Uitdagend jaar voor DNF!

Voor ons als DNF was het een uitdagend jaar om samen te kunnen geocachen! Ja ik weet het, we mogen niet klagen, want we zijn gezond en we hebben elkaar – tot nu toe – elk weekend en de vakanties kunnen zien. Maar het was wel een stressvol jaar.

Wat betekent DNF voor ons?

Misschien moeten we eerst even toelichten waarom dat zo was voor de mensen die ons nog niet kennen. Wij zijn DNF. Als je ons niet kent denk je natuurlijk: wat een rare geocache-naam. Maar DNF staat voor ons niet voor Did Not Find (alhoewel wij natuurlijk ook wel eens een geocache niet vinden). DNF betekent voor ons Deutsch Niederländische Freundschaft (Duits Nederlandse vriendschap), want GEOrgCACHING woont en werkt in Duitsland en GeoKars komt uit Nederland. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens campercaching events, waar wij beiden waren met – elk onze eigen – camper. Al snel ontstond een goede vriendschap, die overigens niet lang geduurd heeft. Binnen vier maanden waren we totaal verliefd (en zijn dat nog steeds!) en een stel geworden. En binnen nog zes maanden hadden we een van onze twee campers verkocht.

Campercaching, die ideale combinatie van camper en geocaching

Wij zijn echte campercachers. Zodra het weer het toelaat trekken we er met de camper op uit om te gaan geocachen. Heel handig voor ons, want we spreken de weekenden gewoon ergens halverwege af en overnachten daar in de camper. Heel leuk, want zo kom je elke keer weer in een andere omgeving terecht om geocaches te zoeken. Normaal gesproken bezoeken we ook heel veel (mega-)events, waar we dan een heel weekend met de camper verblijven en geocaches gaan zoeken. We begonnen goed vorig jaar bij het mega-event „Geocaching meets Beethoven” in Bonn, dat al in februari plaatsvond. We hadden toen net wat gehoord over Corona en „je handen stuk wassen”, maar we hadden niet in de verste verte het vermoeden dat Corona ons en de hele wereld zo zou raken!

Toch nog met de camper op pad!

Het bleek een moeilijk jaar voor ons te worden, omdat we aan de regels van zowel Duitsland als Nederland moesten voldoen. Er waren periodes dat ik niet naar Duitsland mocht maar GEOrg wel naar Nederland. Het omgekeerde kwam ook voor. Maar gelukkig is het dus tot nu toe steeds gelukt elkaar te zien – al moet arme GEOrg momenteel wel elke week door de teststraat… Gelukkig mochten we aan het begin van het vorige camperseizoen op een gegeven moment wel weer met de camper op pad, want geocachen is voor ons onlosmakelijk met het camperleven verbonden. In het begin alleen nog maar in Duitsland. Omdat onze camper een Nederlands kenteken heeft, mocht die daar niet op camperplaatsen (of campings) staan. Gelukkig hebben vele geocaches een parkeercoördinaat, dus dan sliepen we gewoon op de parkeerplaats. En douchen en kleren wassen deden we af en toe bij GEOrg thuis. Later mochten we gelukkig ook Nederland weer in met de camper en ook daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Genoten van de geocaches in Duitsland en Nederland

Zo hebben we zowel Duitsland als Nederland campercachend verkend. Want ook onze vakanties brachten we – geheel onverwachts – in deze beide landen door. En wat hebben we daarvan genoten! Duitsland en Nederland zijn prachtig en in beide landen liggen zulke fantastisch mooie geocaches! We hebben echt van alles gedaan dit Corona-jaar. De escape-room-cache in Spijk (NL) bijvoorbeeld zal ik nooit meer vergeten, maar ook de rodeo-geocache in Rösberg (DE) niet. En dan een bizarre serie Tool Time in Bedburg-Hau (DE), waar je o.a. met een hamer, boor en verlengsnoer het bos in gaat. Verder deden we in beide landen een aantal Lost-Place-achtige geocaches: GSG Aktiv, een multi op een voormalig militair terrein (met drakentanden, bunkers en … diverse tanks!) bij Aachen-Brand (DE). Maar ook de LP Avontuur op het fort, een multi bij het Fort Sint Andries (NL). Of wat dacht je van een geocache verstopt in het kleinste kerkje van NL (Kallenkote)?

Vele camper- en geocache-avonturen

We hebben zo’n variatie aan geocaches gedaan. Veldpuzzels waarbij je een uur per cache nodig hebt om bij het logboekje te komen. Of een multi waarmee je een hele dag bezig bent. Maar ook trails met op elke 160 meter achter een boom een kokertje. GEOrg vond zijn 20.000e geocache; ik mijn 10.000e. We gingen tunnels in, deden hengelcaches, vele Adventure Labs, teveel om op te noemen. We kunnen over onze camper- en geocache-avonturen wel een boek vol schrijven. Een boek schreven we niet, maar dit Corona-jaar zorgde er wel voor dat we een blog begonnen (inmiddels uitgebouwd tot website). Dus zoek je nog tips of ideeën, breng dan vooral eens een bezoek aan onze website: https://dnffinder.blogspot.com/.

The best finds are other ….

Rest ons nog geocachen.nl te bedanken voor het plaatsen van onze blog. Leuk dat wij ons als DNF hier mochten voorstellen. Wij hopen dat we de lezers van dit artikel duidelijk hebben kunnen maken wat campercaching is. En hoe leuk het is met de camper elke keer weer op een andere plek te kunnen staan om geocaches te zoeken. Meestal met gelijkgestemde campercachers, want ons motto is: the best finds are other geocachers. Maar dit Corona-jaar verliep dat allemaal een beetje anders en waren we vrijwel altijd met z’n tweeën op pad. Wil je nog meer weten over campercaching, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij hopen jullie in de toekomst een keer in levenden lijve tegen te komen. Veel geocache-plezier en blijf gezond!

GeoKars & GEOrgCACHING
onderweg als DNF

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.