Geocaching in Almere: Fietstrail

De Almere Fietstrail is door zes CO’s (Jayleighs, Leevie, Boompie59, M.B.E.S., Polllen en JanAngela) uit Almere opgezet. In Almere liggen al vele caches, maar onze wens was om een mooie geo-art te creëren waarbij Almere letterlijk op de kaart gezet zou worden. In januari kwamen we bij elkaar en hebben we een avondje gebrainstormd over wat we wilden laten zien en welke route daarbij past. Al snel was duidelijk dat we de mooie natuurgebieden die Almere rijk is wilden laten beleven. Zo zal je een tocht maken door het Kotterbos, de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, de Noorderplassen, het Pampushout , de Duin, het Kromslootpark, het Vroege Vogelbos, De Kemphaan, het Waterlandse Bos en het Buitenhout.

53 kilometer door Almere met 101 geocaches

De route door Almere werd uitgestippeld en kwam uiteindelijk op 53 kilometer lengte. Best een pittige afstand, maar haalbaar in één dag. Het streven was om 100 makkelijk te vinden caches – met niet al te moeilijke puzzels – neer te leggen. Met als beloning een gave bonus waarvan de gegevens onderweg te vinden zijn.

Dat was het plan. Toen kwam de uitvoering. De pagina’s werden aangemaakt, de plekjes werden ingemeten en na een saturatiecheck konden alle aanvragen voor de vergunningen de deur uit. De gemeente Almere, Flevolandschap en Staatbosbeheer hebben met veel enthousiasme gereageerd op ons mooie plan en de vergunningen werden dan ook allemaal afgegeven. Ook de reviewer was er enthousiast over en voor we het wisten was alles compleet. Fijn om zo te kunnen samenwerken.

De caches werden geplaatst en de 101 stuks mysteries werden ingediend. Binnen no-time waren alle caches goedgekeurd en was het wachten op tweede paasdag: de dag dat de Almere Fietstrail gepubliceerd zou worden.

In spanning afwachten op de eerste reacties

De zenuwen begonnen toch wel een beetje op te spelen, want wat zouden de mensen er van gaan vinden…

Het was tweede paasdag 9:00 uur en bij menig medecacher sloeg de mailbox op hol: bij sommigen, zoals ze zelf vermeldden, kwam er zelfs rook uit de mobieltjes! Onze Almere Fietstrail kwam online en wij hebben er 101 mysteries op los gelaten. We zagen al meteen dat er veel gepuzzeld werd en de groene checkers bleven elkaar opvolgen. Vrij snel ook kwamen de eerste logjes binnen die uitgebreid beschreven werden (en nog steeds) met eigenlijk alleen maar lof en complimenten over de puzzels, de route, de caches en natuurlijk de bonus.

Inmiddels een paar weken later kunnen we met veel trots zeggen dat de fietstrail een succes is. Cachers, zowel uit Almere als buiten Almere verbazen zich soms over de mooie natuur langs de fietspaden. De omgeving die je onderweg ziet is divers. Bosgebied, water en ook een klein stukje woongebied is allemaal inbegrepen. En het zou zomaar kunnen zijn dat je oog in oog staat met een vos, een edelhert, een paard of een schaap die een cache bewaakt.

Zelf op zoek gaan naar de Almere Fietstrail

Wie zin heeft in een lekker lange fietstocht moet ongetwijfeld afzakken naar Almere om fietsen te combineren met liefst 101 geocaches. Maar vergeet niet om eerst alle puzzels thuis op te lossen zodat je alle coördinaten hebt staan. Onderweg zal je ook alle informatie kunnen vinden om de bonuscache (GC9N0MZ) van deze reeks te loggen. In de listing kan je 3 parkeermogelijkheden terugvinden waar je jouw wagen kan achterlaten en we raden zeker ook aan om je route goed te plannen want niet alle gebieden zijn 24/7 toegankelijk.

Wij hopen dat de fietstrail veel bezocht wordt en dat de mensen er veel plezier en genot van hebben.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.