Astérix en de verborgen geocaches

Astérix en de verborgen geocaches is een serie van 8 traditionele caches en 2 mysterie caches waarvan één de bonus is. Het is een leuke niet al te moeilijke serie die je meeneemt in de avonturen van Astérix en Obelix en leuk is voor jong en oud. De caches worden op verschillende manieren aangeboden waardoor de één soms wat moeilijker te vinden is dan de ander. 

Al langer liepen we met het idee tot het maken van een eigen serie caches maar echt een concreet plan hadden we niet. Afgelopen zomer waren we in een tweedehands winkel verschillende poppetjes van Astérix en zijn vrienden tegengekomen en hiervan hadden we enkele meegenomen. Gewoon omdat we ze leuk vonden en zelf groot Astérix fan zijn.

Mijn grote hobby naast geocaches is het maken en ontwerpen van fantasy/cosplay kostuums, een hobby waar echt al mijn vrije tijd in gaat zitten. Tot afgelopen najaar, toen het door omstandigheden onrustig thuis werd en mijn grote kostuum projecten stil kwamen te liggen bij gebrek aan inspiratie en motivatie.

Stil zitten kunnen we in huize kenomaXi niet dus gingen we op zoek naar kleine projecten die we konden doen zoals het maken van geocaches. We gingen opzoek naar inspiratie en ideeën want we wilden niet de zoveelste petling achter een boom neerleggen. 

Een nieuw Astérix verhaal

Op zoek naar ideeën kwamen we de Astérix poppetjes tegen die we afgelopen zomer op de kop getikt hadden en werd het idee van Astérix en de verborgen geocaches geboren. We wilden de serie zo maken dat we de geocacher mee zouden nemen op een heus Astérix avontuur. Zo verzonnen we een globaal verhaal waarmee de caches een beetje aan elkaar gelinkt zijn en dat dan de caches verder tot de verbeelding zouden spreken.

Vlak voor dit idee geboren was zagen we de Astérix film “Astérix en het geheim van de toverdrank” waarin Druïde Panoramix uit de boom valt en zijn enkel verstuikt. En waarin hij laat zien waar hij het geheime ingrediënt van de toverdrank verstopt. Hierdoor kwamen we al snel op het idee tot het maken van de gouden sikkel van Panoramix die hij bij zijn val uit de boom is verloren.

Deze sikkel werd uiteindelijk de eerste cache van deze serie die gemaakt werd. Tijdens het maken van de caches ontstond het verhaal en de ideeën voor de volgende caches en voor we het wisten hadden we uiteindelijk 10 caches op tafel liggen.

10 caches waarbij je oog in oog komt te staan met een legioen Romeinen, word er een Romein met brute kracht de boom in geslagen (hengelcache), ga je vissen met Kostunrix, op jacht naar everzwijnen voor het feestmaal en krijg je zelfs nog de kans om een slokje toverdrank te drinken. In het verhaal raakt Idéfix Obelix kwijt. Hiervoor maakte wij een TB hotel waar Idéfix hoopvol rondkijkt om zijn grote vriend terug te vinden. 

Voor deze cache hebben we ook 2 Obelix Trackables de wereld ingestuurd met de naam “Obelix zoekt Idéfix”.(TB9JPXH & TB8JGJF) Deze Tb’s hebben als doel terug te reizen naar het TB hotel in onze serie.

Aan het werk! Hoe wij deze cache gemaakt hebben

Oké boordevol ideeën, maar waar ga je deze serie dan uiteindelijk van maken? Caches komen door weer en wind buiten te liggen, iedereen zit eraan dus ze moeten wel enige stevigheid bevatten. Daarom besloten wij om deze serie te maken van apoxie sculpt. Apoxie sculpt is een kneedbare 2 componenten hars die super stevig is en ook nog eens weerbestendig.

Helaas is dit materiaal absoluut niet goedkoop, maar een creatief hart wil creëren en niet naar de centjes kijken en aangezien mijn andere hobby toch stil lag, konden we nu investeren in deze serie. Maar de caches zijn niet alleen maar van pure apoxie gemaakt. Uiteraard hebben wij ook basis materialen gebruikt als ijzerdraad, hout, piepschuim, een petling en de bovenkant van een frisdrank fles.

De legionairs

Zo hebben we voor de legionairs eerst van hout een bak gemaakt waar het logboek onder verborgen kan worden. Daarna hebben we met meshwire (heel dun metaalplaat) alle schilden van de soldaten op de houten doos bevestigd. Onder de schilden zit nog extra materiaal zodat de schilden niet snel ingedeukt kunnen worden en dit alles is bekleed met een laagje apoxie. Hierop zijn de schilden verder geboetseerd. De speren zijn gemaakt van ijzerdraad die achteraf tussen de schilden geboord zijn. Likje verf en we hebben een super leuke nieuwe geocache.

De sikkel

De sikkel is gemaakt van een houten plaat en een petling die aan elkaar zijn bevestigd. Ook dit is afgewerkt met een laagje apoxie en een likje verf en een kind kan de was doen. Ben je benieuwd naar het eindresultaat van de sikkel? Dit is de eerste van onze Astérix reeks: GC8KNEP

Zelf op zoek gaan naar Astérix en de geocaches

Wij hebben heel veel plezier gehad in het maken en bedenken van deze serie geocaches en zijn ook oprecht trots als we de leuke logjes mogen ontvangen. Uiteraard hopen wij dat iedereen heel zorgvuldig en met respect met onze caches om zullen gaan waardoor ze nog een lang leven mogen hebben.

Deze geocachereeks van 10 caches kan je terugvinden in het mooie hitland tussen Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel. De caches liggen soms wat verder uit elkaar, maar zijn zeker en vast de moeite om te bezoeken. Alle info is te vinden bij de eerste cache van deze reeks: GC8KNEP

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.