GeoCoinFest Europe Belgium: een bijzonder Mega event

België kent al lang een mooie traditie van succesvolle Geocaching mega events te organiseren. Met een Brugse Beer die jaar na jaar bijna 1000 “attended” krijgt en de historische “The Great War Mega Event” – alle ogen zijn in 2018 nu gericht op “In Flanders Fields” – moeten we niet onder doen als klein landje.

Geocoinfest Belgium 2017

GeoCoinfest Europe

Het GeoCoinFest Europe (GC6RGCF) is in de eerste plaats uniek omdat je kan stellen dat het een “reizende” mega event is. Zo veel als mogelijk wordt dit GeCoinfest ieder jaar in een ander land georganiseerd, 2017 is reeds de 7de editie van dit mega event.

En dat heeft leuke gevolgen:

 • Meer dan andere mega’s komt hier een internationaal publiek op af, uiteraard vooral geocachers die hun passie voor geocoins komen delen.
 • Daarom spreidt het programma zich ook over meerdere dagen want deze internationale gasten komen niet vanuit Portugal of Zweden overgevlogen voor een dagje “over en ’t weer”. Om echt deel te nemen aan een GeoCoinFest zou je dus 4 dagen moeten meedoen om het hele programma te kunnen waarderen.
 • Ook al is het een “geocoin”fest, mekaar ontmoeten uit alle hoeken van de wereld staat hier nog meer centraal. Dus geen honderden caches die je wegjagen van het 4 dagen durende programma. Gezelligheid en geokletsen, vooral dan over geocoins, staan centraal, of het nu rond een vragenspelletje gaat op de Oude Markt in Leuven voor de “Leuven Beer Tour”, of in de bus op weg naar de grotten van Han en de GC40 tijdens de “Ardennes Tour”, of op een terrasje aan het Kasteel van Horst voor en na het riddertornooi voor de “Meet & Greet the GeoCoin Addicts”, of op de “Mega” zelf aan een stand of aan de bar, of tenslotte tijdens een rustige wandeling in Brussel voor de “Brussels City Tour”, het verbroederen staat absoluut vooraan.

De Belgische geocoin addicts zijn dan ook bijzonder opgetogen dat het Geocoinfest nu ook eens in eigen land wordt gehouden!

Op de tweede plaats, maar niet minder belangrijk, staan uiteraard geocoins hier centraal. Het GeoCoinFest Europe is, wat de hoofdactiviteit betreft op de mega, uniek in zijn opzet als handelsbeurs en ruilbeurs. Geocoin designers komen hier hun laatste creaties aanbieden en geocoin addicts komen hun prachtige collecties tentoon stellen. En ook zij komen van alle uithoeken van Europa: Schotland, Noorwegen, Letland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, …

Geocoinfest Europe Belgium

 

Wat mogen we verwachten op het Geocoinfest Belgium 2017?

Maar het is vanzelfsprekend ook gewoon een Mega event en dus voorzien we animatie voor jong en oud. En wat betekent dat:

 • OCB: niet alleen het GeoCoinFest is een primeur voor België, ook de aanwezigheid van de OCB, het allerlaatste overblijfsel – trackable – van de allereerste cache: zie het YouTube filmpje en de listing “Original Can of Beans”.
 • Vragenspel OCB-Tag: we geven een beperkte oplage geocoins in de vorm van de OCB (zie hierboven) weg aan een spotprijs!
  Neen, een foto tonen we nog niet … dat blijft onze verrassing!
 • LabCaches : uiteraard en op wandelafstand zodat je weer kan bijpraten op de mega!
 • Caches: een 20-tal nieuwe caches (wandeling van 7-tal KM langsheen de Demervallei). Maar hou je vooral niet tegen om de reeds bestaande caches te bezoeken.
 • Signal the Frog: zet je eens met de geocaching mascot op de foto!
 • Grimeren door Klaartje & Karen: kinderanimatie.
 • Birre’s High Quality TB’s: test je denk- en handvaardigheden!
 • Springkastelen: kinderanimatie.
 • GeoTwisters: Millieballon, Rangetje & Clown Babsi zullen ook op het GeoCoinFest Belgium 2017 een unieke trackable ballonfiguur maken. Wat het wordt dat houden we nog even geheim. Zij bieden ook een ruilbeurs aan met als aanbod allerlei tokens, tags en goodies.

 • Fotobox: wat zou je denken van een leuke foto van jezelf of van je team als souvenir?
 • Fotoplaat: of maak je liever zelf een foto van je hoofd op de officiële geocoin van deze mega?
 • Dutch Geocoin Voting: onze Nederlandse vrienden kunnen hier komen stemmen voor hun volgende Dutch Geocoin tussen de aangeboden ontwerpen.
 • Tombola: we delen waardevolle prijzen uit op basis van een loterij met de klantennummers (bestelformulier). Dit wil zeggen dat enkel mensen die vooraf hun ticket aankochten kunnen meedoen. Voorlopig zijn er deze prijzen:
  • 15 Premium memberships: gift van Goundspeak.
  • Coins van Cacher’s World: sponsoring.
  • Coins van Oriol: gift.
  • Coins trackables en goodies van OakCoins: sponsoring.
  • … en nog meer.
 • GeoCache Radio & GeoNews zijn ook aanwezig.

Er zijn nog bijna twee maanden te gaan, dus het lijstje kan nog langer worden! En uiteraard kan je hier geocoins kopen, niet in het minst deze van het Geocoinfest!

 

Naar het GeoCoinFest Europe 2017 – Belgium gaan?

Nog geen plannen op 16 september? Dan is het geocoinfest een absolute aanrader! Plaats van gebeuren van dit Mega Event is Aarschot. Meer info kan je nalezen op de website van het Belgian Geocoinfest

Tip: er is veel gratis parking in de nabijheid. Maar als het echt niet lukt zijn er 1000 gratis plaatsen aan het station op amper 15 minuten wandelen!

Wie meer tijd heeft en zich tussen 14 en 17 september kan vrijmaken, kan gerust ook meedoen met de andere activiteiten georganiseerd door de Belgian Geocoin Association.

 

Luc De Haes

1 gedachte over “GeoCoinFest Europe Belgium: een bijzonder Mega event”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.