De (nieuwe) populairste geocache ter wereld: Geist des Hagen

Helaas is op 21 oktober 2021 de populaire Berlijnse geocache Lego – einer ist zuviel geocache het archief in gegaan. Tot dan toe de populairste geocache ter wereld. Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde, maar dat wil ook zeggen dat er een nieuwe populairste geocache ter wereld is: Geist des Hagen. Ideaal om deze cache eens goed onder de loep te nemen waarom deze nu helemaal bovenaan het lijstje met favorietpunten prijkt.

Geist des Hagen is een traditional cache gemaakt door de Duitse geocacher Die Helden. Deze geocache zag in maart 2007 het levenslicht en nog steeds kan je deze bezoeken wat we gerust een huzarenstukje mogen noemen! Meer dan 15.000 geocachers konden deze cache intussen al een vinden en meer dan 9.000 geocachers gaven deze cache een favorietpunt!

De cache zelf heeft – gek genoeg – een waypoint: je hoeft hier geen informatie te verzamelen, maar hier kan je de ingang van het pad naar de cache vinden. Enkele kleine geesten zullen jou de weg tonen naar de cache zelf. Op de locatie van de cache zal je een magische boomstronk vinden waarbij jij een opdracht krijgt: lok de geest uit zijn schuilplaats zodat jij de cache te pakken kan krijgen. Zoals eerder gemeld is het een echt huzarenstukje dat deze cache hier al ligt sinds 2007 want er wordt gebruik gemaakt van enkele technologische hoogstandjes en dat in het midden van een bos! Als je echt een spannende ervaring wil, dan kan je ook kiezen om deze cache in het donker te zoeken.

Een cache met een bonus

Wist je trouwens dat aan deze traditional cache nog een extra bonus cache verbonden is? Bij het vinden van Geist des Hagen zal je immers ook de informatie kunnen vinden om de mystery Schatz des Hagen te kunnen vinden.

De Geist des Hagen geocache is geplaatst door CO die Helden. Deze geocacher raad aan om deze populaire geocache te zoeken in combinatie met enkele andere caches zodat je een soort van mini-rondje loopt dat ongeveer 1,5 uur in beslag zal nemen. Naast de Geist des Hagen en Schatz des Hagen kan je hierbij ook starten met de multi-cache Die Grünen Geister. Uiteraard zijn er nog andere combinatiemogelijkheden die we hieronder verder beschrijven.

En als je echt voldoende tijd hebt, dan kan je op zoek naar alle caches van de Nibelungen-serie waartoe deze Geist des Hagen ook behoort. Nibelungen-serie? Als je goed kijkt naar de kaart hieronder verwijst dit naar de naam van de straat waarrond al deze topcaches geplaatst zijn.

Een tripje naar Bürstadt

Voor de geocache met de meeste favorietpunten die je op dit moment kan vinden moet je afzakken naar Duitsland: namelijk naar Bürstadt, een kleine Duitse stad gelegen in de deelstaat Hessen en met goed 16.000 inwoners eerder een klein stadje. Maar deze stad huisvest de populairste geocache ter wereld, afgaande op het aantal favorietpunten.

Een Geocaching trip naar deze cache zal je jou trouwens niet beklagen want naast de Geist des Hagen liggen er in dit bos nabij Bürstadt belachelijk veel geocaches met veel favorietpunten. Ideaal om er een leuke en mooie wandeling van te maken. De CO’s hebben in dit bos koste nog moeite gespaard om er wat leuks van te maken. Zet deze caches alvast op jouw ToDo-lijstje (dit zijn caches met minimaal 5000 favorietpunten!):

Geist des HagenTraditionalGC11JM6
Schatz des HagenMysteryGC11EJ5
Alberich der ZwergenkönigMulti-cacheGC2586K
Alberichs EdelsteinturmTraditionalGC38DP9
Schats des AlberichMysteryGC2J9J5
Die grünen GeisterMulti-cacheGC469TG

En eigenlijk liggen er hier nog een pak andere caches met veel favorietpunten. Kortom een tripje naar dit bos is zeker en vast de moeite waard!

Bedankt voor de afbeeldingen Ardila.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.