11 Google Maps Games: speel de leukste geogames

Geogames: online spelletjes waarbij je gebruik maakt van (Google Maps) kaarten. Er zijn verschillende spelletjes die je kan spelen op Google maps die mensen de afgelopen jaren ontwikkeld hebben: de ene al wat beter dan de andere. Wij gingen op zoek naar de leukste geogames die je (vnl.) op Google Maps kan spelen.

De leukste geogames op Google Maps

🗺️ Carmen Sandiego – Crown Jewels Caper

Carmen Sandiego – The Crown Jewels Caper is een fantastisch mooi en interactief spelletje! Je gaat op 3D kaarten van Google Earth (via Immersive view) op zoek naar Carmen Sandiego die net enkele kroonjuwelen gestolen heeft. Het is jouw taak om van stad naar stad te reizen en daar de mensen te ondervragen. Intussen zie je ook enkele bekende plaatsen volledig in 3D waardoor je de wereld een beetje beter leert kennen. Dit in combinatie met het spel dat een oldschool grafische vormgeving heeft, maakt dat Carmen Sandiego – The Crown Jewels Caper een leuk spelletje is om te spelen.

🗺️ Geoguessr

Ongetwijfeld het meest gekende spelletje met Google Maps is GeoGuessr. Bij een spelletje GeoGuessr wordt je virtueel ergens op de wereld gedropt via Google Street View. Het is aan jou om uit te zoeken waar ergens deze locatie is en dan kan je een gokje wagen door een plekje te markeren op de kaart. Hoe dichter jouw gokje bij de locatie is, hoe meer punten je krijgt.

Het nadeel van GeoGuessr is dat verschillende functionaliteiten betalend zijn: als gratis lid kan je ieder kwartier 5 minuten gratis spelen. Dat kan best vervelend zijn, maar er zijn ook enkele alternatieven voor Geoguessr die ongeveer gelijkaardig zijn.

Geotastichttps://geotastic.net/
Hide & seek worldhttps://hideandseek.world/
GeoGuesshttps://geoguess.games/

🗺️ XCTrails Map Spotter

Een ander spelletje met Google Maps kaarten is XCTrails Map Spotter. Bedoeling van dit spelletje is dat je een locatie opzoekt via Google Maps aan de hand van een afbeelding van een locatie op Google Maps. Je krijgt een afbeelding en een kaart waar je voldoende moet in-/uitzoomen om de juiste locatie te vinden. Speel zelf eens een spelletje op XCTrail Map Spotter.

🗺️ Geo Guns

Speel je liever een actiever schietspelletje dan is Geo Guns misschien wel wat voor jou. Dit is een tankschietspel dat gebruik maakt van de satellietweergave van Google Maps (Bird’s Eye). Je kies in eerste instantie een slagveld waar je het spel wil spelen of je kiest één van de vooraf ingestelde locaties en dan kan je een fight starten. Hierna komen de tanks van de vijand van bovenaan jou scherm naar beneden en jij moet deze tanks vernietigen door jouw tanks naar deze tanks te sturen. Iedere wave komen er steeds meer tanks op jou af en het is jouw bedoeling om zoveel mogelijk waves te overleven. Speel zelf eens Geo Guns.

🗺️ Google Maps Snake

Een oldschool spelletje Snake kan je ook op Google Maps spelen. Google Maps Snake geef jou een keuze om een spelletje Snake te spelen in Caïro, Sao Paulo, Londen, Sydney, San Francisco, Tokio of de wereld. Je krijgt een treintje dat je kan bedienen met de pijltjes van je toetsenbord en het is jouw doel o mde passagiers op te halen. Telkens je een passagier hebt bereikt wordt jouw trein langer, het is aan jou om een zo’n lang mogelijke trein te maken. Naast passagiers zal je ook voedsel en gekende bouwwerken kunnen bereiken met je trein die nog meer punten opleveren. Tijd voor een spelletje Google Maps Snake.

🗺️ Land Lines

Land Lines is een Google experiment dat jou kennis laat maken met de vele afbeeldingen die te vinden zijn in Google Earth sateliet. Je hebt 2 opties: draw en drag. Bij draw teken je een lijn en Google gaat automatisch op zoek naar een afbeelding dat matcht met jouw lijn. Als je kiest voor de drag optie kan je een eindeloze weg maken van rivieren, wegen, kustlijnen, … Ontdek snel Land Lines

🗺️ MapsTD

Een ander spelletje op Google Maps is MapsTD. In eerste instantie mag je jouw locatie kiezen waarop automatisch een route bepaald wordt met een startvlag en een aankomstlocatie. Het is jouw doel om de route te bewaken en ervoor te zorgen dat er niemand de eindlocatie bereikt. Dat doe je door torens te bouwen die verschillende kleuren hebben en steeds duurder worden. In totaal heb je 100 levens en voor ieder rood bolletje op jouw route die je vernietigd krijg je geld om torens te kunnen kopen. Speel eens een spelletje MapsTD

MapsTD

🗺️ Virtuele multi-caches

Tijdens de Corona-periode kwamen geocachers op het idee om zogenaamde virtuele multi-caches te maken. In vele landen was je verplicht om thuis te blijven en op pad gaan om te geocachen was niet overal mogelijk. Daarom hebben verschillende geocachers een virtuele wandeling gemaakt op basis van Google Street View. Alvast een leuke bezigheid voor wie nog eens een virtuele multi-cache wil doen hebben we een hele lijst van deze online zoektochten.

🗺️ Auto’s rijden op Google Maps

Heb je altijd al eens een autosimulatie willen doen op Google Maps? Dan is dit jouw kans met deze virtuele autosimulator. Je kan met een auto of een bus op Google satelietkaarten rijden met de pijltjes van jouw toetsenbord. Je komt geen obstakels tegen dus je kan ook over huizen, bergen en water rijden. Gebruik snel zelf eens de Driving simulator op Google Maps.

🗺️ The city map quiz

Een spelletje dat geen gebruik maakt van Google Maps maar van OpenStreetMap is deze The City Map Quiz. Een heel eenvoudige quiz waarbij je telkens een deel van de kaart van een stad te zien krijg en het is aan jou om de juiste stad te kiezen uit 4 opties. Hoeveel punten scoor jij met The City Map Quiz?

🗺️ Google sheep view

Als uitsmijter hebben we nog een toffe website genaamd Google Sheep View. Een vette knipoog naar Google Street view voor schapen, en dat is ook letterlijk wat Google Sheep view is: een website die foto’s deelt van schapen die je kan tegenkomen op Google Street view. Neem zelf eens een kijkje op Google Sheep view.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.