Geocaching in en rond Utrecht

Wat te doen vandaag in Utrecht? Geocaching!

Tot in 2014 hadden wij nog nooit van Geocaching gehoord totdat onze zoon ons vertelde dat er een soort gps speurtochtspelletje was. Eerst leek het ons helemaal niets, maar omdat je je kinderen toch niet teleur wilt stellen geef je het een kans. Zodoende een account (teamVantEnd) aangemaakt en begonnen we met iets in de buurt zoeken.

De eerste cache die we vonden was een cache van de Utrecht aan zee serie (start: GC4RCNQ). Deze serie ligt in een prachtig buitengebied van Utrecht: het Noorderpark. De Utrecht aan zee serie zijn 15 caches met een bonus die je in het Gagelbos en de Ruigenhoekse polder (onderdelen van het Noorderpark) kan terugvinden. Hier kan je echt alle favoriete verstopplekjes voor geocaches terugvinden zoals een recreatieterrein, verschillende bunkers, oude forten en natuurlijk ook de prachtige natuur.

De smaak hadden we echt gelijk te pakken en natuurlijk gingen we kijken hoe we verder konden met dit spel. Zo kwamen we er achter dat de stad Utrecht echt helemaal vol lag met caches van alle soorten.

Stadswandeling in Utrecht met een multicache

Wanneer je aan de slag wil met Gocaching in Utrecht dan raden we de geocache Stadswandeling Utrecht (GC615G8) aan. Via deze Multi kom je op plekken die je anders snel overslaat in Utrecht en ook als bewoner van Utrecht zie je plekken die je nog nooit eerder gezien hebt. Mocht je deze ooit willen lopen dan zou ik zeggen, neem vooral de tijd en geniet! Een mooi wandeling door de Utrechtse binnenstad van 5 kilometer met op ieder waypoint een vraag die makkelijk op te lossen valt.

stadswandeling in Utrecht

Mysterie geocaches in Utrecht

Ook heeft Utrecht heel wat mysteriecaches waarvan er eentje is dat ons heel wat grijze haren op ons hoofd heeft bezorgd om deze puzzel tot een goed einde te brengen en we niet uit onze gedachten konden zetten voor deze opgelost zou zijn. De geocache waarover het gaat is e-revisited (GC24DM5): een puzzel waar je goed voor moet gaan zitten en je gaat afvragen waarom je niet beter had opgelet op school.

Na weken van (digitaal) veldwerk hadden we eindelijk een coördinaat op papier 😊! Wij dus op de fiets naar ons berekende punt en al gauw bleek het dat we aan het zoeken waren naar een speld in een hooiberg: na ruim een uur zoeken hebben we de CO een mail gestuurd of ons berekende coördinaat juist was… Neen dus!

Tja, ga maar eens om met die teleurstelling… Maar opgeven was geen optie: Zeker een anderhalf jaar zijn we er mee bezig geweest: we hebben veel gezien, veel gefietst, veel gewandeld, veel gezocht, maar vinden ho maar! Pagina open en pagina weer dicht, totdat we een pling moment hadden en gingen zoeken voor de zoveelste keer. Eureka we hadden hem na zoveel tijd, zoveel zoekwerk en zoveel avonden rekenen.

Waren we blij? Nou eigenlijk niet, eerder teleurgesteld dat we hem hadden, want het was echt al anderhalf jaar een soort missie geworden en dan is de missie ineens voltooid. Je valt in een zwart gat qua geocachen, wat moet je nu?

Utregs Event

Qua events heeft Utrecht er niet veel, wij TeamvantEnd proberen er een aantal per jaar te organiseren met de naam Utregs event. Zo hadden we onlangs een event waar we onze ‘Geo-art’ Ollie lanceerden op de Geocachekaart. De Ollie op de kaart reeks (start: GC6XM7Q) zijn 45 mysteriecaches die samen een olifantje vormen.

Ollie op de kaart

Eigenlijk is Utrecht bijna dichtgeslibd met geocaches van allerlei maten, soorten en categorieën. Als je wilt geocachen in Utrecht zou ik zeggen om de auto te parkeren in een van de buitenwijken van Utrecht en ga verder per fiets die je mee kan nemen of huren zodat je heerlijk kan rond fietsen, genieten en enkele leuke caches meepakken.

Als uitsmijter nog enkele aanrader caches om te doen in Utrecht:

GC2D2M3Lumen TraiectumEen mooie multi voor in de avond door het Centrum van Utrecht langs enkele lichtkunstwerken.
GCHKZADe DomEen virtuele cache die je boven op de Dom van Utrecht brengt.
Geocaching Utrecht - Lumen Traiectum

Blog geschreven door teamVantEnd

1 gedachte over “Geocaching in en rond Utrecht”

 1. Hallo
  Wat een leuk verhaal.
  Wij zijn eind 2015 begonnen met geo-cachen
  en vinden het erg leuk.
  sinds een half jaar zijn we begonnen met geo-art.
  We hebben jullie Olli afgerond en hebben genoten, de Maarsseveense Plassen was voor ons nostalgie.
  Dolli en 17 hebben we opgelost nu nog loggen.
  Ik vind jullie steengoed.
  Ook de chatpagina vind ik super.
  Ga zo door.

  Gr Rika56

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.