12 geocaches in Amsterdam – door prinseswolf

Hoi! Mijn naam is Monique, een spontane meid uit Amsterdam!

Mijn stad staat bekent om zijn unieke bouwstijl die zijn op genomen in de Unesco wereld erfgoed lijst. Er zijn vele musea, coffeeshops, de Amsterdamse wallen en een nieuwe metrolijn die 15 jaar nodig had om gebouwd te worden! Wil je naast deze bezienswaardigheden de stad  op een andere manier ontdekken? Ga dan langs mijn geo-route: ik heb een route gemaakt met mijn favoriete geocaches van Amsterdam!

De route loopt  van Amsterdam – Noord naar Amsterdam – Nieuw west, het beste is om deze route is met de fiets te doen. De route bevat 12 punten die je op 1 dag doen of je pikt enkele punten uit de tour.

Amsterdam is echt een fiets stad en de stad telt dan ook wel 881.000 fietsen, per jaar worden er trouwens ook 6000 fietsen opgevist uit de grachten. De locaties kan je perfect met de fiets doen. Bovendien is het niet nodig om je eigen fiets mee te nemen want je kunt overal in de stad een fiets huren. We beginnen bij het centraal station hier moet je de pont nemen naar het Buikslotermeerplein. De pont is geheel gratis 🙂

🏙️ Het galgenveld  – GC79PX6

Deze geocache kan je terugvinden vlak achter het Eye filmmuseum. Hier kan je een mooi stadszicht zien vanaf de waterkant of een bezoek brengen aan het EYE filmmuseum, wat voor een groot deel gratis is.

Verder naar het volgende punt hier voor moet je Amsterdam noord in

🏙️ Listen to the Music ! – GC7E7D7

Deze geocache is toch wel één van mijn favorieten. Bij deze voortuincache moet je enkele raadsels oplossen om het slot open te krijgen. Het leuke is dat je een woody kan verdienen eenmaal de cache gevonden is.

Terug naar Amsterdam centrum op naar punt 3 op de Prinsengracht

🏙️ Tossie’s touristic tour 2  – GC6JGHF

Je leest het goed, dit is de tweeede cache uit een klein reeksje bij de Westerkerk van Amsterdam. Ook de eerste van deze reeks komen we later tegen: wij doen het dus lekker achterstevoren. Aan de overkant van de gracht kun je het Anne Frank huis bezichtigen of genieten van de mooie grachten.

Het is hier best druk dus veel mugglers! Op naar de 4de plek: vlakbij het Pulitzer-hotel.

🏙️ Melanie ‘s second living room – GC7FBWN

Je bent hier in de 9 straatjes met leuke barretjes en designer stores: You name it, it’s there.

Als we dan toch over drank praten dan maar over het bekendste bier van Amsterdam: Heineken. Je hebt het vast wel is gedronken of van gehoord, maar wist je dat de oorsprong van Heineken zich in Amsterdam-Zuid bevind? De fabriek staat er nog altijd met grote gouden letters op de gevel: ze hebben er een heuse experience van gemaakt, zeker een aanrader voor een bezoek!

Heineken museum Amsterdam

🏙️ Heineken Brouwerij – Heineken Experience – GC5ZKQX

Niet ver van dit punt ligt onze volgende cache, die heel dicht bij het Museumplein ligt. Hier liggen museums van wereldklasse waaronder:

  • Het Rijksmuseum

Met zijn Hollandse 17-eeuwse meesters zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het museum is recent na een grootte renovatie van 10 jaar weer volledig hersteld. Er is een tunnel onder het museum waar heel Amsterdam met groot gemak doorheen fietst en loopt: echt een dynamische hotspot om mensen te kijken en één van mijn favoriete plekjes in de stad. De tunnel heeft een mooi akoestiek geluid en daardoor zal je hier vaak straatmuzikanten aantreffen die een mooi klassiek stuk spelen.

Tunnel Rijksmuseam Amsterdam Rijksmuseum Amsterdam - muziek

  • Het Van Gogh museum

Bekend van de zeer makkelijke kunstroof in 2002 door Octave ‘Okkie’ Durham die iets voor 8:00 samen met een compagnon met een lader naar het dak klom, het raam intikte en 2 schilderijen ontvreemde. Ze ontsnapten met een touw via een vlaggenmast en daarna verdwenen ze in de vroege ochtend van de stad. De roof duurde minder dan 10 minuten. De schilderijen zijn onlangs terug gevonden na 14 jaar, bij een Italiaanse maffia baas in Italië en zijn onlangs terug in het van Gogh museum. Ondanks dat is de populariteit niet minder geworden en heeft het recentelijk een aanbouw gerealiseerd die bezoekers stroomlijnen via de binnenkant van het Museumplein, in plaats van aan de gevaarlijke straatkant aan de voorzijde van het gebouw, de rijen waren zo lang dat de ingang wel verplaatst moest worden.

  • Het stedelijk museum

Hier staat een grote collectie moderne kunst zoals De stijl, Cobra, het Bauhaus en popart. Ook dit museum heeft recentelijk een renovatie ondergaan en een uitbreiding gekregen: ook wel de badkuip genaamd. Hier kom ik graag! Bovendien heeft dit museum vaak wisselende tijdelijke tentoonstellingen.

Nu terug naar de cache die hier vlakbij ligt.

Rijksmuseum Amsterdam ingang

🏙️ Kade bieb – GC7EWHH

Deze cache zit in een grote box: een minibieb. Ondanks de vele mugglers kan je hier dus ongestoord je ding doen! Er is dus ruimte voor trackables en coins, dus heb je nog trackables die je op weg moet helpen of wil je en trackables verder helpen vanuit Amsterdam? Dan is dit het punt omdat te doen!

Op naar Amsterdams bekendste park: het Vondelpark, daterend uit 1865.

Weetjes over het Vondelpark:

In 1996 heeft het Vondelpark, als één van de eerste stadsparken, de status van rijksmonument verkregen. Deze status past bij de cultuurhistorische waarde die het park vertegenwoordigt. Daarmee is het Vondelpark één van de kroonjuwelen van Amsterdam. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10 miljoen mensen het park. Dat is ongeveer 21 bezoekers per vierkante meter. Ter vergelijking: Central Park in New York ontvangt jaarlijks circa 5 bezoekers per vierkante meter!

Er zijn 3 stops in het Vondelpark:

🏙️ Vondelpark – GC79NVD

Een makkelijke cache om mee te pikken. Helaas kan het zijn dat deze binnenkort zal verdwijnen.

Vondelpark Amsterdam

🏙️ Tossie’s touristic  tour 1 – GC5T7CJ

Achterstevoren zoals we daarnet vertelden, komen we nu dus bij de eerste van dit reeksje terecht.

Voor deze cache heb je een beetje lef nodig: je moet een klein beetje klimmen en klauteren en je evenwicht bewaren. Je moet stevige schoenen hebben en geen nette kleding dragen, ja jullie gaan mijn aanwijzingen nog waarderen later, het is gelukkig  een rustig plekje in het Vondelpark.

Zelf heb ik  hard gelachen toen ik deze cache ging doen, ik had nette kleding aan en hoge hakken, mijn vriend gelukkig niet hij moest al klimmend en klauterend deze cache weten te loggen.

Nu naar het laatste  punt in het Vondelpark voor dat ik jullie naar Amsterdam-Nieuw West stuur, wat zich aan de andere kant van stad bevind.

🏙️ Amsterdam Urban 1 – GC198

Je moet deze cache niet laten vallen, maar zeer makkelijk op te rapen.

Welkom in mijn stadsdeel Amsterdam-Nieuw West, een stadsdeel met veel nationaliteiten, een arbeiderswijk waar het gewone volk van Amsterdam woont. Maar met veel kunst in de omgeving. Je kan er ook genieten van veel Arabische winkels en restaurants: als je even vergeet dat je in Amsterdam bent dan heb je het idee dat je in een Arabische stad bent.

🏙️ Blue Toolbox – GC3VCTT

Een simpele cache om op te pikken.

🏙️ Old Habbits zoals het vroeger was – GC7WGA1

De eerste cache die ikzelf verborgen heb. Het ligt bij een verborgen kunst werk: goed nadenken en je kan deze zo oprapen.

Al mijn caches bevinden zich bij kunst: de wereld is al saai genoeg, kunst verruimt je geest dus deel ik dat graag met jullie.

Kunst in Amsterdam - Fabcrics

🏙️ Een Amsterdams hunebed – GC7XPP4

Het laatste punt van Amsterdam waar ik jullie mee naar toe neem is deze cache, ook door mij geplaatst. Dit unieke kunstwerk ligt op heuvel bij een prachtig natuur gebied .

Laat gerust weten wat jullie van mijn Amsterdamse geocacheroute vinden!

Blog geschreven door prinseswolf, stad- en kunst-liefhebber

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.