10 Problemen die enkel geocachers voorhebben

Het geocachen gaat niet altijd even vlot als gehoopt en geocachers komen ook soms problemen tegen. Wij gingen op zoek naar 8 problemen die enkel geocachers tegen komen. Heb jij nog aanvullingen?

1. Pen vergeten/ Pen werkt niet

Ongetwijfeld het ergste wat een geocacher kan overkomen is dat hij of zijn geen pen bij heeft of dat de pen niet werkt. Dan sta je voor de keuze om kilometers terug te wandelen naar je wagen om daar een pen te zoeken of je kan proberen via een stokje en wat aarde je naam in het logboek te zetten.

Pennen en potloen

2. Andere tool vergeten

Voor sommige caches met een fieldpuzzel heb je een tooltje nodig zoals een magneet of een zaklamp. Het is zeker al voorgevallen dat je snel vertrokken bent zonder de listing goed te lezen en je dus vergeten bent de nodige tools mee te brengen…

3. Kan je eigen cache niet vinden

Het onderhouden van caches is een noodzakelijk kwaad om je caches blijvend vindbaar te houden. Maar wanneer je jouw eigen cache niet meer kan vinden op de plek waar jij hem verstopt hebt, sta je toch voor aap. Een nieuwe cache plaatsen zal er misschien voor zorgen dat cachers 2 containers vinden. Waar moet je nu op zoek naar de cache?

4. Foute kledij/schoeisel mee

Mooi weer nodigt vaak uit tot geocaching in korte broek en slippers, maar we vergeten al te vaak dat bossen vol netels en doornen staan in deze periode. Op herfstdagen vergeet je dan weer je laarzen aan te trekken waardoor je mooie schoenen onder de modder zitten.

Geocaching gepast schoeisel

5. Je krijgt het logboek niet uit de cachebehuizing

Je hebt eindelijk het moeilijkste deel met het zoeken en vinden van de cache achter de rug en nu wil je jouw naam kwijt in het logboek maar hier is geen beweging in te krijgen: deze zit muurvast in de veel te kleine cachebehuizing. Had je nu toch maar die pincet meegenomen…

geocachen met pincet

6. De muggle weigert te vertrekken

Onopvallend voor onwetenden geocachen is nog steeds een regel van het spel. Maar toekomen in de buurt van de cache en zien dat er een muggler aanwezig is, is al frustrerend. Maar als deze ook nog eens weigert andere oorden op te zoeken, krijgen geocachers vaak een zenuwinzinking.

7. Een nieuwe cache is gepubliceerd vlakbij je huis en jij zit kilometers ver op je werk

Na weken wachten is er eindelijk nog eens een nieuwe geocache in je buurt bijgekomen. Je krijgt een melding in je mailbox, je staat al vertrekkensklaar, enig probleem: je zit kilometers ver op je werk.

computer frustratie

8. De politie houdt je tegen

Je parkeert je wagen en gaat op zoek naar een geocache: uiteraard bekijk je elk mogelijk plekje en dat komt wat verdacht over… De politie passeert jou net en krijgt je ‘verdachte handelingen’ in de gaten en stopt. Hopelijk heb je geluk en kent de politieagent Geocaching of je bent snel wat tijd kwijt.

Geocaching politie

9. Je geocache is gesloopt

Niets zo vervelend als ‘needs maintenance’ berichten binnenkrijgen met de melding dat je geocache vernield is. Jammer genoeg een probleem waar verschillende CO’s mee te maken hebben.

10. Je kan de cache niet vinden

Je kan je wagen vlakbij parkeren en denkt snel een cache mee te pikken, die bovendien een 1/1 D/T rating heeft. Maar je kan de cache niet vinden, ook niet na het lezen van de tip. Wanhopig ga je de voorgaande logs nalezen op zoek naar een tip. Snelle makkelijke vondst… Had deze binnen de minuut gevonden… Soms zijn de simpelste caches gewoonweg te makkelijk dat ze te moeilijk worden.

13 gedachten over “10 Problemen die enkel geocachers voorhebben”

 1. Nog een irritante:
  Een GeoCacher voor je heeft de cache meegenomen om hem later weer terug te leggen. Maar tot die tijd zit je zelf uren te ergeren om deze actie.
  (Gebeurd ons te vaak, 1x getuigen van geweest, in Bergen NH)

  Beantwoorden
   • Ik heb er gisteren ook eentje even moeten meenemen. Was een cache aan het loggen toen er jager in jeep bleef staan en bleef kijken. Na mijn plaspause ( enige dat beetje aantoont waarom ik er met reden zou staan) heb ik cache even in mijn rugzak gestoken. En verder gefietst. Toen jager mij later inhaalde ben ik na 10 min fietsen teruggekeerd om terug te leggen. Dat was voor mij de enige oplossing om niets te laten merken.

    Beantwoorden
 2. Je geocache wordt “beroofd” van de trackables die je uit het buitenland hebt meegenomen. Je voelt je toch verantwoordelijk en het is heel vervelend om de tb als vermist op te geven.

  Beantwoorden
 3. Twee weken terug in IJmuiden lag ik op de grond toen er naast mij een politieauto stopte om te vragen wat ik aan het doen was. Of bent U soms dat geospel aan het doen. Ja dus. Ze kenden het.

  Beantwoorden
 4. Hoe kun je je aanmelden om een berichtje te krijgen als er bij jou in de buurt een nieuwe cache is geplaatst?
  Zodat jij kans maakt om de ftf te zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.