Geocaching in Rotterdam

Wat te doen vandaag in Rotterdam? Geocaching!

Cachen in Rotterdam … ohmy toen ik gevraagd werd om voor deze blog te schrijven kon ik gelijk mijn eerste keer cachen in Rotterdam gevoel terughalen. Nu ook weer: terwijl ik de letters typ voel ik de adrenaline stromen door mijn hele lijf! Stijf van de adrenaline en de zenuwen stond ik op de Coolsingel, de meest drukke straat van Rotterdam en inderdaad een van de duurste straten op het Monopoly speelbord (de Nederland versie dan toch). Ja, midden op de Coolsingel ligt een cache. Daar waar de trams rijden, waar per dag een stuk of wat trouwerijen plaatsvinden omdat deze cache midden voor het stadhuis ligt (GC5YA5R). En zo ook die dag dat ik net als mijn app een pingplongpangpingus geluid maakt en waardoor mijn hart zes slagen overslaat. Er stopt een trouwauto, waarom lieve mensen, waarom nu net vandaag ? Waarom nu net als ik de cache zie …. oké … mijn geduld als cacher wordt op de proef gesteld en beloond want het is een kleine trouwerij (dit had gemakkelijk op een een deelgemeente kunnen plaatsvinden had je ook een hoop geld bespaard). Ik heb de cache en stuiter, stuiter, stuiter als een stuiterbal rond op de Coolsingel. Gelukkig zijn we in Rotterdam wel wat gewend en kijkt er helemaal niemand op of om. Ik daarentegen heb het gevoel of ik iets super illegaals gedaan heb en mijn zenuwen gieren dan ook door mijn hele lijf. Ik was een stukje weg gelopen en moet nu na het loggen weer terug … *#% … in deze paar minuten dat ik met mijn rug naar de plek stond waar de cache lag is er een jongen aangekomen en deze staat precies, maar dan ook precies waar ik de cache teug moet leggen … weer wachten … het geduld van de stadscacher wordt soms aardig op de proef gesteld.

Yep, dit is waarom ik van de natuur hou: een vogel, eend, konijn, hert, oeros kan ik allemaal makkelijk aan, maar muggles … pffffff! Goed terug naar het plaatsdelict: de jongen besluit weg te lopen, ik kan hem terug plaatsen en ja het is mij gelukt … whoop whoop … mijn eerste cache in Rotterdam op de drukste straat is een feit! Ik heb een smiley midden in Rotterdam en ikzelf ? Ik zelf lach van oor tot oor!

Geocaching Rotterdam - Stadhuis

De Architectuurserie

Maar er is meer, er zijn heel wat meer caches in Rotterdam! We hebben de Rotterdam-architectuur serie, waar de cache in het voorgaande verhaal een onderdeel van is. Deze reeks van 53 caches neemt je mee naar alle hoogstandjes van de Rotterdamse architectuur en als je wilt kun je daar zelfs een tour van doen samen met de cache owner. Dan kom je op alle plekken, mooie plekken, interessante plekken, waardevolle plekken van Rotterdam begeleid met geweldige verhalen.

Als je iets verder gaat kijken, maar nog wel even in het centrum van Rotterdam blijft dan kan je mijn favoriete geocache in Rotterdam vinden. Yep, ik heb een stadscentrum favoriet: hij is gewoon geweldig (kijk maar even naar mijn foto zonder al te veel spoilers weg te geven). Je kan zelfs op deze cache zitten! en ja ook hier gingen de zenuwen van links naar rechts en van boven en beneden door mijn lijf … maar ik vond hem wel! Eenzaam avontuur (GC3PDWV) op de Heemraadsingel: een echte aanrader wanneer je wilt Geocachen in Rotterdam!

Geocaching Rotterdam - Eenzaam avontuur motor

Het eiland van Brienenoord: een groen eiland om te geocachen

Ben je nu echt meer zoals ik, dan kun je ook zeker geweldig cachen in Rotterdam: met of zonder kinderen, met of zonder honden. Natuur hebben we ook in Rotterdam, zoals op zuid daar hebben we het eiland van Brienenoord. Als je daar bent, zo onder een van de bruggen die Rotterdam rijk is en vlakbij de Kuip (thuisbasis van voetbalclub Feyenoord) waar ook nog een cache ligt die heel hoog op mijn to-do-lijstje staat (GC46BE8). Maar goed als je op dat eiland gaat  cachen kan je een leuke multi (Rondje eiland – GCNWFBen een tradi (GC692AF) vinden. Op het eiland van Brienenoord heb je even niet het idee dat je in een multiculti mega stad loopt, hier kom je misschien wel de Schotse hooglanders  tegen, toen wij er waren hadden ze net kleintjes en zouden ze tijdelijk even verhuizen, op vakantie gaan.

Geocaching Rotterdam - Eiland Brienenoord

Het Kralingsebos

Nu kun je Rotterdam niet in 1 dag doen: je hebt er zeker meerdere dagen voor nodig. Maar als je nog even tijd hebt, dan ligt er gewoon een cache (mysterie)  op de van Brienenoordbrug (GC188JV) Oh yeah, ik stond een keer voor de open brug en dacht bij mezelf om gewoon even de cache op te pikken, maar te veel muggles die zouden gaan staren. Voor deze kun je je beter aan de listing houden, veel veiliger ook. Via deze brug kom je uiteindelijk in het Kralingsebos waar ook een paar hele leuke caches liggen die zeker ook voor de kinderen heel leuk zijn zoals spot the big five (start: GC6WE9X), spot the little five (start: GC6XC5W) en spot the enormous five reeksen (start: GC701Z2). Of een klompen zoektocht (Kraalse klompentocht – GC3CQYA) waarbij je ook nog even op een kinderboerderij komt.

Tot zo ver mijn eerste blog voor geocachen.be als het aan mij ligt zeker niet de laatste! Ik kijk uit naar jullie reacties, wie weet tot ziens in Rotterdam of ergens anders tijdens het cachen of op een event!

Geocaching Rotterdam - Kralingsebos

Blog geschreven door Cindy van de DutchTrolls

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.