Geocaching in Stadskanaal: Vledderbos geo-art

Wij zijn team teazc en spelen het spel geocachen sinds 2015 met veel plezier. Zelf zoeken we de caches het liefst al fietsend of wandelend, zodat we ondertussen volop van de omgeving kunnen genieten waar we op dat moment zijn. Dit doen we eigenlijk altijd in Nederland, waardoor we dankzij deze prachtige hobby Nederland nog beter hebben leren kennen. Je leest het wel vaker, maar dankzij Geocaching zijn ook wij op onverwacht mooie plekken gekomen waar de plaatselijke CO ons van wil laten genieten!

Geocaching in Stadskanaal

In Stadskanaal hebben we een aantal caches geplaatst op plaatsen die we anderen graag laten zien. We hebben geprobeerd om voor iedere cache een unieke handgemaakte cachebehuizing te maken die we steeds in het thema van de cache verwerkt hebben.

Klopper op HoogteGC68P1E
Mien ToentjeGC6DHQ4
Zicht op zonneparkGC848H7
DraaiboomGC8E5TN
VerhalenbankjeGC8H7EN
Streetview langs kunst in Stadskanaal.GC975G1
Escape RoomGC97PQG
Watertorens in Groningen en DrentheGC9H0T8

Door het maken van deze traditionals, multi-caches en mysteries leerden we zelf heel wat bij en kregen we verschillende beloningen in de vorm van favorietpunten. Daarnaast hebben we ook 2 Adventure Labs met bijhorende bonus geplaatst: Gevel mozaïeken in Stadskanaal (GC93Q98) & Verschillende bruggen in de Kanaalstreek (GC9MDQ8).

Samenwerken met de Geocachende familieleden

Dus vonden we het nu eens tijd om een geo-art te plaatsen: we hadden al meteen een gebied op het oog, namelijk het Vledderbos. In september jl. werden alle caches in dit stukje natuur gearchiveerd en daardoor kwam er een mooie plek vrij voor een natuurroute door dit bos. Het Vledderbos is een relatief jong stukje natuur met een cirkelvormige vijver en verschillende paden om over te wandelen. Door een grote variatie aan beplanting maakt een wandeling door dit bos erg aantrekkelijk.

We kregen gelukkig wat hulp bij het maken van deze geo-art. We kregen namelijk veel hulp via 2gether6: dat is ons samenwerkend familie-team bestaande uit onze zoon, zijn vriendin en onze vier kleinkinderen. Misschien ken je 2gether6 wel van de Helikopter geo-art die ze gemaakt hebben in Aa en Hunze. Na toestemming van Staatsbosbeheer, waarvoor onze dank, hebben wij het plan verder ontwikkeld. Onze zoon heeft het digitale deel en de puzzels voor zijn rekening genomen en zo ontstond er een mooie wandeling van 5 kilometer met 24 caches en een bonuscache. Het thema voor deze geocaching route is de natuur en dan voornamelijk de natuur in dit leuke kleinschalige bos. Hierdoor kozen we voor de figuur van een paddenstoel als geo-art.

Paddenstoel geo-art in het Vledderbos

De vorm van deze geo-art bleek na het uitproberen van verschillende figuren met een beperkt aantal van 25 caches goed te maken. Voor b.v een vogel of een ander dier zijn er voor een mooie uitvoering een groter aantal caches gewenst. Een mooie bijkomstigheid is dat In het Vledderbos in Stadskanaal de zeer zeldzame dooiergele spatelzwam (Spathularia flavida) is ontdekt.

Ondertussen hebben wij de coördinaten in het bos ingemeten en hierna werden de cachebehuizingen met veel plezier gemaakt. De voorjaarsvakantie was de ideale periode om de caches met succes in het bos te plaatsen. Deze caches zijn allen handgemaakt: we kozen ervoor om ze mooi in de natuur in te passen in de vorm van een rustplaats voor de vogels of van mogelijke andere bewoners in dit bos. Vanaf het moment van online komen wordt er volop gelogd en wij genieten intussen van de vele logjes die we zien binnenkomen.

Zelf op zoek gaan naar de natuur in het Vledderbos

In het Vledderbos van Stadskanaal liggen dus 25 geocaches op jou te wachten, maar eerst moet je de (natuur)puzzels oplossen zodat je alle coördinaten te pakken krijgt. Verwacht je aan een compacte route van 5 kilometer en zoek onderweg naar de gegevens om de coördinaten van de bonuscache te pakken te krijgen.

Ben je benieuwd naar deze geocachereeks? Ontdek dan alle info bij de eerste cache van deze reeks: GCA4E2X

Wij wensen u nog veel cacheplezier in de toekomst, Aadert en Thea team teazc.

2 gedachten over “Geocaching in Stadskanaal: Vledderbos geo-art”

  1. Goede morgen Klaasje,

    Ik begrijp uw bericht niet want we hebben geen connecties met de Heemtuin.

    Met een vriendelijke groet,
    Aaldert en Thea.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.