Geocaching in Lage Mierde: geo-art De Buitenman

Geocacher JansenLauke is weer druk aan de slag gegaan met het maken van een nieuwe geocaching route. Sterker nog, het werd een heuse geo-art deze keer. Met geocaches plaatsen zijn ze niet aan hun proefstuk toe, want met Voor Anker en Rondje Lag Mierde en Raamsloop hebben ze reeds eerder verschillende geocaching routes gemaakt.

De Buitenman

Het ontstaan van de GeoArt De Buitenman begon doordat de dorpsraad een nieuwe wandelroute uitbracht die start en eindigt bij restaurant De buitenman (met boerderijwinkel waar je streekproducten kan kopen). Deze heb ik toen een keer gelopen en zo kwam ik op het idee om hier een nieuw rondje te leggen. Je komt terecht in een mooi bosgebied met smalle paadjes en heerlijke lanen. Verder ga je ook langs het panneven waarrond een heideveld ligt. Onderweg kom je verschillende banken tegen met een tekst op en ongetwijfeld zal je verschillende vogels zien of horen, uitzonderlijk kan je wel eens een ree spotten.

Nu de route gekend was, werden verschillende eigenaren om toestemming gevraagd. Wat bij sommige wel wat voeten in aarde had. Maar ik heb ze kunnen overtuigen dat er zoveel mensen veel plezier aan gaan beleven, dat lijkt een bijzonder goed argument om mensen te overtuigen. Hierna kon ik aan de slag met het bepalen waar ik de caches kon plaatsen. Daarna heb ik nog vele uurtjes in mijn knutselhok doorgebracht.

Mijn cachemaatje Leo bood aan om de puzzels te maken. En mijn zoon Rob zou helpen om alles in te voeren op de computer: we besloten om er meteen een geo-art van te maken die LAU vormen. Zo zijn we met zijn drieën een goed team. In principe wilde ik het rondje begin maart 2024 online brengen. Maar door de vele regen kwamen de paden onder water te staan. Eind juni kon het rondje toch eindelijk online. Wat was en ben ik nog steeds heel trots op het eindresultaat.

Zelf op zoek gaan naar De Buitenman

De geocaching route telt 28 caches: 25 puzzelcaches, 2 mysteriecaches en een bonus (GCAMMG8) verspreid over een parcours van ongeveer 10 kilometer. Het is aan te raden om goede schoenen aan te trekken want het kan best wel drassig zijn op deze Sint Stephanus route. Onderweg zal je verschillende geocaching tools nodig hebben (hengel, magneet aan een touwtje, magneetstok, UV-lamp en een pinpas).

Aan de vele mooie logjes zie ik dat iedereen er erg van geniet. Ook de mensen die ik op de route ontmoet geven verschillende complimenten, waarna een grote glimlach bij ons op het gezicht komt. Hopelijk komen er nog veel bezoekers en genieten zij er ook van. Ik kijk nu al uit naar de leuke logjes die nog gaan komen.

Groetjes Lauke

13 gedachten over “Geocaching in Lage Mierde: geo-art De Buitenman”

  1. Van de Geoart de Buitenman heb ik uren genoten. Eerst avonden thuis achter de computer en daarna in de schitterende omgeving van Lage Mierde. De ene cache was nog mooier dan de andere. Ik kan iedere geocacher deze trial van Jansenlauke aanraden.

    Beantwoorden
  2. Wat een super geweldige ronde om te lopen. Ook de veldpuzzels. Het was steeds een verrassing, wat heeft Lau nu weer voor ons in petto. De puzzels die we vooraf thuis gemaakt hadden, zijn niet allemaal eenvoudig. Maar met hulp van mede-cachers is het goed gekomen. Dikke compliment, bedankt Lau.

    Beantwoorden
  3. Als er weer een losse cache of serie van Jansenlauke uitkomt, zijn de verwachtingen direct hoog gespannen; Lauke heeft ons al veel creatieve en originele caches gegeven die met veel aandacht gemaakt worden, vaak geplaatst middenin de natuur.
    De Buitenman is ook zo’n serie, waarbij je na het oplossen van de serie mysterie caches, op pad kunt langs de gevonden locaties.
    Toen ik bij een paar puzzels vast was gelopen, bood de CO heel behulpzaam de helpende hand.
    Bij enkele caches vind je pas in het veld de benodigde gegevens om verder te kunnen puzzelen, bij andere tref je een prachtige veldpuzzel die je de nodige hoofdbrekens kan bezorgen en waar je geocache ervaring goed van pas komt; die zijn mijn favoriet.
    Dus bereid je goed voor, neem je geocaching tas vol tools mee en trek er zeker een lang dagdeel voor uit, want je gaat je vermaken bij deze wandel- of fietstocht door het buitengebied.
    Als De Buitenman geopend is, kun je daar na dit avontuur weer even op krachten komen en je eerste logs schrijven. Zelf was ik er te vroeg op de ochtend om hiervan te hebben kunnen genieten.
    Dankjewel Jansenlauke, het was weer een plezier om je nieuwste geo art voor te bereiden en te lopen en volbrengen in twee etappes. Op naar de volgende! 🙂
    Groet, DonKoe.

    Beantwoorden
  4. Eerst alles thuis opgelost, wat niet altijd gemakkelijk was om de checker op groen te krijgen. Om dan beloond te worden met een super mooie wandeling met fantastische caches. Soms wordt je geduld een beetje op proef gesteld, maar de aanhouder wint. Bijna elke geocache is een pareltje waarbij je je geocachskills en tools moet gebruiken.
    Gelukkig was “de Buitenman ” geopend om ne goeie te gaan drinken.
    Merciekes Jansenlauke voor al het werk en ons kennis te laten maken met dit mooi stukje natuur.

    Beantwoorden
  5. Als een van de eerste deze ronde gefietst. We hadden weliswaar nog niet alle puzzels opgelost maar voldoende om wat podiumplekken te vullen. Telkens werden we weer uitgedaagd om het logboek te ondertekenen. Destijds was het her en der nog goed nat en dat maakt het weer extra uitdagend. Inmiddels de laatste puzzels ook opgelost en we wachten nog op een geschikt moment om die te gaan loggen. Waarschijnlijk fietsen we de hele route nogmaals aangezien ze verspreid over het hele gebied liggen. Destijds alle gelogde caches een favorietpunt toegekend en dat zal ongetwijfeld later weer gebeuren. Nogmaals proficiat Lauke met deze prachtige ronde.

    Beantwoorden
  6. Jaren terug toen mijn man nog goed kon fietsten we elk jaar richting onze noorderburen door de hoge- en lage mierde, we vonden het daar zo fijn om te vertoeven. Nu mijn man niet meer mee kan ben ik een geocacher geworden en zoek ik met team mini latte weer die mooie plaatsen bij onze noorderburen op. We kennen lauke ondertussen en hebben al heel fijne mysteries opgelost maar het veldwerk is ook altijd top er zijn altijd prachtige pareltjes bij. De Buitenman is ook opgelost en als de maatjes klaar zijn kunnen we op stap. De fijne puzzels, het toffe veldwerk, de mooie locatie en een co die altijd bereid is een hint te geven zijn de ingrediënten die voor ons het geocachen zo aangenaam maken, bedankt lauke voor de inzet, dat warderen wij.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.