Hoorns Cache Event 2017

Hoorns Cache GildeIn augustus 2011 ontstond het idee om in Hoorn een geocache-event te organiseren. Dit eerste event kwam er uiteindelijk ook in maart 2012. Op dat event waren ongeveer 100 bezoekers aanwezig, de events daarna werden steeds groter en er kwamen elk jaar meer bezoekers. Na enkele jaren ontstond hieruit ook de Hoorns Cache Gilde, de organisatie achter de events.

Drie jaar geleden, na het event van 2014, hadden we besloten om voor de MEGA status te gaan in 2015. Bij een MEGA event moeten er meer dan 500 teams aanwezig zijn geweest.  We hebben toen contact gezocht met het Geocaching HQ en daar een verzoek gedaan om onze event pagina voor het event van het jaar later alvast online te brengen. Vanaf dat moment zijn we begonnen met reclame te maken via flyers en natuurlijk de sociale media. In november hadden we toen meer dan 500 will attents. In dezelfde maand kregen we bericht van het HQ dat ons event de MEGA status had gekregen. Vanaf dat moment ging het erg hard met de aanmeldingen voor het event.

Naast meer dan 500 aanwezigen, zijn er op een MEGA event labcaches aanwezig zijn. Een Labcache kan van alles zijn zoals leuke, originele puzzels die je enkel op de dag van het event kan doen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een aantal potjes met kruiden en specerijen staan waarvan de bezoekers de potjes in de juiste volgorde moesten zetten. Elk potje had een getal en als je de potjes in de juiste volgorde had staan, had je de logcode van de labcache.

Labcache met specerijen

Op het event van vorig jaar hadden we voor het eerst een thema aan ons event verbonden. Omdat het toen 400 jaar geleden was dat Kaap Hoorn werd ontdekt door de VOC schepen “De Hoorn” en “De Eendracht” hebben we vorig jaar het event in het VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie) thema gedompeld. Hoorn was namelijk ook een van de VOC steden.

Hoorns Cache Event 2016

Hoorns Cache Event 2017: Back To The Future

Nu, 3 jaar later, staan we aan de vooravond van alweer een nieuwe editie van het Hoorns cache event dat opnieuw een MEGA event zal zijn. Samen met onze dik 20 vrijwilligers gaan we er weer een fijn feestje van maken, dit jaar op 25 maart 2017. Net zoals de vorige editie hebben we ervoor gekozen om het event in een thema te gieten, dit jaar is gekozen voor het thema ‘Back To The Future’. Een thema waarmee je veel verschillende kanten op kan: zo zal de eventlocatie aangekleed worden in de stijl van het thema en de caches, zelfs de labcaches, worden ondergedompeld in het ‘Back To The Future’-thema. Daarnaast worden voor de kinderen activiteiten voorzien die met het thema te maken hebben.

Banner Hoorns Cache Event 2017

Een MEGA event betekent ook nieuwe caches 🙂 ! Op dit ogenblik zijn de eerste cache die speciaal voor het event zijn geplaatst al online gekomen.  Daarnaast komt er ook in iedere provincie van Nederland een cache met als rode draad “De tijd zal het leren”. De lokale teams per provincie maken hier leuke creaties van, wat wij superleuk vinden. Tijdens de komende weken voor het event zullen er al een groot aantal nieuwe caches online komen. Op de dag zelf zullen er ongeveer 30 nieuwe caches in het event boekje staan.

Naast nieuwe caches worden op het event ook verschillende dingen georganiseerd op de event locatie, zoals een woodie ruiltafel en voor de kinderen zijn er diverse knutselworkshops in het thema. Daarnaast kun je deelnemen aan diverse workshops, zoals Gsak, Wherigo lopen en een klimcursus.

CiTo

Naast het Hoorns Cache Event op zaterdag, voorzien wij op zondagmiddag 26 maart ook tijd voor  een nieuw CiTo event (GC6YMPY). Het CiTo event dat wij doen wij inmiddels al enkele jaren. Elk jaar kiezen wij in overleg met de gemeente het gebied waar wij de schoonmaak actie gaan houden. Dit jaar is het in de omgeving van Sporthal “De Opgang”, wat ook de locatie is ook van het MEGA event.

Hoorns Cache Event 2017 informatie

Je kunt nu al in onze webshop de toegangskaarten en coins bestellen, daarnaast kun je je hier ook opgeven voor de diverse workshops. Wil je op pad met de fiets? Ook deze kan je huren voor de eventdag. We starten reeds op vrijdagavond 24 maart met een meet en greet (GC6Y07P) om alvast in de sfeer te komen.

Al met al een event weekend waar je bij moet zijn! Aan overnachtingen hebben wij ook gedacht. Op onze website kunt u uit verschillende mogelijkheden een keuze maken. Als je met de camper komt kunt u het beste op camping Molenwurf (www.molenwurf.nl) uw overnachting boeken. Op deze camping komt u alvast in de sfeer omdat hier meerdere bezoekers zullen staan die ook naar het MEGA event zullen gaan.

Website www.hoornscachegilde.nl
Facebook www.facebook.com/HoornsCacheGilde
The day before – meet & greet eventpagina http://coord.info/GC6Y07P
Hoorns Cache Event 2017 eventpagina http://coord.info/GC6BHBR
CiTo eventpagina http://coord.info/GC6YMPY

Blog geschreven door Hoorns Cache Gilde

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.