Diamantronde Onstwedde – Diamant geo-art

Wij (team Meinders en team Adferosa) vormen samen Diamantteam Onstwedde. Al langere tijd liepen we met het idee rond om eens een geo-art in onze omgeving uit te zetten. Afgelopen najaar, begon dit toch concrete vormen te krijgen.

35 kilometer fietsen in Westerwolde

Onstwedde is een dorp uit de streek Westerwolde dat in het zuid-oosten van de provincie Groningen ligt. Wist je trouwens dat Onstwedde ook wel de Diamant van Westerwolde wordt genoemd? Dit omdat de omgeving in en rondom Onstwedde zo mooi is. Het thema voor onze geo-art was meteen gekozen.

Westerwolde bevat veel natuur en fiets- en wandelpaden en daar hebben we flink gebruik van gemaakt. Onze geo-artroute is een fietsroute, van circa 35 kilometer lang. Onderweg kom je allerlei leuke dingen tegen zoals de Wedderbergen, dat is een recreatieve omgeving met camping, restaurants en een recreatie(vis)plas. Op je route kom je meerdere keren Ruiten Aa tegen, een klein riviertje in Westerwolde. Ook het Metbroekbos ligt op de route van de diamantronde, dit is een mooi natuurgebied met een bewoond ooievaarsnest. Voorts kom je ook in Smeerling dat een beschermd dorpsgezicht heeft.

Waarschijnlijk is het niet mogelijk om alle caches in één dag te vinden, omdat het niet allemaal oppikkers zijn. Er zit regelmatig een veldpuzzel tussen. De moeilijkheidsgraad qua verstopmethodes is divers. Ook hebben wij een variatie in de caches aangebracht, je hebt een goed gevulde toolbox nodig onderweg. Om de mysteries op te lossen, is er een variatie aan puzzels bedacht, denk aan codes decoderen, legpuzzels, maar ook doorstreper, kruiswoordpuzzels, sudoku etc.

We hopen dat iedereen hier weer evenveel plezier aan mag beleven, als wat we zelf ervaren tijdens onze hobby en de voorbereiding van deze ronde. Op deze manier proberen wij Westerwolde op een leuke manier onder de aandacht te brengen. In dit gebied is keus aan campings, hotels en bungalows waar je prima kunt overnachten. Onderweg kom je verschillende mooie rustplekjes tegen, al dan niet met catering. Je kan dus zelf kiezen om je lunch mee te nemen of niet.

Zelf op zoek gaan naar de Diamant geo-art

De Diamantronde is een geo-art die bestaat uit liefst 75 mysteriecaches + bonus, wat dus wil zeggen dat er heel wat gepuzzeld zal moeten worden vooraleer je kan afzakken naar de Westerwolde streek om 35 kilometer te komen fietsen. Let op: het zijn niet allemaal simpele oppikkertjes! En de 3D-printer heeft ook flink zijn best gedaan voor enkele 3D printer geocaches. Er zijn immers ook verschillende veldpuzzels onderweg te vinden waarbij je verschillende tools moet meenemen (water, magneet, hengel, …)

Onderweg zal je enkele cijfers tegenkomen waarmee je de coördinaten en de code voor het slot van de bonus (GC9N14T) kan berekenen. Noteer deze goed, je komt normaal alle letter-/cijfercombinaties 2 keer tegen. Bij de bonus is ook een woodie ruilbox waarbij je jouw woodie kan ruilen voor eentje van deze ronde. Voorzie voldoende tijd om de diamantronde te doen: door de verschillende veldpuzzels kan je deze beter in verschillende etappes doen.

2 gedachten over “Diamantronde Onstwedde – Diamant geo-art”

  1. Ik heb midden op onze zandlaan een buisje gevonden , met daarin papiertjes, nu weet ik niet waar die officieel hoort te liggen, kan iemand mij dat vertellen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.