6 conclusies na het Geocaching onderzoek 2023

Het blijft ons verbazen dat er ieder jaar zoveel geocachers deelnemen aan het Geocaching onderzoek: dit jaar waren er liefst 1.800 unieke deelnemers. Door al jullie antwoorden zijn we natuurlijk ook iets wijzer geworden hoe jullie over Geocaching denken. Alle resultaten kan je nog eens nalezen door te klikken op de linkjes hieronder.

Deel 1Geocaching statistieken
Deel 2Geocaching voorkeuren
Deel 3Geocaching stellingen 1
Deel 4Geocaching stellingen 2
Deel 5Geocaching stellingen 3

Conclusies

Er waren heel wat vragen waar we nu een antwoord op weten. Op verschillende vragen en stellingen kregen we een logische bevestiging, terwijl we soms wel verbaas waren over sommige andere meningen. Dit waren voor ons alvast de opvallendste conclusies.

🥾 Geocaching doet ons buiten komen

De belangrijkste Geocaching motivatie is buiten komen en dat kunnen we wel begrijpen. De meerderheid van geocachers worden net door Geocaching gemotiveerd om buiten te komen. Zelf merken we dat ook wel, zeker met kinderen: je moet hun maar eens volgende vragen voorleggen: ‘Gaan we wandelen’ of ‘Gaan we geocachen?’. Op die eerste vraag zal je eerder een neen als antwoord terug krijgen dan bij de tweede vraag.

Als je buiten komt kan je ook van de natuur genieten en nieuwe plaatsen ontdekken. Ook dit zijn belangrijke redenen waarom mensen aan Geocaching doen. Alle redenen en motivaties waarom we geocachen kan je hier rustig nog eens nalezen.

Buiten geocachen

🎒 We hebben een goed gevulde Geocaching rugzak

Voor heel wat geocaches heb je wel al eens een tooltje nodig om de geocache te pakken te krijgen. Omdat geocachers vaak ook Geocaching routes lopen of verschillende geocaches met elkaar combineren nemen heel wat geocachers heel wat Geocaching tools mee in hun rugzak. Meer dan de helft van de geocachers heeft steeds iets om te schrijven, een magneet, een pincet, een notitieboekje, een zaklamp en een spiegel bij zich.

Verder is het ook opvallend dat goed 1 op 3 geocachers altijd hun hengel meenemen: dat is niet zo’n handige tool om mee te nemen en veel modellen passen ook niet in een rugzak. Vermoedelijk is dat omdat heel wat Geocaching routes wel eens een hengelcache toevoegen aan hun reeks.

🚶Een leuke route of wandeling vinden we het belangrijkste

Een goed onderhouden geocache of een originele/creatieve geocache vinden we belangrijk als we op zoek gaan naar een geocache, maar nog belangrijker dan deze zaken is de leuke wandeling naar de geocache of de route van geocaches.

💡 Ideetjes voor Geocaching HQ

Voor het onderzoek vroegen we jullie welke vraag je wel eens wil voorleggen aan honderden geocachers. Hieruit kwamen heel wat ideetjes naar boven, die wel eens interessant kunnen zijn om in de toekomst toe te passen in het Geocaching spel. Met deze ideeën gaat de meerderheid akkoord:

  • Een onderhoud van een geocache belonen met een souvenir
  • Een eigen Geocaching attribuut voor een hengelcache
  • Je moet minstens 100 geocaches gevonden hebben voor je er zelf eentje mag verstoppen
  • Adventure Labs zouden beter in de Geocaching app geïntegreerd worden

🧭 We kunnen stapeltellen en een projectie maken, maar een kruispeiling is wat moeilijker

Doorheen de jaren hebben wij via Geocaching ontdekt wat stapeltellen is, hoe je een projectie moet maken en wat een kruispeiling is. Heel wat geocachers maken hier dan ook gebruik van om een extra opdracht te geven, wat natuurlijk wel eens fout kan lopen.

Stapeltellen en een projectie hebben voor vele geocachers alvast geen geheimen meer en lukt meestal wel. Echter een kruispeiling maken blijkt voor de meeste geocachers toch een groter obstakel.

Kruispeiling maken

📱 Adventure Labs zijn een meerwaarde

Enkele jaren geleden werden labcaches vervangen door Adventure Labs: je hebt hiervoor een aparte app nodig en ieder punt van een Adventure Lab telt als een gevonden geocache. 4 op 5 geocachers vinden Adventure Labs leuk om te doen en voor 5% van de geocachers is dit zelfs het meest favoriete Geocaching type na traditionals, multi-caches en mysteries.

Sinds kort zijn zelfs de eerste zogenaamde LAB-arts ontstaan in de Lage Landen en ook dat bevalt de meeste geocachers wel. Echter vinden de meeste geocachers dat Adventure Labs beter in de Geocaching app geïntegreerd zouden worden.

Geocaching Adventure Labs

Heb jij prijs?

Voor een laatste keer mogen we dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Er zijn maar liefst 5 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.