De populairste geocache ter wereld: Lego – einer ist zuviel

UPDATE: Deze geocache is helaas in oktober 2021 in het archief gegaan. Ontdek de nieuwe populairste geocache ter wereld: Geist des Hagen.

Wanneer je in Berlijn bent moet je ongetwijfeld even op zoek naar Lego – einer ist zuviel (GC13Y2Y). De populairste geocache ter wereld, toch zeker en vast als we afgaan op het aantal favorietenpunten dat deze cache reeds gekregen heeft van andere geocachers en terecht ook eigenlijk.

Deze cache is makkelijk bereikbaar via de metro (noot: in Berlijn noemen ze dit de U-bahn). Je stapt af aan de Potsdamer Platz en wandelt richting het westen naar het Sony Center waar je plots een grote giraf gemaakt uit Lego zal tegenkomen. Hier kan je immers ook het Legoland Discovery Center terugvinden waar je enkele miniatuurontwerpen gemaakt van Lego kan komen bezichtigen.

U-bahn Potsdamer Platz

De cache zal je in de giraf zelf kunnen terugvinden, je zal even moeten zoeken want de giraf bestaat uit verschillende gekleurde steentjes, waarvan er eentje los zit waardoor je de cache zal kunnen vinden. Een giraf gemaakt uit Lego kom je ook niet iedere dag tegen en natuurlijk zijn er dus ook veel muggles die op de foto willen met de giraf zonder dat iemand er bijstaat: een extra hindernis dus om deze cache vlot te kunnen vinden. Maar echt wel de moeite om even naar toe te gaan wanneer je in Berlijn bent.

Lego - einer ist zuviel geocache

Nog wat tijd over?

Indien je nog wat tijd zou hebben om te geocachen in Berlijn, dan zal je vlakbij aan de Potsdamer Platz ook de tweede oudste cache van Berlijn kunnen terugvinden. (GC57DD) Bovendien is dit een virtuele cache, wetende dat er niet zoveel virtuele caches meer zijn (omdat je deze niet meer kan maken) dan is deze zeker de moeite om mee te pikken.

Berlijnse muur

Bovendien kom je uit op een historische plaats waar je even moet blijven stilstaan. Een plek waar je restanten kan terugvinden van de muur die de stad in twee verdeelde.

Over populaire caches gesproken

Ook de moeite om op zoek naar te gaan in Berlijn is Touristic-Spot: Hackesche Höfe (GC2Y7RV), deze ligt een eindje van de vorige 2 vandaan maar via de U-bahn geraak je hier wel vrij snel. Let wel op: het kan hier ontzettend druk zijn en de handeling die je hier moet doen zal soieso opvallen. Net daarom is deze de moeite! Deze cache heeft ook behoorlijk wat favorietenpunten, waardoor deze ook in de top 30 van populairste caches ter wereld staat.

Touristic Spot Hackesche Höfe geocache

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.