Virtueel op Geocaching tocht

We hebben ons allemaal intussen toch al wat aangepast aan de huidige omstandigheden. In het ene land mag je al wat meer dan in het andere, maar met de Corona epidemie wordt het nog steeds aangeraden om zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Thuis blijven betekent ook dingen zoeken om ons mee bezig te houden: we gaven reeds 10 tips, gingen op zoek naar online Escape rooms en sloegen aan het Geocaching knutselen. Intussen kwamen verschillende geocachers op het idee om een virtuele Geocaching zoektocht te maken.

Krijg je trouwens niet genoeg van zo’n virtuele zoektochten? Er bestaan zelfs verschillende geocachereeksen die gebruik maken van Google Street View om enkele puzzels op te lossen: Ontdek De Reis om de wereld in 1 dag en scoor intussen ook een van de oudste geo-arts!

Met hulp van Google Street view

Zo’n virtuele Geocaching zoektocht kan je vanuit je luie zetel doen, het enige wat je nodig hebt is een computer, een internetverbinding en Google Street view.

 1. Ga naar Google Maps
 2. Geef je startplaats of coördinaat op
 3. Rechts onderaan zie je een geel mannetje (ook wel Pegman genoemd)
 4. Pak deze vast met je muis en versleep deze naar de startplaats. Op de kaart zal je zien dat er blauwe lijnen komen op de straten: hier kan je werken met Google Street View
 5. Laat je mannetje los op de juiste plek en je zal automatisch naar Google Street view gaan. Nu kan je virtueel wandelen en in-/ uitzoomen.

Virtuele Geocaching zoektochten

Wij zagen reeds verschillende virtuele zoektochten verschijen die we hier proberen te verzamelen. Ken jij nog zo’n virtuele Geocaching zoektocht? Geef het ons dan zeker door 😉

🗺️ De zoektocht naar Paddy

Geocacher P@je heeft het druk de laatste tijd, onlangs nog een stukje geschreven over dynamische Geocaching banners en intussen heeft hij ook een virtuele zoektocht in elkaar gestoken.

In dit verhaal gaat het om Paddy, de mascotte / knuffel / ukkepuk / … van P@je. Hij is deze kwijt geraakt , maar gelukkig heeft Paddy enkele sporen achtergelaten op foto’s. Met een duidelijke beschrijving en Google Street View is het de bedoeling dat jullie hem inhalen. Onderweg verzamel je ook een TB-code die je onderweg kan loggen en natuurlijk verdien je een banner voor jouw Geocaching profiel. Hier kan je de zoektocht vinden.

🗺️ Op zoek naar de gecoin van GC_Meneer_Janssens

Bij deze virtuele multi-tocht start je aan het MAS in Antwerpen waar we op zoek gaan naar de zelfgemaakte geocoin van GC_Meneer_Janssens. Via Google Street view moeten we verschillende plekken zoeken waar we telkens een korte opdracht krijgen waarbij we letters moeten verzamelen. Eenmaal je alle letters gevonden hebt, kunnen we de geocoin terugbrengen bij de eigenaar. Ontdek hier deze virtuele zoekopdracht.

🗺️ Wezel virtueel

Wezel, kerkdorp in de Kempen heeft nu ook een virtuele foto-zoektocht. Hier krijg je zelfs 3 zoektochten die steeds iets moeilijker worden. Bij elke virtuele Wezelse zoektocht ga je op zoek naar een code, wanneer deze juist is kan je beginnen met de volgende zoektocht. Van zodra je alle zoektochten hebt kunnen afwerken verdien je een plekje op de Wezelse Wall Of Fame. Ontdek hier Wezel virtueel.

🗺️ Op zoek naar de echt vermiste TB Peer

Ook in Peer konden ze niet achterblijven en kwam er een virtuele multi. Via Google Street view mag je een wandeling maken van 600 meter door de fietsstraat van Peer waar je enkele opdrachten mag uitvoeren. Met de gevonden codes kan je een TB vinden en loggen.

🗺️ Autorit Walcheren

Het TB bordje “Lucie’s cachemobiel TB” is tijdens een onderhoudsrondje van de auto gevallen. Lucie wil dat bordje graag terug en heeft jullie hulp hiervoor nodig: dankzij een rondrit langs enkele Zeeuwse plaatsen kan je de TB terugbrengen en deze uiteindelijk ook discoveren. Ontdek de virtuele autorit in Walcheren

🗺️ Moord in de Vlaamse Ardennen

Nog zo’n virtuele multi werd gemaakt door Wizard_001. Hier krijgen we de opdracht om de politie een handje te helpen om mee op zoek te gaan naar de dader van de moord op Filip Mertens. Dat is niet alles: je moet volledig cluedo-gewijs ook op zoek naar het tijdstip, het moordwapen en de locatie Wanneer dat gelukt is, mogen we ook een TB loggen. Ontdek hoe jij de Moord in de Vlaamse Ardennen kan oplossen.

🗺️ Stadswandeling in de speelkaartenstad Turnhout

Geocacher Ansirecrew heeft een virtuele wandeltocht gemaakt in deze parel van de Kempen. Ook bij deze wandeltocht moet je enkele vragen beantwoorden waarmee je codewoorden te pakken krijgt. Deze codewoorden zijn heel belangrijk, want anders krijg je de volgende opdracht niet te zien. Kortom de virtuele stadswandeling door Turnhout moet op je todo-lijstje!

🗺️ Kan jij de geocachetas terugvinden in Oud-Turnhout?

GC_meneer_janssens kon er niet genoeg van krijgen en maakte intussen ook reeds een tweede virtuele Geocaching multi. Deze keer in Oud-Turnhout waar hij zijn cachetas verloren is: help jij hem deze terug te vinden en hem terug te vinden? Ontdek hier de virtuele geocachetocht in Oud-Turnhout.

🗺️ De bankoverval in de Pyreneeën

Ook geocacher Wizard_001 kreeg er niet genoeg van en knutselde een tweede avontuur in elkaar! Deze keer mag inspecteur Kasj naar de Franse Pyreneeën voor een nieuw mysterie: een bankoverval! Kan jij alle aanwijzingen terugvinden en zo helpen om deze bankoverval te verijdelen? Wie alles kan vinden mag ook een TB loggen.

🗺️ Op pad met Max en Moritz

Kijk jij al uit om nog eens naar de Efteling te gaan? Dat kan nu met een virtuele tocht: deze keer zal je niet door elkaar geschud worden op de attracties, maar moet je samen op pad met Max en Moritz cijfers en letters verzamelen om zo een mailadres te kunnen samenstellen. Als alles goed is gegaan kan je zo ook een TB vinden.

🗺️ Merksplas en Wortel-Kolonie

AnspireCrew is niet aan haar proefstuk toe: ook dit is haar tweede virtuele tocht die ze in elkaar gestoken heeft. Hiervoor haalde ze haar inspiratie bij een oud Wetenschappelijk experiment waarbij arme mensen in een kolonie van weldadigheid geplaatst werden. Ontdek deze kolonie in de virtuele ronde Merksplas en Wortel-Kolonie.

🗺️ Tour door gemeente Voorst

Een virtuele tocht van 22 kilometer door Voorst: dat staat je te wachten met deze uitdaging. Onderweg moet je verschillende vragen oplossen en als alles correct is kom je in de Hall of Fame terecht. Ontdek zelf de tour door gemeente Voorst.

🗺️ Bjame’s verloren jas

Bjame is tijdens een wandeling in Bilzen zijn geocache-jas (zo weten wij ook alweer dat we onze garderobe moeten uitbreiden 🙂 ) verloren. Ook hier moet je verschillende letters en cijfers verzamelen om een TB-code te kunnen vinden. Ga jij ook op zoek naar de geocache-jas van Bjame?

🗺️ De parels van Brabant

Op een groot tuinfeest is de Hertogin van Brabant haar parels kwijt geraakt, of beter gezegd gestolen! Aan jou om deze parels terug te vinden en uit te zoeken wie ze gestolen heeft en hoe die dat gedaan heeft. Als beloning krijg je uiteraard opnieuw een TB om te discoveren.

🗺️ 5 jaar Diogeones

Diogeones is een Nederlandse reviewer en dat intussen reeds 5 jaar! In deze 5 jaren heeft hij verschillende events groot en klein bijgewoond. Hij wil ons naar 6 van deze plekken meenemen waarbij je dan een opdracht voor de kiezen krijgt. Kan jij ze allemaal oplossen dan kan je ook de TB loggen. Doe snel mee aan de Hunt for the code.

🗺️ Rondrit door westelijk Schouwen-Duiveland

Ger heeft ook een virtuele multi in elkaar gestoken in het westelijk gedeelte van Schouwen-Duiveland. Je moet liefst 26 aanwijzingen verzamelen om de TB van Ger zijn cachemobiel te kunnen discoveren. Stap jij in voor een rondrit door Schouwen-Duiveland?

🗺️ Het Mysterie van de verdronken fietser

Inspecteur Kasj staat alweer voor zijn derde raadsel. Deze zomervakantie kwam een fietser om in de Schelde. Onderzoekers stelden een hoofdletsel vast, waardoor het niet duidelijk was of het gaat om moord of om een ongeval. Los jij het mysterie van de verdronken fietser op?

🗺️ Disneyland Paris

Een uitstapje naar Disneyland in Parijs? Dat doen we nu digitaal: doe mee met deze virtuele multi door het park van Disneyland, en ja hoor: we gaan zelfs op verschillende attracties. Ga mee naar Disneyland Parijs!

🗺️ Virtueel TB rondje door Bobbejaanland

Zoek je het liever dichter bij huis, dan kan je ook een virtuele zoektocht maken in ’t plezantste land Bobbejaanland. GC_Meneer_Janssens is in een rollercoaster een GIFF tag kwijtgraakt. Help jij hem mee zoeken naar de TB in Bobbejaanland?

🗺️ Meisje van de Waag

Een ideale manier om Deventer te leren kennen is deze virtuele zoektocht. Jouw zoektocht in Deventer zal je uiteindelijk verschillende letters opleveren waarmee je de naam van het Meisje van de Waag zal kunnen vinden.

🗺️ Bertje on tour

Bertje de beer, is de mascotte natuurlijk van Brugse beer. Vorig jaar is hij op bezoek geweest naar de hoofdsteden van de Belgische provincies om iedereen uit te nodigen voor Brugse Beer. Helaas moest dit event verplaatst worden naar oktober. Ondertussen wil Bertje wel nog “on tour” blijven gaan. Ga snel mee met Bertje on tour!

🗺️ The Bridge seizoen 9

Nog zo’n virtuele multi die je kan doen is The Bridge seizoen 9. Bij deze zoektocht die gebaseerd is op de televisieserie The Bridge waarbij je Martin Rohde en Saga Norén mag helpen om een trackable terug te vinden.

🗺️ Help mee Baika zoeken

Baika is een hond en zoals honden wel eens durven doen is hij ontsnapt… Aan jullie de taak om Baika terug te vinden, als beloning mogen jullie de dog tag loggen.

🗺️ Tourtje Delft – Het Kruithuis

In Delft kan je het Kruithuis terugvinden, vandaag is het aan jou om dit gebouw eens goed onder de loep te nemen op Google Street View en enkele antwoorden te zoeken om de trackable te kunnen loggen.

🗺️ Virtuele Belgische museum tour

P@je neemt ons voor dit avontuur mee naar enkele Belgische musea. Verschillende musea zijn intussen virtueel te bezoeken en P@je heeft voor ons enkele opdrachten voorzien waarmee we uiteindelijk een TB kunnen loggen. Ga mee naar de virtuele Belgische museum tour.

🗺️ Virtuele tour De gehuchten van Mol

AnspireCrew laat ons Mol en zijn gehuchten ontdekken. En als we het lijstje lezen, dan heeft Mol liefs 11 gehuchten die jij mag ontdekken: als je de vraag juist kan beantwoorden kan je verder op avontuur.

🗺️ Burgers’ Zoo

Vanuit je huiskamer dieren spotten met 360° camera’s: dat is de opdracht bij deze virtuele multi-cache. Als je alle 9 filmpjes bekijkt, kan je 9 antwoorden vinden en via een mailtje weet je snel of je Burgers’ Zoo gevonden hebt.

🗺️ Park de hoge Veluwe

Ga mee op avontuur in de Hoge Veluwe! Je gaat mee op avontuur op de 32 kilometer lange fietspaden in Park de Hoge Veluwe. Los jij alle vragen op, dan ben jij klaar om ook de TB te loggen.

🗺️ Virtuele tochten in een andere taal

Ook in het buitenland zijn er verschillende van deze virtuele zoektochten, voor als je er echt niet genoeg van krijgt.

Geogame onlineEngels en Slovaaks
Virtual Cambridge tourEngels
Virtual Cambridge tour 2Engels
Herculaneum virtual tourEngels
Tussen White River (Witrivier) en Blyde River Canyon (Z-A)Nederlands
Door het Krugerpark (Z-A)Nederlands

4 gedachten over “Virtueel op Geocaching tocht”

 1. Ik ben op zoek gegaan naar de geocoin van GC-Meneer_Janssens, heb de info verzameld, maar er staat nergens waar ik het invoer, of ik de CO moet informeren en hoe… enig idee?

  Beantwoorden
 2. Hallo
  Ik heb voor mijn familie een streetview gecoache gemaakt. Een tocht door mijn geboorteplaats Doesburg Nederland. Met info over geschiedenis en vragen die naar een TB wijzen die kan worden gelogd. Kan ik de beschrijving ergens plaatsen? Bijv. Op deze website?

  Beantwoorden
  • Hey,
   Op deze site plaatsen we dit niet.
   Maar ik raad aan om eens te kijken naar hoe enkele andere geocachers dit hebben aangepakt 😉
   Succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.