Geocaching in Bladel en Reusel: Ren je rot!

Twee jaar geleden had mijn man een route in zijn hoofd van 100 caches, om mensen het huis uit te krijgen met corona. Hij wilde de mooie plekjes van Reusel en Bladel in de route aan bod laten komen. Dankzij zijn scouting verleden wist hij veel mooie plekjes te vinden. Ik was meteen enthousiast. Vroeger lagen er veel mooie routes in deze bossen, helaas is er niet zo veel meer van over. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Een werkje van lange adem

Eerst begonnen we met de toestemmingen te regelen. Even gaan vragen bij de gemeente Bladel en Reusel en dat was vlug geregeld. Met de toestemming op zak trok ik richting de brandtoren. Hier plaatsen we caches 2 t/m 10 terwijl de jongste in de kinderwagen lag te slapen. En toen deden we een hele tijd niks. Met de nadruk op hele.

Een hele poos later (lees 2 jaar) dacht ik terug aan deze caches: gaan we hiermee verder of stop ik ermee zonder dat we eigenlijk ooit begonnen zijn? Nou stoppen kon natuurlijk niet. Dus werd er een elektrische fiets gekocht met een grote fietstas, daar zitten alle spullen in om de caches te gaan leggen (oa. kokers, potjes, hamer, schepje, kunstgras, stenen en houten schijven). Mijn man en de hond hebben eerst gekeken of de caches die we jaren geleden gelegd hadden er nog lagen. Op één na lagen ze er nog allemaal. Deze konden alvast online.

Met vallen en opstaan

We hadden nog niet veel ervaring met caches leggen en dat bleek ook meteen. Zo werden de caches bijvoorbeeld telkens op een andere plek terug verstopt: door enkele tips van andere cachers hebben we dat probleem kunnen verhelpen. Vervolgens werd het leggen van de reeks tem. nummer 39 verder gezet en toen geprobeerd om deze online te krijgen. Dit ging helemaal fout: we waren vergeten dat daar nog caches lagen en Ten Vorsel in Bladel heeft daarenboven ook nog eens aparte toestemming nodig.

Dit duurde en duurde en ik had niet veel geduld om te blijven wachten dus zijn we van achter naar voor beginnen werken (lees: van nummer 96, naar 95 en zo verder omlaag). Dit ging vrij goed en we kregen regelmatig de vraag waarom we niet gewoon verder gingen met de logische nummering? Maar hier was het wachten op de toestemming: helaas hebben we voor de caches in Ten Vorsel geen reactie gekregen.

Hierdoor zijn we terug het bos in gegaan om alle caches een andere plek te geven. En zo kwam de ronde bij elkaar, dat was nog wel even puzzelen en van de route afwijken om het passend te maken. Tussendoor heb ik de caches rond de visvijver verplaatst omdat ze iedere keer verdwenen. Dit vond ik wel heel jammer, maar soms is het beter om ze te verplaatsen dan hardnekkig aan je plaats te blijven vasthouden.

100 geocaches met 4 bonuscaches

Toen zijn we met de bonussen aan de slag gegaan: dat zijn nummers 97, 98, 99 en 100 van deze reeks. De eerste 3 waren redelijk snel geplaatst en online. Bonuscache nummer 100 heeft wat langer geduurd: ik heb mijn man een boomstam laten sjouwen en daar was hij wel even zoet mee. Maar 100 is toen ook goed gekeurd en hij ligt er mooi bij. Voor de bonuscaches werken we met kleuren.

Maar het werk houd niet op. Geregeld kunnen we op pad om iets te herstellen. Nu zijn bijna alle gelijmde onderdelen los en moeten we weer op pad om de hele reeks te gaan schroeven. En de kleuren op de logrol te printen. Zodat de kokers in de grond blijven en de kleuren er niet meer uit kunnen vallen zoals nu.

Achteraf meteen alles moeten schroeven en de kleuren op de logrollen printen maar ja dat is natuurlijk wel makkelijk praten. Als we nog een cache gaan leggen weten we hoe het niet moet en hoe het wel moet. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met onze route.

Zelf op zoek gaan naar de Ren je rot reeks

Ga ook eens de uitdaging aan en ga op zoek naar de 100 caches van de Ren je rot reeks: het is een fietstocht of flinke wandelroute van ongeveer 26 kilometer en onderweg kom je 88 traditionals, 7 mysterie-caches, 1 multi-cache en 4 bonuscaches tegen (starten doe je bij nummer 1: GC9XXKQ). Om de 4 bonuscaches te kunnen vinden, moet je de kleuren noteren die je in iedere cache kan vinden. Je hoeft geen tools mee te brengen om de caches te pakken te krijgen. Kan je een cache niet vinden, dan kan je steeds ook een Geocaching hint vinden én een spoilerafbeelding.

Groetjes Familie Timmermans

2 gedachten over “Geocaching in Bladel en Reusel: Ren je rot!”

  1. Ik heb deze route enkele maanden geleden gedaan. De caches waren niet zo moeilijk .Het was wel opletten met de kleuren codes. Ik heb genoten van de mooie omgeving. Gr Lauke

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.