Geooh GO: de uitgebreide geocaching app

Wat is Geooh GO?

Geooh Go is een app voor Android gebruikers waarmee je kan geocachen. De app is gericht op geocachers die een Geocaching Premium lidmaatschap hebben.

Is Geooh GO gratis?

Neen, om gebruik te maken van deze app moet je eenmalig een klein bedrag betalen. Daarnaast bestaat er Geooh GO Enhanced waarbij je toegang krijgt tot enkele extra functies waarvoor je halfjaarlijks een kleine bijdrage levert.

Kan je Geooh GO op elk toestel gebruiken?

Geooh GO is enkel beschikbaar voor Android gebruikers en niet voor iPhone gebruikers.

De Geooh Go app voor Android is een zeer uitgebreide app. De app is te downloaden via Google Play voor een klein bedrag, let wel op: deze geocaching app is enkel nuttig als je premium member bent. Het is van oorsprong een Amerikaanse app, handig daarbij is dat de app ook in het Nederlands beschikbaar is. Het grootste voordeel van de app vind ik de vele ingebouwde links die je direct naar de juiste pagina sturen.

De voordelen van Geooh GO

Geooh GO is een app die net wat meer kan dan de klassieke geocaching app. Wij lichten enkele functies uit die wel eens een meerwaarde kunnen betekenen voor jou. Goed om weten is dat deze app steeds verder ontwikkeld wordt en dat er in de toekomst nog wel leuke functies bij zullen komen.

Profiel pagina & instellingen

In een mooi overzicht zie je in één oogopslag de linkjes naar de betreffende pagina’s. Handig hierbij is dat je meteen ook jouw statistieken te zien krijgt. Zo kan je jouw favorieten, logs, en foto’s snel terugvinden. Daarnaast kan je direct een kaart openen met je gevonden caches (via het bruine kaartje rechtsboven in).

Bij instellingen kan je verschillende dingen aanpassen, van standaard logteksten tot offline kaarten of de bookmark lijsten.

Snel zoeken naar nieuwe caches

Een andere optie die erg handig is (zeker als je op vakantie bent) is kan je terugvinden bij de geocaches: hier heb je standaard enkele handige gefilterde linkjes: zo heb je de keuze om te zoeken naar nieuwste caches in je buurt (handig voor de FTF jagers) en naar events in de directe omgeving. Ook de Adventure Labs kan je hier snel bekijken.

Verder heb je ook nog verschillende opties zoals bijvoorbeeld de sorteerfunctie. Bijvoorbeeld bij Events kan het handig zijn om de volgorde te wijzigen op basis van datum. Handig is ook dat de lijst zichzelf aanpast wanneer je een andere locatie opgeeft.

Downloaden voor offline gebruik

Voor geocachers die graag offline willen geocachen, kunnen gebruik maken van de downloadfunctie. Er is een downloadknop te vinden onderaan het startscherm, waarna je de keuze krijgt tussen verschillende mogelijkheden.

Adventure Labs

Een unieke functie die ik nog wil melden is de mogelijkheid om alle locaties te zien van een Adventure Lab.

Na selectie Adventure lab selecteer je Laat meer zien. Op een nieuwe scherm verschijnt het aantal locaties, deze kan je selecteren en je ziet de locaties van de Adventure Lab. Desgewenst kan je deze op de kaart bekijken of navigeren naar dit punt. Het loggen van de Adventure Lab locaties moet nog wel via de Geocaching Adventure Lab app gebeuren. Het is dan weer handig voor in het buitenland als je de WP’s thuis wilt voorbereiden (bijvoorbeeld als je deze wenst te vertalen).

Route maken naar geocaches

Nadat je een cache op de kaart hebt geselecteerd, kun je op de bovenste knop tikken die de afstand weergeeft om een route ernaartoe weer te geven. Terwijl je jou verplaatst, wordt de route regelmatig bijgewerkt. Je kunt ook lang op de bovenste afstandsknop drukken om multi-cacheroutering te openen, waarbij je meerdere caches op de naam selecteert om een geoptimaliseerde route naar elk ervan te creëren. Ten slotte kan je dit vanaf het startscherm doen. Maak een route voor een volledige offline lijst, zodat elke keer dat je de kaart voor de lijst weergeeft, ook een route wordt weergegeven.

Android Auto om veilig naar geocaches te rijden

Geooh heeft een native auto-app die draait op Android Auto, waar intussen heel wat mensen gebruik van maken. Het geeft nabijgelegen geocaches weer in een lijst en op een kaart op het autodisplay. Het selecteren van een cache biedt details en een navigatieoptie. Dit maakt het gemakkelijker en veiliger om naar caches te rijden zonder naar je telefoon te kijken.

WheriGO: open cartridges en ga op zoek naar Wherigo caches

Geooh GO heeft een ingebouwde en moderne wherigo-speler. In tegenstelling tot de verouderde WhereYouGo – app die niet wordt onderhouden, is de WheriGO-speler van Geooh up-to-date. Helaas werkt WhereYouGo vaak niet met nieuwere telefoons, dat zou nu wel moeten lukken met deze ingouwde WheriGO functie.

Bekijk de geocachelocaties met Google Street View

Een andere handige functie in Geooh GO is de mogelijkheid om Google Street View te gebruiken. Nadat een geocache op de kaart is geselecteerd, kan je Google Street View van die locatie weergeven. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om de locatie te ‘bekijken’ voordat je naar de cache rijdt, om een beter idee te krijgen van de locatie of misschien waar u kunt parkeren.

Combineer Geooh GO met een andere app

Nog zo’n handige functie van Geooh GO is dat je tijdens het navigeren naar een cache gebruik kan maken van andere apps. Bij het bekijken van de kaart in de kompasmodus voor een cache kan de app naar de picture-in-picture modus gaan als een andere app wordt geopend/uitgevoerd… In feite krimpt het kompas in een kleiner verplaatsbaar venster dat over andere actieve apps heen ligt. Zo kan je toch met het kompas naar de cache navigeren terwijl je communiceert en een andere app gebruikt. Het PIP-venster kan worden gesloten of weer worden uitgebreid naar volledig scherm met Geooh terug op de voorgrond. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk geocaching combineren met Pokémon GO.

Een vleugje Augmented Reality

Geooh GO probeert zelfs om AR technologie van Google te gebruiken om een unieke visuele weergave van een cachelocatie te tonen. De functie opent de camera en toont caches in de buurt als zwevende pinnen op het display. Terwijl je naar de cache loopt, zie je de locatie ervan tegen de achtergrond van de echte wereld. Het maakt ook gebruik van het VPS (visueel positioneringssysteem) van Google, dat Google Street View-afbeeldingen vergelijkt met afbeeldingen uit de echte wereld om de cachelocatie nauwkeuriger te bepalen dan wat met alleen GPS kan worden gevonden.

Nog vragen over Geooh GO?

Geooh GO wordt ontwikkeld door Ron, in de geocachewereld beter gekend als SpiritGuide. Sinds 2007 speelt hij reeds geocaching en heeft al meer dan 13.000 vondsten achter zijn naam staan. Reeds in 2007 is hij begonnen met het ontwikkelen van de app, voornamelijk om enkele handige functies voor zichzelf te maken.

Hierboven hebben we enkele functies van de Geooh GO app uitgelicht die erg prettig zijn. Het is alvast een uitgebreidere app dan de originele Geocaching.com app, doordat er vele links in staan, diverse popups verschijnen met de mogelijkheden die er zijn. Ron geeft altijd snel antwoord op je vragen en/of opmerkingen en is zeer actief om Geooh Go steeds te verbeteren. Eén van de laatste updates is om de app ook met Android Auto te gebruiken. Wil je meer weten over de Geooh GO kijk dan eens op de website of ontdek Geooh GO op Facebook.

Blog geschreven ism. GPSannes & Ron (ontwikkelaar van Geooh GO)

5 gedachten over “Geooh GO: de uitgebreide geocaching app”

  1. Tja het meest zit ook in C: geo
    Die is volgens mij bekender dus waarom niet daarmee vergeleken iov de beperkte officiële app?

    Beantwoorden
    • Klopt, er zijn gelijkenissen met andere geocaching apps: die zullen er altijd zijn, de basis van die apps zal vrijwel altijd ongeveer hetzelfde zijn.
      Er zijn verschillende functies bij Geooh GO zoals Android auto, een ingebouwde WheriGO speler, PIP-functionaliteit, … die voor sommige geocachers handig kunnen zijn. Het geeft die extra functionaliteiten die voor sommige geocachers erg prettig kunnen zijn.

      Beantwoorden
  2. Gisteren deze Geooh-Go App gedownload. En geïnstalleerd. Maar wat is deze App traag. Verschrikkelijk, zo traag. Duurt minuten voordat e.e.a. in beeld staat. Bijvoorbeeld Geocaches dichtbij

    Beantwoorden
  3. Ik betaal als voor premium lidmaatschap, jammer dat je dan ook voor deze apport betalen. Ik hou mij bij c.geo , is een prima app en gratis.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.