Geocaching onderzoek 2021 – deel 1

Het was alweer voor de vijfde keer dat we jullie verschillende Geocaching vragen voorschotelden in het Geocaching Onderzoek 2021. En deze vragen werden massaal door jullie beantwoord: een recordaantal van meer dan 2.400 deelnemers gaven hun mening op de verschillende stellingen van het Geocaching Onderzoek 2021.

De komende weken gaan we samen met jullie de resultaten ontdekken. Vandaag alvast de eerste resultaten waarbij we kijken naar enkele traditionele Geocaching statistieken.

Een extra woordje uitleg

📊 Hoe heb je Geocaching leren kennen?

Goed 75% heeft Geocaching ontdekt door vrienden of familie die over deze hobby verteld hebben. 11,9% heeft Geocaching dan weer leren kennen doordat ze er iets over gelezen hadden in een artikel. Andere redenen zijn: door ooit toevallig een cache gevonden te hebben, dankzij een activiteit via een organisatie of toevallig de app ooit geïnstalleerd te hebben.

📊 Ben jij een Geocaching Premium member?

Dit onderzoek is voornamelijk ingevuld door Premium Geocaching members: liefst 95,3% van de deelnemers aan dit onderzoek heeft zo’n Premium abonnement.

📊 Welk apparaat gebruik je om te geocachen?

GPS19,3%
Smartphone35,8%
Beide44,9%

De meerderheid van de geocachers (liefst 64,2%) heeft een GPS waar ze dan ook gebruik van maken om te geocachen. 35,8% gaat enkel geocachen met een Geocaching app op de smartphone, in vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van bijna 4%: Geocaching met de app wint dus wat aan populariteit. Bijna 45% gebruikt dan weer een combinatie van beide toestellen om te geocachen.

📊 Wat is je favoriete cachetype?

Traditional cache52,2%
Multi-cache22,1%
Mysterycache15,4%
Adventure Lab cache4,8%
Earthcache1,6%
Ander type3,9%

De voorbije jaren zien we steevast dezelfde top-3 naar boven komen: tradtionele caches op 1, multi-caches op 2 en Mysteriecaches op 3. Dit jaar zien we wel een opvallende nieuwkomer op nummer 4 verschijnen: bijna 1 op 20 geocachers heeft de smaak al goed te pakken met Adventure Lab caches.

📊 Hoe vaak ga je geocachen?

Elke dag2,6%
Meermaals per week20,4%
Elke week23%
Meerdere keren per maand39,8%
Een keer per maand7%
Sporadisch7,2%

De meerderheid van de geocachers gaat meerdere keren per maand gaan geocachen en een grote groep (46%) gaat 1 of meerdere keren per week geocachen. Opvallend is dat 2,6% zelfs elke dag gaat geocachen: deze moeten echt wel verslaafd zijn aan Geocaching of ze willen de 365/366 dagen challenge behalen en zo hun Geocaching badge (The Calender Cacher of The Daily cacher) behalen 🙂

📊 Hoeveel tijd spendeer je aan het zoeken van een cache voor je het opgeeft?

Ik kijk snel even en ga dan door0,8%
Ik zoek maximum 20 minuten69,4%
Ik zoek maximum een uur25,5%
Ik zoek langer dan een uur4,3%

Uit deze vraagt blijkt heel duidelijk dat een geocacher maximaal 20 minuten zoekt voor hij het opgeeft. Bijna 30% van de geocachers zoekt zeker een uur of langer: stevig!

📊 Hoe ver ga jij om geocaches te zoeken?

Binnen een straal van 3 kilometer van
mijn huis
0,4%
Binnen een straal van 10 kilometer van
mijn huis
3,5%
Binnen een straal van 20 kilometer van
mijn huis
14%
Binnen een straal van 50 kilometer van
mijn huis
29,4%
Binnen een straal van 100 kilometer van
mijn huis
16,9%
Verder dan 100 kilometer van mijn huis35,8%

Geocaches kan je overal terugvinden, dus waren we wel benieuwd hoe ver jij gaat om een geocache te gaan zoeken. Het gaat over een uitstap, dus niet als je op reis bent. Een verrassend resultaat: goed 1 op 3 geocachers durft wel eens verder dan 100 kilometer van huis een geocache gaan zoeken.

📊 Ik heb alle caches bij mij in de buurt gevonden?

Ja45,5%
Nee54,5%

We vroegen jullie ook of je alle caches binnen een straal van 3 kilometer van jouw huis gevonden hebt, toevallig is dat ook ongeveer de straal die je te zien krijgt als je de Geocaching kaart opent (links en rechst is dat nog een stukje verder): staan er bij jou allemaal gele smileys? Bij 45,5% van de geocachers is dat het geval: deze moeten dus al iets verder rijden om een geocache te vinden.

Wijzelf hebben precies nog wat werk om alle caches binnen een straal van 3km te vinden.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek de winnaars op geocachen.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.