12 caches in 12 provincies in 24 uur

Kerstvakantie 2015. Met 3 teams bespreken we de wensen voor 2016? Er worden veel dingen geroepen, waaronder 24 uur cachen door Nederland. Dat lijkt ons allemaal een mooi doel voor 2016. Maar op de datum die we gepland hadden, kregen we wat anders in de agenda en
dus werd dit doel opgeschoven. Het werd dus opgeschoven en een mooi doel voor 2017.

In januari werd een nieuwe datum geprikt met elkaar. Het wordt 1e Paasdag. We gaan met 4 teams deze uitdaging aan, althans dat was de bedoeling…. Een team van 2 personen viel af en dus werden er 2 andere teamleden gevraagd. Hier hoefden we niet lang over na te denken en zij ook niet. Maar toen konden we zelf de oppas niet rond krijgen (de pubers willen niet zo graag meer bij opa en oma slapen) dus kwam er nog een plekje vrij. Ook dit plekje was na 5 minuten al bezet.

En zo konden we op pad. De Bosmannetjes, JukeBox-83, Turbomiba, Coyote0510, Plienk en Team JoWi. We verzamelden om 22 uur in Hippolytushoef, om vervolgens om 22:30 u te kunnen vertrekken naar het startpunt. Om op te warmen besloten we om eerst een challenge-cache te doen: gc3kvqq. Om deze cache te mogen loggen moet je 130 founds in 1 dag hebben, omdat we denken dat we hier aan het einde van de rit wel aan voldoen (ons doel was immers minimum 12 caches in 12 provincies).

Challenge 12 caches 12 provincies 24 uur

Eenmaal deze cache gevonden was, reden we richting het zuiden van Noord Holland, ons startpunt voor onze challenge minimum 12 caches in 12 provincies binnen 24 uren. We waren 10 min te vroeg en wachtten even op de hoek. Tja, daar stopte de eerste auto al, wat doen wij daar? Het antwoord zinde hem waarschijnlijk niet, want nog geen 5 minuten later staat de politie ons te bekijken. Maar het blijft bij kijken en hij gaat verder. Klokslag 0:00 uur gaan we op de foto en start onze zelf bedachte challenge.

0.00 u: Noord Holland.

We starten met caches die mooi langs de weg liggen en niet moeilijk te vinden zijn (GC6KVD1). Waar nodig zijn we extra stil, zodat we niemand tot last zijn het is immers slaaptijd voor vele mensen. De caches zijn niet al te moeilijk verstopt en sneller dan we van te voren bedacht hadden, hebben we de 12 caches in Noord Holland. De trail loopt door in Zuid Holland en dus doen we er hier een paar van zodat we meteen ook met de 2de provincie van start kunnen.

01.32 u: Zuid-Holland.

Van te voren hadden we contact met de CO met de vraag of de serie Good-Bye 2016 (GC6YBNT) nog lang zou blijven liggen. Speciaal voor ons blijft hij nog even liggen. In overleg halen wij gelijk de caches meteen ook weg voor de CO zodat deze het archief in kan. De caches liggen aan een fietspad en we maken een heerlijke nachtwandeling.

03.12 u: Zeeland.

We starten op de carpool plaats met een carpoolcache (GC29NWZ) waarna we dan een mooie ronde rijden. Van het uitzicht bij de brug kunnen we helaas niet echt genieten. Daar is het nog te donker voor.

04.21 u: Noord-Brabant.

Een mix van challenges en gewone caches (GC6C3DY). Het wordt al weer licht en dat maakt het zoeken naar caches wel makkelijker. Ook voel je je minder ongemakkelijk bij licht.

07.29 u: Limburg.

We maken een heerlijke ochtendwandeling rondom de Mookerplas (GC38JC3). Het is zonnig en windstil. De wandeltocht is toch langer dan van te voren gedacht.  Na afloop maken we even tijd voor een kopje koffie bij de bus.

09.57 u: Gelderland.

Een trail die weer online was in Beneden-Leeuwen (GC6FCFQ). Met de schuifdeur open rijden we van cache naar cache. Het logrolletje uit de behuizing halen neemt hier nog het meest tijd in beslag. En één van deze caches is tevens Team JoWi hun 7.000ste cache!

24u Challenge - 7000ste cache JoWi

Challenge 12 caches 12 provincies 24 uur - natte voeten

12.00 u: Utrecht.

Hier doen we caches van RIJ NW (GC636CM) in Ijsselstein. Niet al te moeilijk te vinden. En na een rondje hadden we toch al gauw 16 caches gedaan. Even tijd maken voor een klein hapje bij de gele M.

13.32 u: Flevoland.

De moeilijkste provincie voor ons. Hier heeft iedereen in elk gebied al wel wat caches gevonden. Maar hier hadden we geluk, heel veel geluk. De tulpen trail (GC73BTD) was een dag voor vertrek online gekomen. Nog even flink puzzelen voor vertrek, maar zo doende konden we hier ook de 12 caches behalen.

Challenge 12 caches 12 provincies 24 uur - Flevoland

16.56 u: Overijssel.

Leuke, afwisselende caches in deze provincie (GC618GB). Elke cache is hier net weer even anders, dan een koker achter de boom. Soms echt even de tooltas erbij moeten halen om de cache te kunnen loggen.

19.00 u: Friesland.

Omgeving Oosterwolde wordt het. Hier liggen caches (GC6QNXC) die nog niemand van de 6 teams heeft gedaan. Niet al te moeilijk te vinden, helaas wel de provincie waar we de meeste NM moeten plaatsen, vanwege natte logrollen.

20.53 u: Drenthe.

Wanneer we aan komen rijden in de provincie, zien we overal vuur. Oja 1e Paasdag, overal Paasvuur dus. Bij de eerste cache (reeks Liefde is …: GC5H4N6) maken we dan ook traditie getrouw een foto, alleen hier dan met paasvuur op de achtergrond. In deze provincie ook stukjes gelopen. Maar dat was wel weer even lekker.

22.58 u: Groningen.

Toestemming aan de CO gevraagd, of we de euromuntjes caches (GC6Y821) ook in de avond mochten doen. Dat was geen probleem. De caches lagen mooi aan de weg en allemaal aanwezig. Met deze caches konden we onze challenge afsluiten.

23:32 uur: Challenge behaald. Minimaal 12 caches in elke provincie!

01:55 weer terug in Hippolytushoef, 1091 km op de teller.

Moe, maar super trots dat dit gelukt is! En zouden we het weer doen?
Absoluut! Het was een mooie ervaring!

Namens de 6 teams,
Simone, team De Bosmannetjes
Hippolytushoef
Nederland

2 gedachten over “12 caches in 12 provincies in 24 uur”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.