Geocaching rondom Enschede

In de mooie Twentse Stad Enschede is er op Geocaching gebied genoeg te doen. Wij zijn actieve CO’s in deze regio die vooral in de buitengebieden caches leggen. Wij hebben persoonlijk niet zoveel met cachen in de stad of woonwijken. Vandaar ook dat wij er voor kiezen om de buitengebieden te laten zien.

Ook wandelen wij graag en dat zie je dan ook weer terug in wat wij leggen. Wij leggen wandelrondjes of multi caches. Zo blijft het onderhoud voor ons ook leuk om te doen omdat een mooie wandeling altijd goed is.

Cache-adoptie: Het code wiel

Zo hebben wij een mooie multi cache geadopteerd “Het codewiel” (GC28ZM0die echt hele mooie plekken van Enschede laat zien. Een gevarieerde wandeling van ongeveer 12 km door een heel mooi stukje Twentse natuur. Geocachers uit de regio noemen dit één van de mooiere multi’s van Enschede.

Het Code wiel

Het betoverde bos

Omdat we vaak lekker gaan wandelen, hebben wij ook een heel mooi bos ontdekt met prachtige heidevelden waar wij caches mochten verstoppen. Als tegenprestatie organiseren wij zo om de 2 jaar een CITO (cache in trash out) event. Zo helpen wij de eigenaren van het bos die al flink op leeftijd zijn met het onderhoud en opschonen van het bos en de heide. Een hele fijne samenwerking waar we erg blij mee zijn.

En dit mooie bos hebben we mogen omtoveren tot “het betoverde bos” (GC8129F). Een route van 10 caches die vooral op kinderen gericht zijn om lekker buiten bezig te zijn en wat te zien van de natuur. De caches zijn ook gemaakt in het thema fantasie en betovering.

 

Sjakie en de Chocoladefabriek

Omdat we de reacties op deze ronde zo leuk vinden om te lezen en te zien op foto’s waar kinderen blij aan het zoeken zijn, hebben we weer een leuk thema bedacht.

We zijn een multi gaan maken over Sjakie en de Chocoladefabriek. Wie kent dat boek of die film nou niet? Een geweldig kinderverhaal waar wij weer inspiratie van krijgen. Deze hebben we in een mooi gebied net buiten Enschede geplaatst. Het grensgebied met Duitsland. “Sjakie en de Chocoladefabriek” (GC82W1N) met de bijbehorende “Willy Wonka’s Bonus” (GC82W6B).

Tijdens deze kindermulti beleef je het verhaal en de rondleiding door de fabriek opnieuw. Ieder waypoint is een knutselwerk van ons en zal voor iedereen herkenbaar zijn. Deze multi is onlangs online gekomen en de logs zijn geweldig leuk om te lezen.

Willy Wonka's Bonus

Ook voor de meer ervaren cachers liggen er geocaches rondom Enschede

Niet alles wat wij leggen is voor kinderen. Zo hebben wij ook een ronde “Apen Fratsen” (GC82T5C) met sneaky verstopte caches.

Ook hebben we een nachtcache gelegd die best wat eng en spannend kan zijn. De nachtcache “EXECUTIE” (GC7YTKK) ligt weer in een ander deel net buiten Enschede tegen de Duitse grens. Hier volg je een spannend verhaal die gaat over de broers Otis en Odin. Zij zijn op een gruwelijke wijze vermoord in een duister verleden. Sindsdien wordt het gebied geteisterd door Otis de kwade bosgeest. Je zult onderweg in het donker gaan ontdekken wat er allemaal gebeurt is. Hierbij hebben wij gezorgd voor spannende schrik, licht en geluidseffecten.

Genoeg te doen dus in Enschede om een heel weekend te kunnen vullen met uitdagende caches.

En wij kunnen alvast verklappen dat er nog meerdere ideeën in ons hoofd zitten en dat jullie nog wel wat uitbreiding op de kaart bij Enschede mogen verwachten.

Veel plezier rondom Enschede!

Blog geschreven door TimenPatricia

2 gedachten over “Geocaching rondom Enschede”

  1. Over de cache: Sjakie en de chocoladefabriek in Enschede: Leuk dacht ik. Ik sla hem op in mij; lijsten. Blijkt deze te zijn gearchiveerd. Is dit dan oud nieuws in deze Nieuwsbrief?

    Beantwoorden
    • Oei, da’s jammer dat deze in het archief is gegaan. Maar de CO’s zullen hier wel hun reden voor hebben: lees gerust even na op de cachepagina.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.