Het zwijnen pad: een plek voor modder en karma

Sinds het uitkomen van de reeks ongeveer half oktober hadden wij deze al in ons vizier. Vandaag zou het weer redelijk zijn en besloten wij samen met onze mascotte Bruce de Troll deze te gaan lopen. Vooraf wisten we niet dat het zo modderig zou wezen dus we moesten een paar keer goed uitkijken dat we niet een enorme prachtige pirouette of spagaat zouden maken… Verbazingwekkend ook dat er op de bordjes staat wat er allemaal in het gebied niet mag en dat gelijk bij de eerste vier meter twee loslopende honden op ons afstormen. Daarop besloten wij Bruce maar even in de auto te laten omdat die nogal gewild is bij de honden en nogal moddergevoelig is… Maar goed, we gingen op weg.

  

Het zwijnen pad: karma en schapen

De eerste hadden wij zo in het vizier. Loggen en doorgaan. Nog even geinen dat als het zo het hele pad zou zijn, we misschien nog wel wat anders konden doen vandaag. Aangekomen bij nummer 2 wisten we het zeker; Karma is a bitch! Heb geduld. Eerst vraag je je nog af waarom? Dat heb ik toch? En daarna als het even op de proef wordt gesteld, ga je denken hoe je je geduld en karma te slim af kan zijn…. Yes! Gelukt! Helemaal nog nagenietend en hoe geweldig we deze wel niet vonden, gingen we door naar nummer 3. Deze werd snel gevonden dus we dachten dat we de Karma verslagen hadden. Met de juiste geocache mentaliteit logden we deze cache. In tegenstelling tot nummer 4… man oh man, toen begon het ook nog te regenen. Logjes lezen, nog een keer rondkijken, nog een keer nulpunt zoeken en daar stonden we dan – te mopperen in de regen. We besloten geen geintjes meer over karma te maken en hoopten dat die politiehelikopter (die nu al 20 minuten boven ons cirkelde) naar iets anders op zoek was. Nog een keer kijken en op het moment dat we weg wilden lopen zagen we iets opvallends! Whoop whoop! We hadden hem! Loggen en door naar nummer 5.

De hint gelezen toen we bij nummer 4 wegliepen. Tja en dan geef je de GPS een keer aan iemand anders. Daarmee willen we helemaal niet zeggen dat niet iedereen met een GPS kan lopen. Toen we bij de schapen aankwamen was het duidelijk. Degene had ons veel te ver door laten lopen. Maar goed, de schapen beloofd dat we geen Shoarma zouden eten en indien wel, dat het de kip-versie zou zijn, en weer terug. Nu we van deze kant kwamen werd het gelijk een snelle oppikker 😉 Whoppa! Door naar nummer 6. We zijn op de helft!

En toen kwam de modder: ideaal voor zwijntjes

De politiehelikopter cirkelt nog steeds boven het gebied en we maken een grapje dat ze op zoek zijn naar personen met een capuchon. Nummer 6. Het blijft leuk, al die verschillende verstop-methodes en de hints. Misschien een tip; zouden jullie ook een echt zwijn in kunnen huren, die zo nu en dan een keertje voorbij rent? Dat zou wel helemaal te gek zijn! Uiteraard een grapje, dit liepen wij te bedenken toen we wederom een bui over ons heen kregen. Op naar 7, we willen uiteraard ook niet teveel spoilers weggeven. Jammer dat ze in dit gebied zo aan het werk zijn, waardoor sommige paden één grote modderpoel aan het worden zijn. Wat dan weer wel gewaardeerd zou worden door de zwijntjes! Het leuke van alle verschillende verstoptechnieken is dat je ook niet uitgepraat raakt tijdens de wandeling, want over nummer 8 zou ik eigenlijk wel eens met de Co van gedachten willen wisselen over wat de achterliggende gedachte is 😉 Bij 9 hebben wij net zoals bij nummer 4 toch wel een tijd staan zoeken. Hier werd het ook wat lastiger in verband met een muggle die lintjes aan het ophangen was en rondrennende kleine muggles die zo voor zwijntjes hadden door kunnen gaan – dit in verband met de moddervlekken die ze volgens ons zelfs achter hun oren hadden. op een gegeven moment besloten wij om door te gaan naar nummer 10. Op dit punt wil ik dan ook even alvast een bedankje naar de Co uitspreken. Supertof dat je even wat tijd voor ons nam. Bij nummer 10 hoop ik dat deze nog heel lang blijft bestaan. Schitterend! Op weg er naartoe schrokken we nog van een half opgepeuzeld, met zijn darmen (of andere organen) er uit liggend knaagdier. Eigenlijk wel geweldig dat dat op deze weg naar nummer 10 lag 😉

Omdat wij nummer 9 nog steeds niet gevonden hadden besloten wij een gok te wagen in verband met de bonus. Toch maar weer even kijken of het karma weer aan onze kant stond, omdat we al een tijdje geen geintjes meer hadden gemaakt – buiten die over het knaagdier dan. Karma kon dit wel waarderen en wij vervolgden onze weg naar de bonus! Yeehaa! We hadden het goed. We konden de geweldige bonus loggen en op het moment dat wij onze naam in het boekje schreven kwam er zelfs nog een ander team bij. Even staan kletsen, gevraagd of zij nummer 9 wel hadden waarop het antwoord “ja” was, besloten wij terug te lopen en zo konden wij met de hulp van de Co nummer 9 alsnog loggen. We hebben een geweldige tijd gehad tijdens het lopen van het Zwijnenpad.

Zelf ook op zoek gaan naar de geocachereeks Het Zwijnen pad

Dat kan uiteraard: de reeks kan je vinden in Zwijndrecht waar je jouw wagen kan parkeren op een niet zo ruime parkeerplaats N51°48.887 E004°35.124. De reeks bestaat uit een 10-tal caches met een bonus (eerste van de reeks: (GC7DM0P)), voorzie uiteraard goed schoeisel want je komt ongetwijfeld modder tegen. Voor de kleine geocachers is deze route ook zeker weten leuk! Een hoop verschillende soorten caches qua behuizing en verstoptechniek en leuke speeltoestellen onderweg.

Als je toch in de buurt bent om deze leuke reeks te lopen en zou je hem kunnen combineren met de andere zwijntjes in de buurt of met de leuke bijenkolonie reeks vlakbij (GC6HD49).

Blog geschreven door Cindy van de DutchTrolls

P.S. weet je ook een leuke reeks of trail waar je een blog over zou willen lezen … laat het mij in de comments even weten!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.