Geocaching onderzoek 2022 – deel 3

De volgende resultaten van het Geocaching Onderzoek 2022 zijn geanalyseerd: nadat we het vorige week vnl. hadden over traditionele geocaches (deze resultaten kan je hier nog eens rustig bekijken), gaan we het vandaag hebben over multi-caches en jullie mening hierover.

Deel 1Geocaching Premium
Deel 2Traditionele caches
Deel 3Multi-caches
Deel 4Geocaching events
Deel 5Mysteriecaches
Deel 6Andere cachetypes

Multi-caches

97,8% van de deelnemers aan dit onderzoek hebben ooit een multi-cache gevonden. 2,2% van de deelnemers heeft nog nooit een multi-cache gevonden. De voornaamste reden hiervoor is omdat ze nog nooit een poging ondernomen hebben. Andere redenen zijn: niet begrijpen hoe multi-caches werken, er ooit aan begonnen zijn maar niet kunnen vinden of niet weten wat een multi-cache is. Slechts 2 geocachers gaven aan dat ze multi-caches niet leuk vinden.

In de resultaten hieronder gaan we het hebben over stellingen die we voorgelegd hebben aan geocachers die wel een multi-cache hebben gevonden.

📊 Ik vind multi-caches leuk

Helemaal niet akkoord2,9%
Niet akkoord8%
Noch akkoord, noch niet akkoord21,6%
Akkoord44,8%
Helemaal akkoord22,7%

In het eerste deel van het onderzoek konden we al zien dat multi-caches het derde populairste cachetype is, maar gemiddeld genomen vinden geocachers multi-caches leuk.

📊 Er zijn te veel multi-caches

Helemaal niet akkoord20,3%
Niet akkoord41,3%
Noch akkoord, noch niet akkoord32,9%
Akkoord4,5%
Helemaal akkoord1,1%

Met de stelling dat er te veel multi-caches zijn gaan geocachers gemiddeld bekeken niet akkoord. Er mogen dus zeker nog nieuwe multi-caches bijkomen.

📊 Ik ga eerder op zoek naar multi-caches met veel favorietpunten

Helemaal niet akkoord7,6%
Niet akkoord20,4%
Noch akkoord, noch niet akkoord30,8%
Akkoord29,2%
Helemaal akkoord11,9%

De gemiddelde geocacher gaat eerder wel naar favorietpunten kijken bij multi-caches. De beoordeling van andere geocachers is dus belangrijk bij de afweging om een multi-cache te lopen of niet.

📊 Multi-caches zijn niet meer populair

Helemaal niet akkoord12,3%
Niet akkoord29,5%
Noch akkoord, noch niet akkoord43,2%
Akkoord13,1%
Helemaal akkoord1,9%

Vele geocachers denken dan misschien wel dat multi-caches niet populair meer zijn, dit onderzoek bewijst het tegendeel: de gemiddelde geocacher neigt naar het niet akkoord gaan met deze stelling.

📊 Multi-caches met veel waypoints nemen te veel plaats in (voor bijvoorbeeld traditional geocaches)

Helemaal niet akkoord12,7%
Niet akkoord30,1%
Noch akkoord, noch niet akkoord37%
Akkoord15%
Helemaal akkoord5,2%

De gemiddelde geocacher gaat eerder niet akkoord met bovenstaande stelling.

📊 Multi-caches zouden maximaal 10 waypoints mogen hebben

Helemaal niet akkoord12,2%
Niet akkoord23,6%
Noch akkoord, noch niet akkoord28,5%
Akkoord25,7%
Helemaal akkoord10%

Bij deze stelling zijn de meningen heel erg verdeeld: gemiddeld genomen is een geocacher zeer neutraal (noch akkoord, noch niet akkoord) op deze stelling. Echter zijn er ongeveer evenveel geocachers die akkoord gaan met deze stelling als niet akkoord.

📊 Ik verkies een multi-cache boven een Adventure Lab

Helemaal niet akkoord12,8%
Niet akkoord27,8%
Noch akkoord, noch niet akkoord30,5%
Akkoord17,5%
Helemaal akkoord11,3%

Ook bij deze stelling is de gemiddelde geocacher vrij neutraal: de ene zal multi-caches verkiezen boven een Adventure Lab terwijl de andere dan weer een Adventure Lab boven een multi-cache verkiest.

📊 Ga je in de toekomst nog multi-caches zoeken?

Ja96,3%
Nee3,7%

Iets minder dan bij traditionele caches, maar geocachers geven aan dat ze in de toekomst zeker nog multi-caches zullen gaan zoeken.

📊 Ik heb al eens een GeoTour gedaan (vb. Kop van Drenthe)

Ja25,5%
Nee74,5%

Iets meer dan een kwart van de geocachers die dit onderzoek hebben afgelegd hebben ook al eens een GeoTour gedaan: in Nederland zijn er 2 (Garden of Amsterdam en Kop van Drenthe) in België is er geen enkele GeoTour.

📊 Er moeten meer GeoTours komen

Ja48,3%
Nee51,7%

Net iets minder dan de helft vindt dat er zeker nog GeoTours mogen bijkomen: weet wel dat dit een financiële inspanning vraagt om deze te mogen plaatsen (voor een streek, gemeente, dienst toerisme, …), maar het levert natuurlijk wel geocachetoeristen op 😉 .

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Volgende week publiceren we de volgende resultaten van het Geocaching Onderzoek 2022: dit zal gaan over Geocaching events. Uiteraard zullen er dan opnieuw 5 nieuwe winnaars zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.