Woodies: veel meer dan houten schijfjes

Woodies, wie kent ze niet? Ontstaan om als goodie te dienen in geocaches en al snel uitgegroeid tot een waar verzamel- en ruilobject voor geocachers. Verzamelaars kunnen hun collectie uitbreiden door gezellig te ruilen op events maar helaas is er dit jaar omwille van de Covid-19 crisis maar weinig mogelijkheid om events te bezoeken.

Deze crisis maakt op die manier wel voor heel wat mensen tijd vrij om creatief aan de slag te gaan. Hier verzamelen we alvast enkele ideetjes om zich uit te leven met woodies.

1. Ontwerp je eigen woodie

Altijd al een eigen woodie willen hebben maar het was er gewoon nog niet van gekomen? Misschien heb je nu eindelijk tijd om er werk van te maken? Er zijn helemaal geen regels over hoe een woodie eruit moet zien dus laat je maar gaan en maak er iets tofs van. Je eerste woodie bevat bv je nickname en/of je logo of misschien een tekening van je lievelingsdier? Ontwerpen kan met teken-apps of programma’s zoals powerpoint of zet je schets op papier en laat je helpen door de producenten van de woodies. Met wat geluk heb je zo binnenkort je eigen woodie om te laten bewonderen, te delen of te ruilen!!!

2. Maak je eigen woodie

Wie thuis het materiaal heeft staan om woodies te laseren of van plan is dit aan te schaffen, kan de vrijgekomen uurtjes misschien gebruiken aan het maken van nieuwe woodies. Een eenvoudige laser is een kleine investering maar het voordeel is dat je ook woodies kan maken in kleine oplage of dingetjes kan uitproberen.

3. Decoreer je huis met woodies

Doordat ze van hout zijn gemaakt hebben de woodies van nature al een mooie warme uitstraling. Ideaal dus om ze te gebruiken in je eigen woning als decoratie.

Zit op dit moment je collectie woodies nog ergens in een pot of doos, maak dan nu gerust tijd om ze mooi te presenteren in een kader of maak er allerlei leuke designspulletjes van. We denken bv aan onderleggers, muurdecoratie enzoverder. Met al die verschillende woodies heb je gegarandeerd een uniek kunstwerkje in huis.

4. Speel met woodies

Deze uniforme ronde houten schijfjes lenen zich perfect om er spelletjes mee te maken. Wie van zijn woodies een spel maakt heeft niet alleen knutselplezier maar heeft nadien gegarandeerd ook veel spelplezier en tijdverdrijf samen met z’n huisgenoten. Op internet vind je gemakkelijk heel wat instructievideo’s. Maar ongetwijfeld verzin je zelf het allerleukste nieuwe woodie-spel!! De ideeën zijn eindeloos maar hier sommen we al graag enkele voorbeelden op:

🎲 Wie maakt de hoogste woodie-stapel

Hiervoor moet je niet knutselen, start gewoon met stapelen en probeer een zo hoog mogelijke toren te maken…

🎲 Woodie-dammen

Maak een bord van 10×10 en gebruik je woodies als damschijven…

🎲 Woodie-pokeren

Wie al eens graag een gokje waagt kan de woodies gemakkelijk als pokerchips gebruiken. Misschien wel jammer dat je zo je hele verzameling kan kwijtspelen…

🎲 Woodie-hockey

Maak je eigen woodie-hockeyspel (gebaseerd op het spel Passe-Trappe) of probeer er misschien een sjoelbak van te maken. Wie goed oefent is welkom op het KGB2020 event om mee te doen met het woodie-hockeyspel of om er alle andere woodie-spel-ideeën te ontdekken…

🎲 Woodie-Crokinole

Je ziet, dankzij onze woodies geraak je eigenlijk nooit uitgespeeld. Ooit al eens gehoord van Crokinole? Met wat restjes van enkele zelf-gemaakte geocaches maak je vrij eenvoudig het nodige spelbord. Het is niet exact hetzelfde bord als het origineel maar dat maakt het spel zeker niet minder tof!

Welke creatievelingen hebben zelf nog toffe woodie-knutsel-ideetjes ? We horen ze graag !

Blog geschreven door de wezelaars

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.