Camper geo-art: Het buitengebied Ospel

Wij zijn JanTonny en zijn sinds 2014 aan het geocachen, we hebben het virus overgekregen van de broer van mijn man (Jan). Hij kende het geocachen al wat langer en wij wilde daar ook mee starten, het leek ons een leuke hobby, ook al omdat we een camper hebben en zo op veel plaatsen komen. We zijn zo echter campercachers geworden.

Nadat we verschillende caches bezocht hadden en veel geleerd hadden onderweg en via websites ons ingelezen hadden zijn we zelf ook wat caches gaan plaatsen. Wij willen in onze geocaches onze creativiteit kwijt kunnen: vooral leuke tafereeltjes vinden wij zelf de leukste caches om te vinden, dus proberen we deze zelf ook te maken.

Onze eerste eigen caches: bij camperplaatsen

We zijn gestart met de ombouw van een brandblusser kast, die kwam op ons pad en daar gingen we iets mee verzinnen. Omdat we op een camperplaats stonden in Oisterwijk en we daar ook toestemming kregen om hem te plaatsen hebben we een leuk tafereel gemaakt van de kabouterroute (Adventure Lab met bonus: GCA17B0).

We kregen daar heel erg leuke reacties op, dus dan krijg je steeds meer zin om nog tafereeltjes te maken. Dus aan de andere kant van de camperplaats hebben we een tafereel gemaakt wat te maken heeft met de camperplaats in een stroomkast (GCA2V5K). Later mochten we ook in Heeswijk Dinther een cache plaatsen nabij een camperplaats, dat werd Op bezoek bij de Berkshire varkens (GCAG914).

In de mooie Oisterwijkse bossen en nabij de Camping hebben we later ook nog 3 Adventure Labs uitgezet van ongeveer 5 kilometer per Adventure Lab. Verder hebben we ook 2 caches voor Ommetje Nederland geplaatst in Oisterwijk (GC9RG4M) en Spoordonk (GC9V8H7).

Camper geo-art in Ospel

Doordat we van werkplek gingen veranderen, zijn we verhuisd naar Ospel. Daar staan we ook regelmatig op de camperplaats Kreijelhof. Met toestemming van de eigenaren mochten we ook hier een cache plaatsen: dat werd uiteindelijk het Oude Poppenhuis (GCAG6AW).

Omdat er niet zoveel caches lagen in de omgeving van Ospel kwamen er minder bezoekers dan we verwacht hadden. Dat vonden we heel erg jammer want volgens ons is dit best ook een leuke cache om te vinden. Daarom kwamen we op het idee om een geo-art te maken. We wilden graag de vorm van een camper maken.

Na ons wat te verdiepen hoe je een geo-art maakt, hebben we enkele andere CO’s te benadert om ons te helpen met de opstart. Nadat we een tekening op de kaart van Ospel hadden staan, begonnen we met het verzinnen van caches en deze te maken. We creëerden 26 jigidi-puzzels en na heel wat checks, aanpassingen en reviews was de geo-art een feit en werd deze gepubliceerd. Het buitengebied van Ospel stond op de kaart. Na publicatie werden dankzij de opmerkzaamheid van enkele mede-cachers de schoonheidsfoutjes uit de caches gehaald.

Zelf op zoek gaan naar Het buitengebied van Ospel

Deze geo-art is een afwisselend rondje die je kan wandelen of fietsen, de route is ongeveer 9 kilometer. Hier en daar een hengelcache, enkele veldpuzzels en uiteraard een leuk tafereel bij de bonuscache. Leuk is ook dat je hier regelmatig onze woodies kan vinden. Leuk is ook dat onze andere cache Het Oude Poppenhuis veel meer bezocht wordt. De eerste cache van deze route kan je hier terugvinden: GCAFN6V

We hopen dat deze geo-art van de camper veel gelopen gaat worden en dat we nog veel leuke reacties gaan krijgen, want daar doen we het voor. En zijn eventueel wat campings en een camperplaats in de buurt. We gaan nu het gebied nog verder uitbreiden met meer caches zodat het erg aantrekkelijk wordt om eens naar Ospel te komen. Misschien komen we elkaar nog wel eens tegen op de camperplaats (o.a: Kreijelhof) of tijdens het onderhoud van dit rondje. Veel plezier allemaal!

Groetjes Jan en Tonny.

1 gedachte over “Camper geo-art: Het buitengebied Ospel”

  1. Inmiddels weer een nieuwe in de buurt neer gelegd, deze heet alles draait om het gaatje en is ook goed ontvangen door de cachers. En deze week komt er weer een online in de buurt van het rondje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.