🎵 Wat eraan vooraf ging!
Vorig jaar is het idee ontstaan om een aantal geocaches te gaan maken in een bepaald thema. Nadat we met nog een ander team de KGR-serie, min of meer in opdracht van de gemeente, hadden gemaakt hadden we de smaak goed te pakken. Het thema was niet zo heel moeilijk te bedenken omdat muziek een andere grote hobby is van een teamlid. Het thema was dus snel duidelijk maar van het één komt het ander en zo ontstond er het idee om hier dan ook meteen een geo-art van te maken. Samen gingen we op zoek in de buurt waar je al deze caches kwijt kon en dat werd de Linnerheide.
🎵 De muzieknoot: een nieuwe geoart
In totaal hadden we 28 punten nodig om een mooie muzieknoot op de kaart te krijgen. We besloten 27 mysteries te maken en dat nummer 28 de bonus zou moeten worden. De mannelijke helft ging aan de slag met de coördinaten te bepalen en het oudoor-gedeelte voor te bereiden terwijl ondergetekende aan de slag ging met de puzzels.
🎵 De puzzels: met muziek als rode draad
Het uitgangspunt van de Muzieknoot of nood serie was dat ze wel “te doen” moesten zijn, ook voor niet muzikale cachers! Zo werd het ene na het andere idee uitgewerkt. De puzzels hebben allen iets met muziek te maken, sommige wel met een knipoog! Als je iets van muziek af weet, ben je wel iets in het voordeel maar eenieder heeft wel iemand met een beetje muziekkennis in zijn omgeving. Daarnaast is er nog Google die je aardig op weg kan helpen uiteraard. Het moet gezegd worden dat dit een enorme bulk werk was. O ja, hoe moest dat ook alweer met die geluidsfragmenten, hoe kun je een checker toevoegen, een hyperlink aan iets toevoegen etc. Na maanden voorbereiden was het dan zover, alles werd in het veld uitgezet, nog eens gecontroleerd en ingediend voor review.
🎵 Het outdoor-gedeelte: Linnerheide als decor
Maar dan ineens staat hij op de kaart en zijn we heel benieuwd wat dit allemaal teweeg brengt. En dat was fantastisch! Heel wat geocachers van heinde en verre, veel Duitsers en Belgen, komen naar Limburg om de muzikale noot te kraken. Deze ronde – die 8,5 km lang is – voert je door het mooie Limburgse land. We kozen ervoor om de caches in het natuurgebied de Linnerheide te plaatsen: wat vroeger een heide was, is intussen een mooi bos geworden. Het ideale decor voor onze geocachereeks. Je kunt genieten van de afwisselende omgeving en mooie vergezichten en in het voorjaar zie je de aspergevelden, al dan niet verstopt onder het plastic. Ook kun je tijdens deze wandeling reeën en wilde zwijnen spotten.
De caches zijn afwisselend verstopt, de één iets listiger dan de ander maar allen te vinden zonder hulpmiddelen alleen je simpele boerenverstand zal je goed kunnen gebruiken. Meer informatie kan je vinden bij de eerste van deze Muzieknoot of nood geocachereeks (GC7GN7J), nadat de puzzels zijn opgelost kan je afzakken naar Sint-Odiliënberg in Limburg.
De vele logjes en positieve reacties maken ons tot een gelukkig cacheteam. De diversiteit in de puzzels en de de verschillende moeilijkheids-categorieën worden als positief en plezant ervaren. Ook de variatie in het outdoor gedeelte en de omgeving zorgen ervoor dat er veel favo’s worden gegeven.
Dit alles smaakt naar meer en er wordt stiekem gedacht aan een volgende serie (intussen weten we dat dit een nieuwe geo-art De kerktoren geworden is). Wat hebben we toch een mooie hobby,
Team Beberg, John en Marianne