Geocaching in Lage Mierde: Voor Anker

Nadat we (= JansenLauke) Rondje Lage Mierde en Raamsloop eerder dit jaar geplaatst hadden, begon het dit najaar toch opnieuw te kriebelen om nog een Geocaching route te maken. Eerder dit jaar werd er een rondje opgeheven bij ons in de buurt. Toen dachten we meteen: In zo’n mooi natuurgebied wil ik wel een rondje plaatsen, want dit gebied is echt heel mooi.

22 geocaches in een fantastisch decor

Ik ben gaan overleggen met de eigenaar van het landgoed Wellenseind en die vond het een prima idee om een nieuwe route te maken in dit gebied. Tegen het landgoed aan hebben ze de rivier de Raamsloop opnieuw laten meanderen, waardoor het gebied groter is geworden. Dit gedeelte wilde ik er graag ook bij betrekken. Hierna ging ik aan de slag om goedkeuring te krijgen bij de gemeente en het waterschap, wat na een tijdje ook in orde kwam.

Daarna werden de plaatsen voor de geocaches bepaald: zo vonden we 22 mooie plekjes, goed voor 21 caches en een bonus. We zijn een 3-tal maanden bezig geweest met het maken van de geocaches en begin oktober konden we deze in het veld plaatsen. 15 stuks kwamen terecht in het mooie landgoed Wellenseind met zijn prachtige natuur en 6 caches in het aanpalende gedeelte. Er zijn verschillende verstoptechnieken toegepast van makkelijk tot iets moeilijker. Maar de meeste aandacht gaat tijdens dit rondje naar het wandelen in deze mooie natuur. Onderweg kan je het brandrode rund en schapen zien maar ook ezels, kippen en geitjes. Het kan zijn dat je reeën ziet en verschillende soorten vogels waaronder de ijsvogel, die hier regelmatig wel eens gespot wordt.

Voor Anker

De Geocaching route start bij restaurant Voor Anker en gaat door het natuurgebied. Je moet de paaltjes van de rode route volgen. Hier mag alleen gewandeld worden. Deze route is in totaal 8 kilometer lang en uiteindelijk kom je terug terecht bij het restaurant Voor Anker. Fietsen is niet toegestaan tijdens dit rondje, voorzie dus goed schoeisel want het kan soms drassig zijn. Gelukkig zijn er ook enkele loopvlonders en bruggetjes om jou natte voeten te besparen. Ontdek alle info over deze route bij de bonuscache van deze reeks (GCA15DR)

De mensen die er al geweest zijn, zijn zeer enthousiast. Ze genieten van de mooie omgeving en de leuke caches. En ik geniet weer van de mooie logjes en de favorieten die ik krijg. En zo zijn we allemaal tevreden.

Groetjes JansenLauke

2 gedachten over “Geocaching in Lage Mierde: Voor Anker”

  1. Wat een mooi gebied voor een wandeling. We hebben er van genoten. Het is voor ons niet geheel onbekend. Deze route met leuke, afwisselende, niet al te moeilijke caches om te ontdekken, stimuleert ons wel om deze omgeving nog eens opnieuw te gaan verkennen.
    Echt een aanrader met een leuke Bonus als afsluiting.

    Beantwoorden
  2. Kort na het uitkomen van deze ronde heb ik deze samen met mijn vrouw gewandeld. Onze verwachtingen waren hoog gespannen gezien de kwaliteit van het rondje Raamsloop. Het weer was prachtig om deze ronde te doen. Al wandelend kwamen we diverse collega’s tegen, waaronder verschillende bekenden, die allemaal hetzelfde idee hadden voor vandaag. Hel landgoed Welleseind en omgeving is een bijzonder mooi natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. Als je dat kunt combineren met je hobby kan de dag niet meer stuk. De caches hadden een verscheidenheid aan verstoptechnieken waarvan er een paar geniepig waren. Samen met een ander koppel hebben we de ronde afgemaakt en de bonus kunnen vinden. We waren het er al snel over eens dat dit een JansenLauke waardig rondje was ( met het rondje Raamsloop in het achterhoofd) met allemaal goed verzorgde en mooie caches. De gegeven Favo’s zijn dik verdient. We kijken al uit naar het volgende rondje van JansenLauke.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.