Geocaching in Lage Mierde: rondje Raamsloop

Ik ben in aanraking gekomen met geocachen door mijn dochter. Ze zei; ga eens mee pa, ik denk dat het wel iets voor jou is. Bij het aanmaken van mijn account, koos ik voor de Geocaching nickname JansenLauke. Deze naam is afgeleid van de naam van mijn vrouw Jans en mijzelf Lau.

Een eerste eigen rondje: Lage Mierde

Natuurlijk had mijn dochter gelijk: ik was meteen enthousiast. Nadat ik ongeveer 200 geocaches had gevonden, wilde ik een eigen rondje verstoppen. Er kwam meer bij kijken dan ik in eerste instantie gedacht had. Maar nadat de vergunningen rond waren, ging ik aan de slag met rondje Lage Mierde. Een Geocaching route van 13 traditionals en een bonus cache (GC96EZN). Het rondje heeft 6 verschillende verstop-technieken met micro-caches, petlings en potjes.

Deze Geocaching route loopt door het mooie dorp Lage Mierde met zijn mooie oude boerderijen en door het buitengebied met zandwegen. We lopen ook een stuk langs de rivier de Reusel. In totaal is dit een route van ongeveer 7 kilometer lang met op diverse plaatsen bankjes en horeca in het dorp waar het heerlijk toeven is. De geocaches worden zeer goed gewaardeerd: als CO is het heel fijn om de logs te lezen en de favorietenpunten te zien verschijnen.

Rondje Raamsloop: eenvoudige en doenbare puzzelcaches

Nadien ben ik begonnen met de multi- en mystery caches. Ik vind het oplossen van de puzzels heel leuk, al lukt het niet altijd 😉 . Hieruit is het idee gekomen om een tweede geocacherondje te maken met enkel mystery caches. Het werd rondje Raamsloop, 13 caches en een bonus (GC9RMQ1). De puzzels zijn vrij eenvoudig zodat ze voor iedereen goed te doen zijn. Bij het maken van de puzzels heb ik trouwens hulp gehad van mijn cachemaatje Sanke2021 en mijn zoon Rob. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat er een puzzel is gemaakt over de gebeurtenissen in Lage Mierde in de zin van monumenten en gebouwen.

Ook hebben we bij de geocaches voor elk wat wils in gestoken: onderweg zijn er 4 veldpuzzels te maken en zal je ook 2 hengelcaches kunnen opvissen. Rondje Raamsloop is 4 kilometer lang en loopt langs fietspaden en zand- en ruilverkavelingswegen. Ook een klein stukje van de route loopt door een natuurgebied waar je schapen of paarden kan tegenkomen. De route ligt ten oosten van Lage Mierde en je passeert 2 maal het riviertje de Raamsloop waaraan dit rondje zijn naam te danken heeft. Tot nu toe zijn de reacties van de bezoekers geweldig. Hopelijk komen er nog veel bezoekers en kan ik genieten van de mooie logjes.

Groetjes, JansenLauke

6 gedachten over “Geocaching in Lage Mierde: rondje Raamsloop”

 1. Beide rondjes in het verleden gelopen, het Rondje Lage Mierde vorig jaar. Dit rondje gaat door het dorp Lage Mierde en een mooi stukje natuur. De caches waren allemaal goed verzorgd met diverse verstoptechnieken waarvan eentje (nr. 10) heel sneekie was. Ik had toen zeer genoten van dit rondje. Recentelijk heb ik het rondje Raamsloop gelopen, ik was vol verwachting. Mijn vrouw en ik waren verrast door de kwaliteit en verscheidenheid van de caches. JansenLauke had zichzelf overtroffen met dit rondje. De enkele veldpuzzels in dit rondje waren ook prima en de route was bijzonder mooi. Ook hier weer van genoten. Al bij al zijn deze twee rondjes een aanrader om een middag mee te vullen.

  Beantwoorden
 2. Het rondje Raamsloop is zeker een bezoekje waard. De caches zijn degelijk gemaakt en de bonus is prachtig. Als je dan toch in Lage Mierde bent, doe je het andere rondje ook. Ik zou die als eerste doen als ik zou moeten adviseren.

  Beantwoorden
 3. Wij team Puttervink en JackyV maakten onderweg tijdens rondje Lage Mierde kennis met de ene helft van team JansenLauke, nl. Lauke. Een nieuwe zeer bedreven CO in De Kempen is van harte welkom. Na wat tips en tools uitgewisseld te hebben namen we afscheid dachten we, maar Lauke was op het einde zeer benieuwd naar onze ervaringen. Bij het rondje Raamsloop zie je duidelijk de kwaliteit van de caches. Dus we wachten nu nog op een mooie multi in het rijkelijk bos-en heidegebied in zijn woonomgeving De Mierden.
  Lauke, leuk met jouw kennisgemaakt te hebben en we wensen je nog veel cache-plezier.
  Met geogroet, team Puttervink, Bea en Jos.

  Beantwoorden
 4. Ook wij hebben beide rondjes al gelopen. Bij “Lage Mierde” waren we vooral gecharmeerd door de schoonheid van dit authentieke dorpje, de caches waren ook tiptop in orde én de CO niet veraf. “Raamsloop” hebben we recent nog gedaan: ontzettend veel variatie in de caches, wat het rondje heel leuk maakte om te lopen. Goed werk geleverd Lauke! Doe zo voort!!
  Groetjes, JayBeekes

  Beantwoorden
 5. Ook wij hebben beide rondjes van Jansenlauke gelopen. Vorig jaar eerst rondje Lage Mierde. We waren toen al onder de indruk van dit mooie rondje, door een mooie omgeving en met goed verzorgde, afwisselende caches. En recent hebben we rondje Raamsloop gelopen. De omgeving is al mooi maar de caches nog mooier! Het begon thuis al met het oplossen van de puzzels. Onderweg kom je ook nog enkele leuke veldpuzzels tegen en hele mooie afwisselende caches. Je kunt zien dat de CO er ontzettend veel tijd en moeite in heeft gestoken. Vooral de bonus is echt prachtig! Wij hebben genoten van beide cache rondes en het is zeker een aanrader om deze te gaan lopen! Dank je wel Jansenlauke!

  Beantwoorden
 6. Vandaag beide rondjes gewandeld, en wat een pareltjes zijn dit zeg.
  Goed verzorgde cachen die steeds creatief zijn verstopt en dat in een mooie rustige omgeving.
  Wij hebben volop genoten van beide rondjes.
  Hulde voor deze CO-er

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.