Op de Amerongse Berg

Elk jaar verschijnen er weer verschillende advent series verspreid over het land. In maart 2020 deelden wij, BvVeen en KaRo team, verschillende ideeën uit en plots kwam KaRo team met het idee om zelf ook een Advent serie te maken. Hier had BvVeen ook al eens over na zitten te denken en zodoende raakten we al snel in gesprek! Het leek ons alvast een leuk idee om de prachtige omgeving waarin wij wonen te delen met anderen!

Een advent serie op de Amerongse Berg

Een Advent serie ging het dus worden en we begonnen met enkele dingen op papier te zetten. Wat vinden wij nu belangrijk en zouden wij zelf ook leuk vinden aan een Advent serie? En hoe kunnen wij dit omzetten in een nieuwe geocachereeks?

  • Mooie groene omgeving: Hierin was de keuze snel gemaakt. Beiden wonen we nog geen 15 minuten vanaf de Amerongse Berg, een prachtig uitgestrekt bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug!
  • Variatie in caches: Verschillende typen cachebehuizingen, zoals diverse soorten bakjes in verschillende maten, vormen en kleuren, XXL petlings en als afsluiter natuurlijk een mooie grote ouderwetse box! Ook wilden wij er net iets extra’s aan geven middels verschillende decoraties en verstopmethoden!
  • Wandeling voorop: Geen avonden puzzelen, gewoon lekker wandelen door een mooie omgeving met leuke caches met goede hints, niets meer en niets minder!

Nadat we een concept op papier hadden staan, konden we aankloppen bij de boswachter van Staatsbosbeheer. Omdat wij beiden in het verleden al goed contact hadden met de boswachter, kwam er al snel een voorlopige positieve reactie en mochten wij de plannen verder uit gaan werken. Kort daarna gingen we samen (op gepaste afstand) het bos verkennen en zijn wij hier menigmaal op bezoek geweest. De cachelocaties werden gevonden en meermaals ingemeten met verschillende GPS-en, goede coördinaten in een bos zijn essentieel voor het behoud van de omgeving, net als goede hints.

De plannen werden thuis verder uitgewerkt en ingediend bij Staatsbosbeheer waarna deze na enkele gewijzigde locaties werden goedgekeurd. In de maanden daarop konden we de ideeën verder uitwerken en alles klaarmaken voor publicatie. Zo lagen alle caches inclusief de verschillende decoraties en behuizingen in de schuur al klaar en werden de listings verder uitgewerkt.

Spelbrekers!

En dan in december gaan we van start! Na een spannende periode waarin geen caches werden gepubliceerd mocht dit nu weer wel en was daar de start van een nieuwe serie. Het begin liep gesmeerd, maar even later was daar toch weer Corona die om de hoek kwam kijken en gingen alle publicaties van caches in pauze.

Voor ons was afstel geen optie en zodoende werd het uitstel en konden de resterende caches in maart alsnog online komen. De serie is inmiddels al vele malen bezocht en de bezoekers blijven maar toestromen. Wij vinden het ongelofelijk leuk om te zien dat de serie goed ontvangen wordt en nodigen je graag uit om lekker te komen wandelen op de Amerongse Berg!

Zelf op zoek gaan naar de caches Op de Amerongse Berg

Op de Amerongse Berg is een geocachereeks bestaande uit 24 traditionals en 2 bonuscaches. Wie de volledige reeks in 1 keer wil doen zal een wandeling van ruim 10 kilometer maken, je kan je eigen route bepalen aangezien de nummering van de caches volledig willekeurig is gebeurd. Klik hier voor een lijst met alle 26 geocaches op de Amerongse Berg!Blog geschreven door BvVeen en KaRo team

3 gedachten over “Op de Amerongse Berg”

  1. Op Tweede Pinksterdag heb ik deze trail gelopen.
    Een prachtige route met mooie caches.
    Voor iedereen is de wandeling goed te doen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.