Geocaching onderzoek 2019 – deel 3

Nadat we het in deel 2 hadden over traditional caches, komen in deel 3 van het Geocaching Onderzoek de multi-caches aan de beurt. Ontdek snel wat jullie mening is over enkele hete hangijzers in het Geocaching landschap.

De resultaten in een notendop

94,2% van de deelnemers heeft ooit reeds een multi-cache gevonden. De voornaamste reden waarom iemand nog geen multi-cache gevonden heeft is omdat die nog nooit een poging heeft ondernomen. Bij de andere redenen zie je dat sommige niet begrijpen hoe dit werkt of dat ze hebben moeten opgeven tijdens de zoektocht.

Ik heb nog nooit een poging ondernomen om een multi-cache te zoeken44
Ik ben er ooit aan begonnen, maar heb deze niet kunnen vinden16
Ik vind deze niet leuk9
Ik begrijp niet hoe multi-caches werken22
Andere: nog maar net begonnen met geocachen4
Overzicht van hoeveel multi-caches de deelnemers aan het onderzoek hebben gevonden.

Stellingen over multi-caches

We vroegen ook jullie mening over verschillende stellingen rond multi-caches. In welke mate jullie akkoord gaan met de stelling kan je hieronder ontdekken. We geven bij iedere stelling dmv. een lijn ook steeds het gemiddelde weer van al jullie antwoorden.

Heb jij een Geocaching gadget gewonnen?

Wie deelneemt aan het Geocaching onderzoek kan leuke Geocaching prijzen winnen (deelnemen kan nog steeds via deze link). Wil je weten of jij een van de gelukkige winnaars bent? Geef dan hieronder jouw mailadres op. Heb je niet gewonnen? Geen erg! Bij ieder nieuw deel met resultaten van het onderzoek maken we nieuwe winnaars bekend.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

2 gedachten over “Geocaching onderzoek 2019 – deel 3”

 1. Eigenlijk klopt dit onderzoek over multicaches niet helemaal. Want het is de mening van mensen die multicaches zoeken. Dus of ze de plaats innemen van een traditional, zal iemand die multicaches zoekt niet uitmaken. Maar iemand die geen multicaches doet, zou liever op die waypoints een traditional hebben.
  Zelf ben ik een beginnend geocacher en vind ik het zeer moeilijk om ertussen te komen. Ik zwem maar in het rond omdat echte goede informatie ontbreekt. Is daar weleens onderzoek naar gedaan. Volgens mij heb ik dat soort vragen toch gemist met dit onderzoek. Ik heb het wel ingevuld en ik vind geocachen ontzettend leuk, maar ook ontzettend moeilijk. Ben ik de enige die dat vind?

  Beantwoorden
  • Hey,
   bedankt alvast voor je reactie :). Ik vermoed dat je het over de vraag ‘Multi-caches met veel waypoints nemen te veel plaats in’ hebt, klopt dat? Deze vraag werd gesteld aan iedereen die ooit een multi-cache gevonden heeft (dat kan er & zijn of meerdere). Die mensen gaan ook op zoek naar traditional caches 😉

   Fijn trouwens dat je Geocaching speelt en alle begin is inderdaad moeilijk zie maar deel 1 van de resultaten. Door het meer te doen of door vragen te stellen kom je er wel. Met welke vragen zit jij juist of wat vind je nu net zo moeilijk? Hopelijk kunnen wij jou helpen 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.