7 Tips om een TB-race te winnen

Laat jij binnenkort jouw trackable op reis vertrekken of doe je mee aan de TB race? Ontdek dan onze 7 tips om jouw TB een goede reis te bezorgen en zo ver mogelijk te laten geraken.

🏁 Drop de TB in de ideale cache

Een goede start van de reis gaat al veel helpen. Wanneer je jouw trackable in een cache naar keuze kan achterlaten en je wil dat deze snel meegepikt wordt? Dan kies je best een cache die vaak bezocht wordt: nieuwe geocaches, bonuscaches en populaire caches met veel favorietpunten hebben vaak meer bezoekers. Een Travel Bug hotel kan ook steeds een goed vertrekpunt zijn: deze zijn net gemaakt om Travel Bugs te huisvesten.

🏁 Vertrek op de ideale locatie

Niet alleen de cache is belangrijk, ook de locatie kan een belangrijke rol spelen bij het vertrekpunt van jouw trackable. Als je deze naar het buitenland wil laten reizen, wat meteen veel kilometers kan opleveren, dan kies je best een geocache uit op een toeristische plek. Buitenlandse toeristen willen wel eens een geocache meepikken en jouw TB verder op weg helpen.

Deze fiets staat op de Grote Markt van Brugge: een zeer toeristische plek

🏁 Pak de pagina aan van je trackable

Een geocache krijgt een geocache listing pagina, een trackable heeft ook zijn eigen pagina die je volledig kan inrichten zoals je zelf wil: geef hier alle noodzakelijke info mee en voeg eventueel afbeeldingen toe van jouw TB. Weet dat jouw trackable in het buitenland kan belanden, de info kan je best dus ook in andere talen toevoegen.

🏁 Geef een duidelijk doel mee aan de trackable

Op de pagina van je trackable kan je een doel meegeven. Wees hier zo duidelijk mogelijk: met een app zoals TBscan kan je makkelijk de code van een trackable scannen en zijn doel ontdekken. Wees maar zeker dat er heel wat geocachers zijn die de moeite nemen om het doel van een trackable na te lopen. Je kan zelfs nog een stapje verder gaan: omschrijf het doel van jouw TB, print het uit, plastificeer deze en voeg deze toe aan jouw TB. Je kan ook verwijzen naar de pagina op onze website met richtlijnen hoe jouw TB extra punten kan scoren.

🏁 Val op met een extra object

Is het jou ook al opgevallen dat een TB bijna altijd een gaatje heeft? Hierbij wordt meestal ook een kogelketting meegeleverd die je door het gaatje kan steken. Om jouw TB te laten opvallen in een geocache, kan je een voorwerp vastmaken aan deze kogelketting: heel wat geocachers hangen hier poppetjes of knuffels aan. Let natuurlijk wel op: hoe groter het object is dat je met jouw TB meestuurt, hoe moeilijker het wordt om een geschikt formaat geocache te vinden om deze opnieuw achter te laten.

🏁 Contacteer de geocacher die jouw trackable heeft

Jouw trackable wordt verder op reis geholpen door andere geocachers. Op jouw TB pagina kan je bekijken welke geocacher hem in handen heeft: op die manier kan je deze geocacher ook proberen te contacteren via het Geocaching Message center of een mailtje en hem proberen aanmoedigen om de TB zijn doel asap verder te zetten.

🏁 Ook de ’took it to’ bezoekjes tellen

Een TB reist van cache naar cache en de afstand in vogelvlucht tussen deze 2 caches wordt bij het totaal aantal reiskilometers van jouw trackable geteld. Een geocacher pikt intussen ook nog andere caches mee, maar laat jouw TB daarom niet meteen in die caches achter. Een geocacher kan dit bezoekje van jouw TB ook loggen als een ’took it to’ bezoekje. Op deze manier kan je nog meer kilometers maken: alle beetjes helpen!


Voor de trackable TB7TA3W zie je dat deze meegenomen werd naar verschillende caches door geocacher rabididounette vooraleer deze in een cache geplaatst werd

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.