikelen te koop aan worden geboden, hetzij door particulieren die bijvoorbeeld een gps te koop aanbieden, hetzij door bedrijven.
  • Verder worden er vele oproepjes gedaan om samen te gaan Geocachen, en zo ontstaan er ook binnen de groep leuke contacten onderling!

Dankzij de handige zoekfunctie die er inmiddels is bijgekomen op Facebook, kan men nu zelf ook naar berichten terugzoeken wat het voor de gebruikers echt wel makkelijker maakt.

Er is nog meer: een website staat in de steigers

Intussen zijn we nu, in november 2017, als beheer met z’n vieren. We zijn blij met Bjarne Schut en Marco Munnink, en deze twee heren hebben er nog een extra functie bij: het opzetten van een nieuwe website gerelateerd aan deze Facebookgroep. De bedoeling is dat deze vanaf januari online gaat, en zij zullen deze website dan verder beheren.

Met elkaar proberen we een goede mix te vormen voor alle mogelijke Geocachers, zowel beginners als zogenaamde ouwe rotten in de hobby. Dat dit niet altijd vanzelf gaat, zal duidelijk zijn, wij zijn immers ook maar mensen.

Maar we genieten enorm van de inbreng van iedereen, en hopen dat door middel van deze groep ook lastige of moeilijke dingen binnen de hobby voor eenieder duidelijk worden! Als we dat door middel van deze groep kunnen en mogen bereiken, zijn wij tevreden!

 

Blog geschreven door Team Zilverster

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.