Geocaching onderzoek 2022 – deel 6

Dit is al het laatste deel met resultaten van het Geocaching Onderzoek 2022: in dit deel gaan we het hebben over de overige geocachetypes en bekijken we nog enkele leuke andere vragen. Je kan ook de resultaten over mysteriecaches hier nog eens rustig bekijken.

Deel 1Geocaching Premium
Deel 2Traditionele caches
Deel 3Multi-caches
Deel 4Geocaching events
Deel 5Mysteriecaches
Deel 6Andere cachetypes

Andere cachetypes

We zijn de voorbije weken reeds dieper ingegaan op de stellingen die we jullie voorgelegd hebben over traditionele caches, multi-caches en mysteriecaches. Er zijn uiteraard ook nog 6 andere geocachetypes waar we iets minder diep op zijn ingegaan, dit omdat deze minder voorkomen en gedaan worden door geocachers.

📊 Heb je ooit volgende geocachetypes gevonden?

JaNee
Earthcaches85,2%14,8%
Wherigo caches61,2%38,8%
Virtual (reward) caches81,1%18,9%
Letterbox (hybride) caches85,2%14,8%
Webcam caches42,6%57,4%
(Adventure) Lab cache88,6%11,4%

Op 2 geocachetypes na liggen de resultaten ongeveer in dezelfde lijn: enkel bij Wherigo caches en vooral bij Webcam caches zien we flink wat lagere aantallen. Van Wherigo caches is algemeen geweten dat geocachers hier moeilijkheden mee ervaren omdat je hiervoor ook nog eens met cartridges moet werken. Bij Webcam caches zal de verklaring elders liggen: er zijn wereldwijd maar 219 webcam caches te vinden, vele geocachers moeten al een eindje rijden om er eentje te kunnen loggen.

📊 Ik vind … leuk

JaNee
Earthcaches76,5%23,5%
Wherigo caches54%46%
Virtual (reward) caches77,7%22,3%
Letterbox (hybride) caches82,1%17,9%
Webcam caches49,8%50,2%
(Adventure) Lab cache85,5%14,5%

Het is niet omdat je een geocachetype al gevonden hebt dat je deze ook leuk vindt en andersom. Opvallend hierbij is dat het enige cachetype met een fysieke container (letterbox caches) hoog scoort, maar vooral Adventure Lab caches heel goed scoren. Adventure Labs zijn enkele jaren terug helemaal vernieuwd met een aparte app en hebben duidelijk heel wat aan populariteit gewonnen de voorbije jaren.

📊 Hoe volg jij het Geocaching nieuws, ontdek je nieuwe geocache (trails) en updates?

Geocaching nieuwsbrief66,7%
Social media63,9%
Geocaching blogs16,2%
Geocaching video’s/vlogs14,8%
Geocaching podcasts4,3%

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven over Geocaching: de meeste geocachers geven aan dat ze het nieuw volgen in de nieuwsbrief en de social media in de gaten houden. Blogs, vlogs en podcasts worden slechts in mindere mate gevolgd.

📊 Een geocache verdient voor mij een favorietpunt wanneer …

Er heel wat werk in de cache is gestoken82,6%
Het geen doorsnee cache is (origineel, creatieve behuizing, …)79%
De verstop-techniek subliem is74,2%
Het een unieke (creatieve/veldpuzzel) cache is70,9%
Het een fantastische ervaring was68,3%
Het een prachtige wandeling was64,6%
De cache op een unieke locatie ligt64,1%
Het een historische cache is (heel oude cache)22,1%
Bij elke bonus van een geocachereeks/trail8%
Anderen ook reeds een favorietenpunt hebben gegeven1,3%

De mooiste beloning die je aan een geocache en zijn CO kan geven is een favorietpunt, maar wanneer geeft een geocacher nu eigenlijk een favorietpunt aan een geocache: met stip op nummer 1 is wanneer er heel wat werk in de cache is gestoken, gevolgd door caches die geen doorsnee caches zijn. Ook leuke verstop-technieken en unieke caches kunnen wel eens een favorietpuntje scoren. In mindere mate zal er een favorietpuntje uitgedeeld worden voor de ervaring, wandeling of unieke locatie.

📊 Ik vind TB races leuk

Ja36,2%
Nee63,8%

Een TB-race is een wedstrijd waarbij trackables zoveel mogelijk kilometeres proberen te verzamelen waarmee ze al dan niet punten kunnen verdienen. Meer dan 36% van de geocachers vindt een TB-race leuk.

📊 Ik wil eens deelnemen aan een TB race

Ja32,4%
Nee67,6%

Goed 32% wil ook eens deelnemen aan een TB-race. Dan hebben wij goed nieuws, want deze zomer organiseren wij voor het tweede jaar een trackable race. Heb je interesse? Doe dan zeker en vast mee met de Geocachen TB race die op 1 juli van start zal gaan.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.