Geocaching in Kruisland – 3 trails van Team X-Land

Goedendag, tjee dan wordt je gevraagd of je misschien een stukje wil schrijven voor geocachen.nl. Wat een eer en wat leuk om te doen. Laten wij ons eerst even voorstellen. Wij team X-Land bestaan uit 3 personen Hans, Lianne en Davy. En we zijn eigenlijk echt nog maar een beginnend team. Wij zijn zoals er wordt gesproken: Corona Geocachers. Normaal gesproken gaan wij in de zomervakantie richting Egypte, heerlijk genieten van het mooie weer en van de mooie onderwaterwereld. Helaas viel bij ons en zoals bij zoveel andere de zomervakantie weg, en tja wat moet je dan. We hadden er wel eens over gehoord dan toch maar eens gaan proberen wat het is hier in onze eigen omgeving. Onze eerste cache die we konden vinden was op 15 juli 2020. Onze eerste eigen cache verstopten we op 26 Juli 2020: TB Hotel Kerkzicht (GC8XAGC)

Ik zie jullie al denken, hoe dan in 11 dagen een cache plaatsen. Ja wij hebben het gedaan. De oudste van het stel Hans, is best wel handig, de middelste van het stel (Lianne) in de creatiefste van allemaal en de jongste (Davy) spruit van dit team is degene die zijn eigen mening heeft en probeert op alle fronten mee te denken. (lees: dit lijkt mij wel heel leuk, kunnen jullie dat maken 😉 ) Een ding wat Davy zeker wist was “Er mogen best wel wat caches komen te liggen op en rond ons dorp maar ik wil wel allemaal verschillende.” Nou we kunnen jullie vertellen dit is ons gelukt.

We hadden nog vakantie en zo doende werden er veel behuizingen verzonnen, materialen besteld, dingen gemaakt en werd ons mooie dorp Kruisland steeds meer voorzien van caches die omgetoverd kunnen worden in smileys.

Serie: De Kromme Hoek #1 Kromme Hoek om – Drietak

Bij het leggen van deze serie, waren wij voor de geocachers hier in de buurt best vervelend denken wij. De eerste cache van deze reeks werd geplaatst op de 26e juli en de laatste pas op 21 augustus. Er is dus heel vaak richting Kruisland gereden. Maar jeetje wat kregen we veel logjes binnen en leuke reacties. Tuurlijk kregen we ook tips en hierdoor zijn we steeds verder gekomen. Nu 1 jaar en 2 maanden verder is de kromme hoek route meer dan 750 keer gelopen, gefietst of gereden. Tjeetje dit was wel heel erg boven onze verwachting. De route “Kromme Hoek” bestaat uit 18 traditionele caches en is 8 kilometer lang. Je komt door de polders van Kruisland via verharde paden en voor een groot gedeelte op de looproute de Kromme Hoek.

Serie: Kruisland West Route #2 Kruisland West Route – Brugweg 2

Doordat we nog veel meer behuizingen hadden gemaakt, zijn we gelijk verder gegaan met deze route. Alleen hadden we met deze route niet alleen meer met de Gemeente te maken, ook hadden we Staatsbosbeheer nodig en nog een aantal eigenaren. Deze route is dus ook in gedeeltes gelegd. De eerste geocache die geplaatst werd was op 22 augustus en de laatste pas op 23 oktober. We leerde in deze periode heel veel bij. Want als er elke keer logboeken of caches verdwijnen moet je elke keer iets anders verzinnen. Of je hebt te maken met een boze buurman.

Deze serie bestaat uit 37 tradionele caches en is goed voor 12 kilometer, ook deze route gaat over verharde wegen in en om de polders van Kruisland. Door verschillende oorzaken blijven van deze reeks nog 34 caches over. Ook deze route werd gewaardeerd door jullie geocachers, we kregen weer veel lovende woorden via de logjes, van de mensen die we tegen kwamen tijdens de rondjes onderhoud of bij ons Hotel Kerkzicht. Er wordt met regelmaat informatie uitgewisseld en met regelmaat worden er Woodies geruild bij de voordeur. Deze route is op dit moment meer dan 800 maal gevonden.

Serie: XLand Trail #1 Xland trail – Overspanning Lage Derriekreek

Wij bleven verzinnen, spullen tegen komen etc. We kunnen zeker nog een kant op richting Steenbergen met een hele mooie tussenlocatie bij het Bovensas. Wij vonden dit altijd al een bijzonder mooie locatie: wij hebben zelfs hier onze trouwfoto’s gemaakt. We gaan kijken welke route we kunnen maken, wat we allemaal tegen gaan komen waar we wat mee kunnen en navragen bij de Gemeente met welke eigenaren we nu allemaal te maken hebben.

Deze keer wilden we het ‘goed’ doen en alles in 1 keer laten uitkomen. Dit is (bijna) gelukt, op 27 juli 2021 kwam onze derde trail online. 1 jaar en 1 dag later, dan onze eerste cache online kwam. 1 locatie is nu nog in het bezit van een andere geocacher die dit jaar nog gaat verhuizen en 1 water trail ligt al maanden in het archief, maar deze wordt pas dit najaar opgeruimd. Dus voor diegene die al geweest zijn: er komen nog smileys er tussen. Voor deze trail hebben we wel besloten om deze op premium te houden.

Hans heeft voor deze reeks 2 hobby’s proberen combineren: zo is er voor deze caches een Spotify playlist beschikbaar waarbij je in de hints kan terugvinden welk nummer er bij de cache hoort. Er zit hier toch echt wel veel werk in en wat ons betreft zitten er enkele pareltjes tussen. Deze trail heeft met dit schrijven 21 traditionele caches en 1 bonus, dit is wel echt een fiets- en of loop route. De laatste en de bonus zijn echt alleen lopend te bereiken, de route van deze trail is ongeveer 15 kilometer lang. Zijn wij trots op deze ronde? Ja dat zijn we zeker. Deze trail ligt nu nog geen 2 maanden en is inmiddels al weer meer als 150x bezocht. De favo’s stromen binnen. Waarvoor onze dank.

Is TeamXLand nou klaar?

1 simpel antwoord: Nee. We zijn nog lang niet klaar. Door het onderhouden van deze 3 trails zijn we toch wekelijks bezig. Hierdoor staat onze eigen vondsten momenteel op een laag pitje. Terwijl onze eigen caches in totaal ruim 46.000 keer bezocht zijn. Lianne is zich nu meer aan het verdiepen in de Mystery Caches om deze op te lossen. Zodat we deze ook beter leren begrijpen. Ook hebben we de eerste events bezocht en we zijn ook eens gaan kijken wat nu precies een nachtcache is. Hans blijft knutselen en er liggen er al een paar behuizingen klaar. We proberen zeker Kruisland op de Geocaching kaart flink in de plus te houden.

Voor diegene die hier alles al heeft omgezet in een smiley, bedankt voor de waardering die we van jullie hebben gekregen, maar blijf Kruisland in de gaten houden. Voor diegene die ons mooie dorpje nog niet bezocht hebben: jullie zijn van harte welkom, wij maar ook de omwonenden zijn erg behulpzaam. Dus wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen in het veld, op een event of in ons mooie dorpje Kruisland.

Houdoe!

Hans, Lianne en Davy.

4 gedachten over “Geocaching in Kruisland – 3 trails van Team X-Land”

  1. Stuk voor stuk erg mooie trailtjes met keurig verzorgde en afwisselende caches. Wij hebben ervan genoten en komen graag weer eens terug

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.