LAB-art: Carpool Schipluiden.

Wat is LAB-art?

Een LAB-art is een verzameling van Geocaching Adventure Lab caches die een kunstwerk of een woord vormen op een kaart.

Hoe werkt een LAB-art?

Je kan alle Adventure Labs van een lab-art individueel zoeken met de bijhorende Adventure Lab app. Om een Adventure Lab te voltooien moet je met jouw smartphone op de locatie bevinden. De instructies van iedere Adventure Lab kan je online terugvinden via de AL app en zo kan je ontdekken op welke vragen je een antwoord moet geven..

Wat is het verschil tussen GEO-art en LAB-art?

Een geo-art wordt gemaakt met de verschillende soorten geocaches en een lab-art wordt gemaakt met adventure Labs. Een bijkomend verschil is dat een geo-art enkel te vinden is op de Geocaching kaart. Een lab-art kan je dan weer enkel met een smartphone bekijken: op de kaart met Adventure Labs of op de Geocaching kaart.

Heb jij de kaart met Adventure Lab caches al eens goed bekeken? Net zoals geo-arts op de Geocaching kaart, kan je gelijkaardige kunstwerkjes terugvinden op de kaart met Adventure Labs. Deze kunstwerkjes krijgen de toepasselijke naam LAB-arts: tijd om eens naar een LAB-art te kijken in Schipluiden.

Samenkomen op de carpool van Schipluiden

Sinds een aantal jaar komen op de carpoolparking van Schipluiden diverse geocachers bij elkaar op één van de vele Geocaching eventjes om gezellig te geokletsen. Deze carpool is ideaal aangezien hij vrij centraal gelegen is voor de deelnemers. Op een gegeven moment werd er een geo-art gevormd in de vorm van de letter E van Event. Steeds meer teams die daar een eventje organiseerden hielden de geo-art in stand.

In de zomer van 2022 werden heel veel credits uitgedeeld om een nieuwe Adventure Lab cache te maken. Uiteraard werd dit onderwerp op één van de carpool events besproken. Sommige geocachers vroegen zich af hoe en waar ze zelf een Adventure Lab zouden kunnen maken, tot er één van de vaste bezoekers van de carpool events met het leuke idee kwam om daar een lab-art te maken.

Een lab-art van L naar LAB naar LABcache

Na een paar avondjes met elkaar brainstormen over hoe het er dan uit moest zien kreeg het idee steeds meer vorm. Er werd besloten om met een paar teams de letter L van Lab Adventure caches te vormen met de op de carpool te plaatsen labcaches. Blackshadow nam de taak op zich om de coördinatie van de te plaatsen Lab Adventures te beheren.

Je kan op de carpool wel een beetje heen en weer lopen, maar niet heel erg ver. Dus de meeste punten staan ruim qua afstand, zodat je de antwoorden op de carpool zelf kunt invullen en je jou niet van de parking moet verplaatsen. Met veel plezier werden de eerste labcaches gemaakt. We hadden ook veel lol om de labcaches van elkaar op te lossen.

Er kwamen zich steeds meer geocachers melden die ook een credit hadden gekregen, maar niet wisten wat ze er mee aan moesten. Zo werd het idee geboren om van de lab-art die nu een L vormde het woord LAB te maken. Inmiddels is onze carpool lab-art een bekend fenomeen geworden op Facebook en melden steeds meer mensen, dat ze er ook wel een Adventure Lab wilden plaatsen. Zo zijn we op het moment van schrijven bezig met het woord LAB uit te breiden naar LABcache.

Een succesvolle lab-art

De komende dagen en weken wordt er nog hard gewerkt om de (laatste?) labcaches online te krijgen zodat het woord LABcache compleet is. Momenteel zijn er liefst 87 Adventure Labs te vinden op de carpool parking. Dat er later eventueel ook nog een S aan toegevoegd kan worden ligt natuurlijk voor de hand. Heel wat geocachers hebben intussen de lab-art leren kennen en het leuke ervan is dat mensen uit het hele land én uit het buitenland nu ook onze eventjes bezoeken en er zo weer leuke nieuwe verhalen te horen zijn.

Zo houden we regelmatig een CITO op de carpool, want er wordt jammer genoeg behoorlijk veel rotzooi zomaar uit de auto’s gekieperd. Weer of geen weer de CITO’s gaan door. Bij slecht weer stonden er laatst 3 extra auto’s op de carpool. Zij hadden allemaal het idee opgevat om lekker droog in de auto wat labcaches te gaan doen. Toen bleek dat er een CITO was én een naklets-event heeft iedereen tóch meegeholpen met opruimen. Onder het nakletsen werden ze natuurlijk geholpen met antwoorden die wat lastiger te vinden zijn.

5 gedachten over “LAB-art: Carpool Schipluiden.”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.