9 tips om te geocachen met een baby

Geocachen als ouders met baby’s is een hele uitdaging. Intussen maak ik dit voor de tweede keer mee: na een dochter die net 3 jaar geworden is, heb ik ook een zoon sinds april vorig jaar. Dat heeft natuurlijk ook invloed op het Geocachen. Als je het ouderschap met Geocaching wil combineren, dan kunnen deze tips misschien wel van pas komen. Het zou tof zijn mocht je ook jouw tips en verhalen over geocaching met kinderen willen delen. Welk advies zou jij geven?

👶 Tijd voor me-time

Een baby maak je (in de meeste gevallen) met twee. Spreek een beurtrol af zodat de ene op pad kan om te geocachen en de andere de opvang doet. Je kan er ook een spel van maken en dezelfde geocaches te gaan zoeken (op een verschillende dag): wie heeft het snelst alle caches gevonden?

👶 Of een vleugje romantiek

Ga op Geocaching date! Grootouders doen niets liever dan babysitten, zeker als de baby het allereerste kleinkind is. ‘Drop’ de baby bij de familie en maak er een romantische uitstap van met een geocaching date. Hopelijk heb je een grote familie 😊.

👶 Buggy-vriendelijke caches

Handig om weten: er is een attribuut in Geocaching waarmee je op voorhand kan bekijken of de geocache kinderwagen vriendelijk is. Dus voor je op pad gaat kan je snel even kijken welke geocaches dit icoontje hebben staan of maak er een pocket query van.

👶 Dutjes tijd

Wist je dat baby’s heeeeel veel slaap nodig hebben? Zeker de eerste maanden doen baby’s heel wat dutjes. Maar aangezien ze nog zo klein zijn, kunnen deze perfect slapen in de kinderwagen. Perfect dus voor enkele wandelingen: de buitenlucht is ideaal voor kinderen.

👶 Plannen en voorbereiden

Op stap gaan met een baby verandert wel wat: er is niet alleen de buggy die mee moet, je hebt ook het eten, verse kleren en oh ja: pampers! Deze sleur je allemaal mee naast al je Geocaching tools. Verlaag dus je Geocaching verwachtingen want geocaches met een hoge D/T rating zullen er niet echt inzitten.

👶 Parkeer & pak

Als we het dan toch hebben over lagere verwachtingen: de caches die je zal vinden zullen (zeker in de eerste maanden van de baby) niet al te spectaculair zijn. Je zal voor de meest eenvoudige caches moeten gaan: de park & grab caches. Ja, hier bestaat ook een attribuut voor in de listing: lees meer over geocachen met de wagen.

Geocaching baby en kinderen

👶 Kort en krachtig

Plan geen lange uitstappen of verre verplaatsingen: je zal van een kale reis terugkomen. Baby’s hebben op de meest onwaarschijnlijke momenten een volle pamper, ze hebben een onwaarschijnlijke eetlust of ze willen het zoveelste slaapje van de dag doen. Maak dus een korte en krachtige wandeling en pik enkele leuke caches uit.

👶 Voorzie rustplekken op je route

In ons vorig punt hadden we het reeds over volle pampers en hongerige baby’s. Voorzie dus ook plekken waar je ongestoord je ding kan doen met baby’s op je geocacheroute. Koffiehuisjes en parkjes zijn ideaal!

👶 Teamwork

Geocachen met baby’s vraagt wel wat teamwork, waarbij je de taken kan verdelen: iemand neemt de GPS en iemand neemt de buggy, iemand vervangt de luier en de ander zoekt de cache. Vele handen maken licht werk.

Heb jij nog leuke tips om te geocachen met een baby of heb je leuke verhalen? Laat het ons gerust weten 🙂

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.