Bugsy Travels & The Ammo Boxes

Geocaching is voor velen een excuus om de rust van een mooi stukje natuur in te trekken, genieten van een idyllisch landschap in de zomerzon omringd door het vrolijke gefluit van enkele vogels in het broedseizoen en het dartele gefladder van veelkleurige vlinders. Voor anderen gaat het om de zoektocht, en de kleine overwinning van een smiley gescoord te hebben.

En dan stappen we terug in de auto. De radio rukt ons uit de roes van de overwinning en uit de rust van die mooie wandeling.
Maar wat…. Wat als er ook muziek was, aangepast aan de leefwereld van de geocacher?


We ‘re up all night to get lucky
We’re up all night to get smileys


the-bugsy-travels-the-ammo-boxes

Het begin

In het voorjaar van 2016 begon in de wijde omtrek rond Gent een competitie, die zijn einde pas zou vinden op het event van de Gentsche Geokasjing Sosseteit, in september. De leden van verschillende teams leerden elkaar kennen, en bij eentje van hen kwam het idee op om op het slotweekend iets te doen dat de grenzen van de competitieteams overbrugde, en dat voor een ontspannende noot zou kunnen zorgen.

tbttab-3

Aangezien BasOpPad naast het geocachen ook nog muziek als hobby heeft, was het een evident voorstel om enkele covers te spelen, samen met alle andere deelnemers die dit zagen zitten. De liedjeskeuze zou bij voorkeur bestaan uit titels die enigszins met geocaching te maken hadden, zoals “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”.
Het voorstel werd op veel enthousiasme onthaald door de organisatie, en ook vrij snel werd een drummer en een gitarist gevonden in Team Lejeune en jookers.

De eerste akkoorden

Van bij de eerste repetitie leek alles in de plooi te vallen. 3 muzikanten was misschien wat minder dan was vooropgesteld, maar als bij wonder klonk het van in het begin reeds zeer aangenaam. De basis van onze geocaching band was gelegd. Het optreden in september zou kunnen doorgaan.

tbttab-1

En toen kwam de noodzaak om het repertoire vast te leggen. De woordspelingen met titels die enkel een geocacher kan begrijpen, kwamen in groten getale naar boven. Titels als “Last night a CO saved my life from a DNF” toverden al van voor de eerste pogingen in het repetitiekot een smile op ons gezicht.
Helaas is niet elk nummer even haalbaar met een kleine bezetting van 3 mensen. “Gimme gimme gimme (a cache after midnight)” op de tonen van ABBA werd dus noodgedwongen van de lijst geschrapt. Voor “The Cache Is In A Bottle” van The Police en “I Can get No Sat Reception” van The Rolling Stones was dan weer wel plaats.

Voor Team Lejeune was alvast het startschot gegeven: niet alleen titels werden aangepast, maar volledige teksten werden onder handen genomen. Tegen het eind van de zomer waren een tiental gekende hits herkenbaar gemaakt, en naar het thema van geocaching vertaald. De zomerhitte stemde Team Lejeune duidelijk in zijn sas, want hij bleek zich te ontpoppen tot een ware hitmachine.

Het debuut

Zij die erbij waren, zullen het bevestigen. Het eerste optreden werd gesmaakt. De teksten werden geprojecteerd, zodat iedereen die erbij was kon meebrullen met “Your Cache Is On Fire”, en de andere nummers die tegelijk nieuw en toch zo herkenbaar waren. Dit smaakte naar meer. Bugsy Travels & The Ammo Boxes zou dus geen eenmalig gebeuren worden, maar een echte band, door en voor geocachers. Intussen speelden ze ook reeds in Manchester op het Geocoinfest! Voor zover ons bekend is het de enige Geocaching-band in de Benelux.


Lookin’ back on the track for a little mean tag,
Still no find, am I blind ? I am losin’ my mind!


Toekomstmuziek

Na het optreden vielen de creatieve geesten binnen de band niet stil. Maar ook van buiten de band werden er suggesties gemaakt met enkele leuke woordspelingen. “Little Green Bag” van de George Baker Selection is bijvoorbeeld een klassieker die velen bekend in de oren zal klinken, en is intussen omgedoopt tot “Little Mean Tag”. De lijst van nummers groeit zienderogen, en al snel werd het een zaak voor het drietal om opnieuw het repetitielokaal in te duiken, om de stroom aan ideeën bij te kunnen blijven. Er zijn alvast enkele leuke meebrullers in de maak.

tbttab-4

Voor zij die het gemist hebben, is Bugsy Travels & The Ammo Boxes nog te bewonderen op enkele events in de toekomst. Aangezien de band echt wel geocachers als doelpubliek heeft, zal de band ook enkel spelen op plaatsen waar een geocaching event plaats heeft.

Op het Brugse Beer event volgt alvast hun volgende wapenfeit dit jaar, maar hun succes kent intussen geen grenzen: zo zullen ze ook te zien zijn op Geodoorn (NL – GC819A8) en pieken ze samen met The Travel Bugs de affiche van het HQ20 event in Seattle (GC896PK)

De Bugsy Travels & the Ammo Boxes volgen

Je kan Bugsy Travels & the Ammo Boxes volgen op hun Facebook pagina of je kan ook terecht op hun website.

Het volgende optreden zal doorgaan tijdens Brugse Beer. Daarnaast kan je ze dit jaar ook ontdekken op Geodoorn (GC819A8) in Nederland. Reis je ook naar Seattle voor het Geocaching 20th Anniversary Celebration (GC896PK), dan zal je ook daar kunnen genieten van hun deuntjes.

Deze blog werd geschreven door BasOpPad

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.