Magic Doors: gadget caches in Oisterwijk

Bobbie_en_de_rest verwijst naar onze labradoodle Bobbie en ons gezinnetje. Wij schrijven dit stukje omdat we trots zijn op de geocaching serie Magic Doors die wij hebben gemaakt. Vooral de enorme enthousiaste reacties die wij dagelijks ontvangen!

Eén cache werden er snel meer

In december 2022 hebben wij de eerste Magic Door cache (GCA2XV6) in het Oisterwijkse bos (Noord-Brabant) geplaatst nadat we met 3 eenvoudige caches dicht bij huis wat hadden geëxperimenteerd. Aangezien de reacties zeer positief waren, werden we getriggerd om er een serie van te maken. In augustus 2023 werden er 6 Magic Doors toegevoegd en in de laatste maanden van 2023 kwamer er nog eens 7 caches bij. En er staan nog geocaches op de planning: intussen is de serie uitgegroeid tot 22 stuks. Eén van de caches is een ode aan het jaarlijkse muziekfestival Intents dat jaarlijks hier vlakbij wordt gehouden.

Wat vooral leuk is, dat is dat veel geocachers het vele werk dat wij in het maken van de geocaches steken weten te appreciëren. Zo stond in augustus 2023 de teller wat betreft het aantal favo’s op 50; deze was begin januari 2024 al naar 1000 gestegen! Dit voelt als een kroon op ons werk! Onze dank aan iedere geocacher voor deze beloning.

Gadget caches in de Oisterwijkse bossen

De Magic Door serie liggen in het prachtige Oisterwijkse bos Ter Braakloop en rondom het Galgeven. In het gebied is een wandeling uitgezet en via de geocaching route kan je een deel van deze wandeling doen. Het bos geeft een heel afwisselend beeld met veel boomsoorten, heide, beekjes, heuvels en vennen.

Wij vinden het leuk om met deze serie een uiteenlopende variatie aan verstoptechnieken toe te passen: zo moet je wel wat doen om het logboek van de cache te bemachtigen. Ook wel gekend als gadget caches. Er wordt altijd iets mechanisch, magnetisch of elektrisch gebruikt, en dat altijd op een andere manier als eerder bij de serie gezien is. De caches zijn meestal uitgevoerd in de vorm van een vogelhuisje (paar uitzonderingen daargelaten) en gemaakt van 18 mm multiplex wat zorgt voor duurzame caches.

We streven ernaar om elke geocacher binnen enkele minuten de cache te laten vinden, de moeilijkheidsgraad is overwegend niet al te hoog. Degene die het meeste hoofdbrekens kost is Magic Door 5 – Twisting 😵‍💫 (GCAD6QD). In de meeste gevallen is geen eigen tool benodigd; alleen voor Magic Door 6 – Electric ⚡️ (GCAE14F) is een volle 9V batterij benodigd.

Reacties

Om een indruk te krijgen van de ervaringen van mede-cachers hier een paar leuke quotes:

“Een rondje met bijzonder goed verzorgde caches, waar je telkens verrast wordt hoe ingenieus ze gemaakt zijn.”

“Dankjewel voor deze mooie serie. Hier is duidelijk heel veel werk, aandacht en liefde is gestoken. We laten hier en daar een favo achter als dank”

“Dankjewel voor deze mooie serie. Hier is duidelijk heel veel werk, aandacht en liefde is gestoken. We laten hier en daar een favo achter als dank”

“Groot compliment. Alles is keurig verzorgd en vernuftig gemaakt en met een beetje nadenken goed te doen. Leuke middag gehad in een prachtige omgeving.”

“Deze serie was meer dan de moeite waard om naar Oisterwijk af te reizen. En gelijk een mooie kans om een lekker taartje van Robèrt van Beckhoven mee te nemen ;o)”

“Vandaag hebben we 4 nieuwe caches van deze serie bezocht, de een nog mooier dan de andere. Complimenten aan de makers van al dit moois.”

“Het was weer genieten van de mooie creaties hier is veel aandacht aan besteed. Bij de ene wat langer bezig geweest dan bij de andere. maar dat maakt het alleen maar leuker. Alle caches waren goed verzorgd. En we hebben erg genoten van de verschillende verstoptechnieken. Daar worden wij blij van. Dus we hebben weer een TOP dag gehad. Wel jammer dat ik maar een paar favoriete kan geven want elke cache verdiend er één.”

Het krijgen van dergelijke reacties geeft ons dagelijks veel plezier en geeft energie om er telkens weer meer bij te maken.

Zelf op zoek gaan naar de Magic Doors

Vlakbij Tilburg kan je de Oisterwijkse bossen terugvinden die aansluiten op het Galgeven. Parkeren kan je doen bij de Kapel Onze Lieve Vrouw van de Vrede aan de Moergestelseweg. Hierna kan je via het pad op zoek naar de Magic Doors. Starten kan je in willekeurige volgorde, nummer 1 (GCA2XV6) is vlakbij de parkeerplaats. Mocht je liever willen starten met de nieuwe ronde (Magic Door 15 t/m 22) rondom het Galgenven dan is het aan te raden om bij Parkeerplaats Schaapsven (Hoevenseweg) te parkeren.Vergeet jouw 9 volt batterij en magneet(stok) niet mee te nemen.

Sneak preview van de nieuwste Magic Doors caches

Mocht je vragen of suggesties hebben dan horen wij dat graag! Bobbie_en_de_rest

4 gedachten over “Magic Doors: gadget caches in Oisterwijk”

 1. Getriggerd door deze blog, vandaag een eerste ronde gemaakt om de Magic Doors te bezoeken. Stuk voor stuk geweldig mooi gemaakt allemaal! De zon erbij maakte dat ’t een super-cache-dag werd.

  Beantwoorden
 2. Hallo
  Ik heb een vraagje over de route. Kun je aangeven hoelang de gehele route is? En zit er ook een “lus” in de roure, zodat je ook een deel van de route kunt doen, en toch weer in de buurt van de auto uit te komen?
  Is de route voor iedereen of alleen door premiumleden online te loggen?
  Ik ben benieuwd naar je reactie.
  Groetjes, Monuquedb50

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.