Een tijd geleden kregen we de vraag van Ron (Blackshadow) of wij wilden helpen met een serie caches in het Westland. Hij vroeg het aan Rinus (Xizat) en Ed (Eikenhofjes), omdat drie fanatieke cache-owners wel in staat moesten zijn om “iets leuks” te verzinnen. Ron z’n idee was om een geo-art te maken met maar liefst 100 caches. Eerlijk gezegd vonden Rinus en Ed het plan iets te ambitieus en besloten er weinig aandacht aan te besteden.
Totdat duidelijk werd dat Ron achter de schermen al druk bezig was met allerlei voorbereidingen. Er waren zelfs al wat klemmetjes geplaatst om petlings kwijt te kunnen. Om Ron niet te veel teleur te stellen besloten we een cachedagje te plannen om met z’n drietjes eens goed te overleggen. Gedurende het cachedagje werd hardop-denkend allerlei goede ideetjes opgegooid.
Een geo-art bestaande uit Wherigo caches
Het gebied waar alles verstopt zou worden werd bepaald en het idee om er een thema aan te hangen leek iedereen snel genegen. Het eerste proefballonnetje werd afgekeurd, maar drie gevonden caches (tijdens het cachedagje) later werd het idee om als thema kabouters te gebruiken unaniem goedgekeurd.
En dan ook nog de geo-art zelf, een kabouter of een paddenstoel? Er werd gekozen voor een paddenstoel. En de cache-soort moest ook nog worden bepaald. Uiteindelijk geen mysteriecaches (zoals vaak) maar de weinig gekozen en verstopte Wherigo’s. Ook moest er een passende naam voor een nieuw te maken account verzonnen worden. Dit werd uiteindelijk Geobouter. We konden aan de slag 🙂
Ook nu bleek Ron weer wat fanatieker, want terwijl Rinus en ik de boel afwachtte had Ron al zo’n 20 coördinaten ingemeten. Dit was voor de rest van het team een signaal om ook actief mee te doen. Rinus had voor de gein wat huisjes in elkaar getimmerd en nam deze mee naar een volgend cachedagje. Zo werden we met z’n drietjes nog meer enthousiast en gingen we volledig “los”!
Inmiddels was mevrouw Eikenhofjes (Sylvette) ook warm gelopen voor het idee en opperde om de kabouterhuisjes op te leuken met fraai schilderwerk. En dat Ron niet stil zat werd ook hier weer duidelijk, want tijdens één van z’n vele verkennings-rondjes bleek een verkeerde afslag goed voor nog meer mogelijke plekjes. Kortom: tijd voor in “in-meet-dagje”….
Van in-meet-dagje tot publicatie
En dat dagje maakte veel duidelijk. We konden wel ruim 50 caches plaatsen en op alle locaties hadden we in beeld gebracht wat we kwijt konden. Er werd een verdeling gemaakt in A, B en C huisjes. Zelfs de D-klemmetjes werd in kabouter stijl beschilderd. Zo begon het huisjes maken en het liefst op z’n Hollandsch: zo goedkoop mogelijk. Schroeven, hang- en sluitwerk en verf moesten gekocht worden, maar andere materialen zouden wij ergens vandaan halen. Dus gingen we ook op zoek naar oude pallets en verdeelden deze onderling om kabouterachtige dingen te maken. Soms perfect recht, en een andere keer schots en scheef.
In Rinus z’n schuurtje (de Mancave) werd alles verzameld en als we niet aan het timmeren waren werd er aan de listings gedacht. Ron had inmiddels alles keurig in beeld gebracht en er werd zelfs een datum geprikt voor de review. Vanwege de drie gemeentes waar alles verstopt lag en zelfs strookjes StaatsBosBeheer in de buurt, gingen we eerst voor een saturatiecheck. Met succes, want in feite werd er maar één cache afgekeurd en dat was door ons eigen foutje.
Omdat het met de huisjes inmiddels ook de goede kant opging, besloten we een datum te prikken om alles online te laten brengen. Met de uitdrukkelijke vermelding om nog niets per ongeluk online te zetten want vanwege de kosten en de vele moeite was er nog niks in het veld verstopt. Dat zou na goedkeuring gebeuren. Het was dan ook erg fijn dat alles in één keer was goedgekeurd. We hadden nog twee weken om alles in orde te brengen.
Puntjes op de I: op 12 juni was het dan zo ver
Dus werd het hoogste tijd voor een laatste vergadering met zoals gebruikelijk koffie/thee/koek om alles in beeld te brengen. Een dagje of twee om de bonus te maken. Een avondje logboekjes snijden/nieten. Een avondje caches plaatsen. Nog een avond caches plaatsen. Een avondje om de bonus op locatie te plaatsen. En een laatste avond voor de logboekjes te plaatsen.
Eindelijk kwam ons “kindje” om 10 uur ’s morgens online. Uiteindelijk hadden we maar één klein probleempje maar de rest verliep perfect. Bij iedere cache druppelde een found binnen dus alles was goed gegaan. Het genieten van ons werk kon beginnen. Een paar caches op de watch-list en wat kregen we leuke logjes. Ook de favo’s (lees: waardering) bleven niet achterwege en inmiddels lezen we alle logjes met erg veel plezier. De eerste twee rondjes onderhoud (klasse Ron) zijn inmiddels achter de rug en op diverse media zien we onze eigen creaties verschijnen met foto’s en lovende worden.
Zelf op zoek gaan naar Waar zijn de kabouters
Dit rondje bestaat uit 55 caches (bonus: GC9ABRX). Op de bonuscache na zijn het allemaal Wherigo caches. Het zijn vrij eenvoudige Wherigo caches: allen reverse cache boxen waarbij je zelf jouw weg moet zoeken naar de cache zonder dat je de coördinaten hebt. Het principe wordt in de video hieronder uitgelegd.
Het totale rondje is ongeveer 16 kilometer en kan je te voet of met de fiets doen. Onderweg zal je verschillende keren informatie tegen komen om de bonuscache te kunnen vinden: je kan de route dus eigenlijk aanvatten bij een cache naar keuze.
Wat hebben we toch een leuke verslavende hobby.
Leuk verhaal, jammer dat het niet in de buurt is van GC97NR7. Zou er zo “ingepast” kunnen worden .
Tendeteam