Geocaching in Vlissingen: het Nollebos

Geocachen, wat is dat? We hadden het woord wel eens gehoord maar wisten niet precies wat er mee bedoeld werd. Vrienden van ons legden het uit  en we werden uitgenodigd om onze eerste multi te lopen op de Kalmthoutse heide. We waren gelijk enthousiast,  Mooie wandeling in een prachtig natuurgebied en tegelijkertijd zoeken naar geocaches, echt iets voor ons. Op naar de volgende stap,  een naam voor ons team  (Consola) en premiumlid worden van Geocaching.com en een GPS aanschaffen. De eerste werd een Garmin, de Etrex Legend C. Het toestel had wel zijn beperkingen maar we hebben er toch heel wat caches mee gevonden.

Nollebos Vlissingen

Ook onze buren, enthousiast geworden door onze cacheverhalen, zijn inmiddels ook lid geworden en gaan op pad onder de teamnaam “Thecla”. Vaak gaan we samen op pad met onze campers en zoeken dan in ieder geval een bestemming uit waar in ieder geval geocaches zijn.

Voorkeur voor bepaalde caches

We zijn er in de loop van tijd wel achtergekomen dat er wel heel veel cachesoorten en verstopplaatsen zijn. Hele kleine nanocaches, filmkokertjes, caches die je zo online kunt kopen en natuurlijk de zelfgemaakte caches, er zijn tal van mogelijkheden om caches te maken en te verstoppen. Elke cache eigenaar heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren.

Zo hebben wij in de loop der jaren onze voorkeur gekregen voor bepaalde geocaches: wij vinden het leuk om caches te vinden en verstoppen die niet moeilijk te vinden zijn maar waar je wel wat moeite voor moet doen om bij de logrol te komen.

Nollebos 5 - Cross Puzzle

Onze eerste caches: al doende leert men

We besloten onder de naam Consola en Thecla ook eens wat geocaches te gaan plaatsen. Ja, hoe begin je dan. Eerst maar eens een paar geocaches maken en kijken waar we ze kunnen plaatsen, dat zijn de caches van de Vlissingse Watergang (GC5ED0C). Een watergang op Walcheren die loopt van Vlissingen naar Veere. Dan is het afwachten, hoe worden ze ontvangen, worden ze wel gelogd en blijven ze wel heel. Nee, niet altijd. Onze cache “Elektra” (GC5EREB) werd zelfs tweemaal totaal vernield en eenmaal gestolen.

Hoe kan dit beter? We gaan het anders aanpakken, veel geocachers gaan met hun kinderen op pad en kinderen willen liever geen uur wachten bij een cache tot die eindelijk kan worden gelogd. Kinderen willen ook caches vinden en open kunnen maken.

Nollebos vijver

Een trailtje in het Vlissingse Nollebos

Na veel geleerd te hebben uit de vorige 2 caches, gingen we ook aan de slag met het maken van een kleine reeks in Vlissingen. We kozen voor het Nollebos als locatie.

Het Nollebos is een ca. 26 ha groot recreatie en natuurgebied. Het gebied is ontstaan rondom de kreekresten die na de dijkdoorbraken van 1944 zijn overgebleven. De dijkdoorbraken waren het gevolg van bombardementen door de geallieerden bij de bevrijding van Walcheren. Met het later aangeplante bos is het nu een recreatiegebied. Het bos is in de loop der jaren een zeer divers natuurgebied geworden. Als gevolg van de verzilte grond groeien hier planten en bloemen die je hier niet zou verwachten. Er lagen al wat caches, maar er was nog meer dan voldoende ruimte dus we zijn aan de slag gegaan. Deze trail bestaat (momenteel) uit een zestal geocaches. In combinatie met de schoonheid van het park / bos is dit ideaal voor een leuke wandeling.

Nollebos 1 – De FlensGC5ERF7
Nollebos 2 – De KlapperGC5ERFZ
Nollebos 3 – De SpalkGC5ECXX
Nollebos 4 – De RaketGC5G21G
Nollebos 5 – Cross PuzzleGC6KEJ6
Nollebos 6 – De Kip en …..?GC7XBYB
Nollebos 4 - De Raket

Omdat we nooit iets weg kunnen gooien, hebben we materiaal genoeg om onze caches in elkaar te knutselen. We vinden weleens dingen waarvan wij het idee hebben, daar kunnen we een mooie cache van maken. We hebben inmiddels ook wel een idee wat onze medecachers leuk vinden. Als een cache wordt gewaardeerd, wordt er een favo gegeven. Dat vinden wij leuk want ons werk wordt gewaardeerd. Nadeel is echter dat wij nooit meer gewoon een film doosje kunnen verstoppen want inmiddels wordt er meer van ons verwacht. We doen het met plezier en we zoeken al een plekje voor Nollebos 6.

Blog geschreven door team Consola

1 gedachte over “Geocaching in Vlissingen: het Nollebos”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.